Βαθμολογία

Καταγγελία Βαζάκα

Πολύ σημαντικό βαθμό στη μάχη για την παραμονή στη Β' Εθνική πήρε ο Πανελευσινιακός με το 0-0 κόντρα στη Λαμία και ο Γιώργος Βαζάκας είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος μετά το τέλος του αγώνα.

Ο έμπειρος προπονητής, πάντως, ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση από τον προπονητή τερματοφυλάκων των Φθιωτών Σπύρο Χριστόπουλο στο τέλος του ματς, κάνοντας λόγο για άνανδρη ενέργεια.

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτούς τους βαθμούς, για να μπορέσει αυτή η ομάδα να απεμπλακεί και του χρόνου να είναι πάλι στη Β' Εθνική. Όταν παίζεις με τον πρωτοπόρο και με μια ομάδα που έχει τόσο ποιοτικούς παίκτες, με τέτοια δυναμική και πάρεις έστω και το «Χ» είναι μεγάλο αποτέλεσμα.

Η δική μου είναι όπως έχω ξαναπεί μια πολύ σφιχτή ομάδα. Βλέπετε στα 7 παιχνίδια που είμαι μόνο με τον ΟΦΗ δεχθήκαμε τα 3 γκολ μετά το 70', είχαμε ένα γκολ παθητικό αλλά μηδέν ενεργητικό, αυτό είναι το πρόβλημα. Υπολόγιζα με τον ερχομό μου να είχαμε γύρω στους 15 πόντους, οπότε θα ήταν πιο εφικτή η παραμονή. Όμως είμαστε μια ομάδα που έχει μέταλλο, δεν ήταν εύκολο να αντιδράσεις έτσι μετά από μια ήττα μεγάλη όπως αυτή με τον ΟΦΗ και να πάρεις αποτέλεσμα από τη Λαμία, αυτό δείχνει ότι τα παιδιά έχουν και τη δύναμη και τα προσόντα αλλά και την καρδιά για να αντιδράσουν. Να ευχηθώ στη Λαμία να πετύχει την άνοδο, εμείς θα κάνουμε τη μεγάλη προσπάθεια για αν μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Θέλω να αναφέρω κάτι που έγινε στο τέλος του παιχνιδιού. Υπάρχουν ορισμένοι που έρχονται από το πουθενά στο ποδόσφαιρο. Πήγε να γίνει μία σύγκρουση γιατί ο Ματσούκας είχε μία λεκτική αντιπαράθεση με δικό μου ποδοσφαιριστή και μπήκα στη μέση και ήρθε από πίσω ο Χριστόπουλος (σ.σ. προπονητής τερματοφυλάκων της Λαμίας), που είναι χθεσινός στο ποδόσφαιρο και με κλώτσησε δύο φορές. Θα μπορούσα να κινηθώ με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά είναι άνανδρο και δεν κοσμεί αυτό το ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο Βαζάκας.

Και πρόσθεσε: «Αν ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, μακάρι να μην είναι οδυνηρό για τη Λαμία, έπρεπε σαν μεγάλη ομάδα να συγχαρεί την Ελευσίνα για την προσπάθεια που έκανε για να επιβιώσει. Γιατί ό,τι έγινε έγινε μέσα στο παιχνίδι, να μάθουν να σέβονται αυτά τα παιδιά που εμφανίζονται τώρα στο ποδόσφαιρο.

Εμείς είμαστε πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, κάναμε τα λάθη, μάθαμε από τα λάθη μας και προσπαθούμε να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο. Το καταλογίζω σαν ένα γεγονός που δεν πρέπει να γίνονται τέτοια στα γήπεδα. Με κλώτσησε από πίσω, άνανδρα ο Χριστόπουλος. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Μικροσύρραξη λεκτική, αλλά αυτά γίνονται. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με κανέναν άλλον της Λαμίας.

Η Λαμία έχει τον πόνο της γιατί λέει έφερα ισοπαλία με την τελευταία ομάδα αλλά αυτό ας το ψάξουν στο μεταξύ τους, αν δεν μπορείς να κερδίσεις την τελευταία ομάδα μην μιλάς τότε για πρωτάθλημα, ενώ εμείς είχαμε τα κότσια σαν ομάδα και σαν Ελευσίνα να αντιπαραταχθούμε στην πρώτη ομάδα και πήραμε με τον τσαμπουκά μας ένα αποτέλεσμα και αν εμείς λύσουμε το θέμα του γκολ θα μπορέσουμε να κάνουμε κι κάτι άλλο.

Δεν ξέρω αν υπήρχε πέναλτι στη φάση του 88', υπήρχε μια φάση ελεγχόμενη και θα μπορούσαμε να πάρουμε και το παιχνίδι. Είχε μια υπεροχή η Λαμία, αλλά δεν κινδυνεύσαμε. Θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο από αυτή την ποιότητα παικτών».

Από την πλευρά των παικτών, ο Κώστας Τσούπρος δήλωσε: «Ξέραμε από την αρχή ότι θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για τον αγώνα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, αυτός ο βαθμός είναι χρυσάφι για μας με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Ανταποκριθήκαμε σωστά στον αγώνα, δεν φάγαμε γκολ και πήγαμε καλά. Δεχτήκαμε πολλή πίεση αλλά είχαμε καλή αμυντική λειτουργία και πήραμε τον βαθμό της ισοπαλίας».