Βαθμολογία

Καπίνο: «Έτσι θα τα καταφέρουμε στο Βέλγιο»

Η Εθνική θα αναζητήσει ένα θετικό αποτέλεσμα αντιμετωπίζοντας το Βέλγιο στις Βρυξέλλες στη σαββατιάτικη (25/03, 21:45) αναμέτρηση για την πέμπτη αγωνιστική στον έβδομο όμιλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Κάτω από τα δοκάρια θα επιλεγεί πιθανότατα ο Στέφανος Καπίνο που αντικαθιστά τον τραυματία Ορέστη Καρνέζη. Ο 23χρονος γκολκίπερ μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «LiveSport», εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξος. Αναλυτικά:

-Για το κλίμα στην ομάδα και την κατάσταση των ποδοσφαιριστών: «Όλα κυλούν πολύ καλά. Έχουμε προπονηθεί σωστά, είναι πολύ καλό το κλίμα και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε κόντρα στο Βέλγιο».

Τι χρειάζεται η Εθνική για να φθάσει σε θετικό αποτέλεσμα;

«Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, αλλά κυρίως να εκμεταλλευτούμε την καλή αμυντική λειτουργία μας. Η Εθνική είναι μια ομάδα που έπαιζε και παίζει αμυντικά και σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα με ένα τέτοιο αντίπαλο, δεν μπορούμε να σταθούμε τόσο στο επιθετικό κομμάτι μας. Πρέπει να είμαστε αμυντικά καλά, σφιχτοί και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας. Όλα τα παιδιά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας μπορεί ν’ αναχαιτίσει την καλύτερη επίθεση στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

«Πιστεύω ότι θα μας δοθούν οι ευκαιρίες να απειλήσουμε την αντίπαλη εστία. Αν σκοράρουμε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα. Σίγουρα μας περιμένει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι το Βέλγιο είναι πολύ καλή ομάδα, δυνατή, αλλά από εκεί και πέρα πιστεύω ότι, αν είμαστε συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι, με καθαρό μυαλό και ακολουθήσουμε το πλάνο μας, μπορούμε να καταφέρουμε να τους κοντράρουμε και να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα».

-Για την εικόνα που έχει από το Βέλγιο: «Είναι μια πολύ γρήγορη ομάδα, που της αρέσει να έχει την κατοχή της μπάλας, να δίνει τον ρυθμό στο παιχνίδι, με πολλούς ποιοτικούς παίκτες, που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά σε οποιοδήποτε σημείο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και στα 90 λεπτά και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, γιατί το παραμικρό λάθος μπορεί να το εκμεταλλευτούν. Όπως θα πρέπει και εμείς να εκμεταλλευτούμε το παραμικρό δικό τους λάθος για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Υπάρχει ομοιότητα με τις δύο τελευταίες του συμμετοχές στην Εθνική, κόντρα σε Αυστραλία και Ολλανδία (νίκες με 2-1);

«Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Εκείνο που ίσως μπορούμε να κρατήσουμε από εκείνους τους αγώνες και ενδεχομένως να εφαρμόσουμε, είναι ο τρόπος παιχνιδιού μας, η νοοτροπία και η ομαδικότητα που δείξαμε. Το σημαντικό για μας είναι να εφαρμόσουμε το πλάνο μας του προπονητή και να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο. Το παιχνίδι με το Βέλγιο και αυτό που ακολουθεί με τη Βοσνία θα κρίνουν πολλά στον όμιλο και πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Θέλουμε πολύ να κάνουμε τον στόχο μας πραγματικότητα και να βρεθούμε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία. Αυτό που έχει σημασία και ελπίζουμε είναι ότι στο τέλος της διαδρομής να πάρουμε την πρόκριση».