Βαθμολογία

Η 25η Μαρτίου στην TV

Την μεγάλη εορτή της 25ης Μαρτίου έχουμε σε λίγες μέρες από σήμερα, μια ημέρα ξεχωριστή για τους Έλληνες, μια μέρα που είναι μάλιστα διπλή γιορτή.

Από την μια θρησκευτική εορτή με τον Ευαγγελισμό Της Θεοτόκου και από την άλλη η ημέρα της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας.

Τις ημέρες αυτές είθισται τα κανάλια να προβάλλουν ταινίες αφιερωμένες στον ξεσηκωμό του Γένους ενάντια στον τουρκικό ζυγό και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ούτε η χρονιά που διανύουμε.

Αρχή την Παρασκευή 24 Μαρτίου με την ΕΡΤ2 να προβάλλει στις 10:30 την ταινία "Οι Σουλιώτες" με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Πολίτη, Κάτια Δανδουλάκη, Φερνάντο Σάντσο και Χρήστο Καλαβρούζο. Η ταινία περιγράφει τους ηρωικούς αγώνες των κατοίκων του Σουλίου ενάντια στον ζυγό του Αλή Πασά με κορύφωση τον θρυλικό χορό του Ζαλόγγου όπου οι Σουλιώτισσες θυσιάζονται χορεύοντας και πέφτοντας στον γκρεμό αγκαλιά με τα μωρά τους.

Την ίδια μέρα στις 21:00 το Star προβάλλει την θρυλική ταινία "Παπαφλέσσας" μια ταινία σταθμός για την 25η Μαρτίου με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στον ομώνυμο ρόλο και τους Κάτια Δανδουλάκη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Άγγελο Αντωνόπουλο, Λαυρέντη Διανέλλο και Στέφανο Στρατηγό. Η ταινία περιγράφει την ζωή και τον θάνατο του φλογερού ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης από την κήρυξη της στον Μοριά, την νίκη στα Δερβενάκια επί του Δράμαλη και τον θάνατο του στο Μανιάκι πολεμόντας τον Ιμπραήμ.

Ανήμερα 25ης Μαρτίου ο ΑΝΤ1 μεταδίδει στις 20:00 την ταινία "Μαντώ Μαυρογένους" με την Τζένη Καρέζη στον ρόλο αυτό και με πρωταγωνιστές τους Πέτρο Φυσσούν, Άλκη Γιαννακά, Ελένη Ερήμου και Σταύρο Ξενίδη. Στην υπόθεση η Μαντώ Μαυρογένους, αρκετά χρόνια μετά την επανάσταση και την ενεργό δράση της σε αυτή, ζητά τη σύνταξη του αγωνιστή και παράλληλα θυμάται την ζωή της. Πρόσφερε την προίκα της για την επανάσταση και θυμάται τον έρωτα με τον πρίγκηπα Υψηλάντη και τις δολοπλοκίες των εχθρών της.

Τέλος την ίδια μέρα στις 23:00 το E TV προβάλλει την ταινία "Η Κυρά Φροσύνη και ο Αλή Πασάς" με την Ειρήνη Παππά στον ρόλο της Φροσύνης, τον Τζαβαλά Καρούσο στον ρόλο του Αλή Πασά και τον Ανδρέα Μπάρκουλη στον ρόλο του Μουχτάρ τον γιο του Αλή Πασά. Πρωταγωνιστές επίσης ο Ανδρέας Ζησιμάτος, η Θεανώ Ιωαννίδου και ο Δημήτρης Καλλιβωκάς. Η ταινία περιγράφει τον έρωτα της κυρα Φροσύνης με τον γιο του Αλή Πασά Μουχτάρ και τον πνιγμό της στην λίμνη των Ιωαννίνων από τον Αλή Πασά.