Βαθμολογία

Ιορντανέσκου: «Μιλάω με ΑΕΛ για το καλοκαίρι»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα Sdna έδωσε ο Έντουαρντ Ιορντανέσκου, με τον Ρουμάνο τεχνικό να αναφέρει ότι βρίσκεται σε επαφές με την ομάδα της ΑΕΛ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία το προσεχές καλοκαίρι.

Σε αναζήτηση προπονητή συνεχίζει και βρίσκεται η ΑΕΛ μετά την αποχώρηση του Σάκη Τσιώλη, με τους «βυσσινί» να έχουν στραφεί σε λύσεις από το εξωτερικό. Ένα από τα ονόματα που εξετάζονται σοβαρά είναι και αυτό του Έντουαρντ Ιορντανέσκου, με τον οποίο η ΑΕΛ είχε επαφές και το περασμένο καλοκαίρι.

Ο 38χρονος Ρουμάνος τεχνικός, γιος του πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας Άνχελ Ιορντανέσκου, βρίσκεται χωρίς ομάδα από τα τέλη του περασμένου Νοέμβρη όταν και παραιτήθηκε από το τιμόνι της ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του 38χρονου προπονητή:

«Πήρα την απόφαση αφού έφυγα από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας να περιμένω ως το καλοκαίρι και μετά να αναλύσω όλες τις πιθανότητες για να πάρω την απόφαση σχετικά με το μέλλον μου. Είναι αλήθεια ότι έχω μιλήσει με ανθρώπους από τη Λάρισα κάποιες φορές τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που είχα κάνει και το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα, αλλά από το καλοκαίρι και μετά. Είναι σημαντικό για μένα να περιμένω να ολοκληρωθεί πρώτα η σεζόν».

Όσον αφορά τους λόγους που κάνουν ελκυστική για τον ίδιο την περίπτωση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ, ο Ιορντανέσκου πρόσθεσε:

«Η Λάρισα είναι ένας σύλλογος με ιστορία. Με αρκετούς οπαδούς, με ένα νέο γήπεδο και συνθήκες εργασίες υψηλού επιπέδου. Συνεπώς έχει ένα πολύ καλό μέλλον. Γνωρίζω ότι έχει έναν πρόεδρο με ιστορία και εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου, που βάζει όλες του τις δυνάμεις στην ομάδα και κάνει μεγάλες προσπάθειες για να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό περιβάλλον.

Μου αρέσει η Ελλάδα, έχω αρκετούς φίλους τόσο εκεί όσο και στην Κύπρο. Έζησα και έπαιξα ποδόσφαιρο και στις δύο χώρες, μιλάω και ελληνικά, και στο παρελθόν σύλλογοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να συνεργαστούμε. Νομίζω πως αργά ή γρήγορα θα βρίσκομαι στην Ελλάδα γιατί το θέλω και εγώ να συμβεί, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω το πότε ακριβώς».

πηγή: sdna.gr