Βαθμολογία

Tότι: «Λυπάμαι για δύο πράγματα στην καριέρα μου»

Ο… πέλεκυς της κινεζικής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης υπήρξε δριμύτατος για τον Κιν Σενγκ για ένα αντιαθλητικό χτύπημα πάνω στον Άξελ Βίτσελ που ισοδυναμούσε με κόκκινη κάρτα και περαιτέρω τιμωρία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα έγιναν στις 11 Μαρτίου για τη 2η αγωνιστική του εγχώριου πρωταθλήματος ανάμεσα στη Σανγκάη Σενχούα και την Τιανζίν Κανγιάν, όπου ο πρώτος πάτησε τον Βέλγο χαφ!

Κάτι τέτοιο ισοδυναμούσε με ποινή αποκλεισμού εξάμηνης διάρκειας (!) για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Σαν να μην έφτανε αυτό προέκυψε επιπλέον πρόστιμο ύψους 16.000 ευρώ, ενώ η ομάδα του, όπου κοουτσάρει ο Γκουστάβο Πογιέτ θα καταβάλλει επιπλέον σαράντα χιλιάδες.

Το ενδιαφέρον σκέλος της ιστορίας αποτελεί το σκεπτικό: «Ο παίκτης άσκησε κακή επιρροή στην κοινή γνώμη με τη συμπεριφορά του», τονίζεται χαρακτηριστικά με την ποινή να εφαρμόζεται για παραδειγματισμό τυχόν παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Εξάλλου, οι κινεζικοί σύλλογοι δαπανούν τεράστια ποσά για να προσελκύσουν ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πλέον, ο Κιν Σενγκ θα επανέλθει στη δράση από τις 12 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου…