Βαθμολογία

Σπανός: «Να γίνει ανταγωνιστικός ο Παναιγιάλειος»

Εξαιρετική είναι η πορεία του Παναιγιάλειου στη Β' Εθνική με τον Δημήτρη Σπανό στον πάγκο του και ο έμπειρος προπονητής προσδοκά σε ακόμη καλύτερα πράγματα εν όψει της νέας σεζόν.

Μιλώντας την Παρασκευή (17/3) στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας, ο τεχνικός των «μελανόλευκων» τόνισε ότι θα πρέπει να χτιστεί μια δυνατή ομάδα το καλοκαίρι, ώστε στη νέα αγωνιστική περίοδο να είναι σε θέση να κάνει το βήμα παραπάνω.

«Είναι μια ομάδα που ξεκίνησε το καλοκαίρι αργά, χωρίς προετοιμασία. Ένα ρόστερ πάρα πολύ νέων παιδιών. Νομίζω ότι έχουν μπει σε μία καλή σειρά, αλλά το βασικότερο θέμα, για μένα, του Παναιγιάλειου είναι το μέλλον. Ναι μεν να κοιτάξουμε το παρόν ώστε να σώσουμε την ομάδα, όμως νομίζω ότι θα πρέπει να τελειώσει η ομάδα έχοντας μηδέν χρέη και κάτι που είναι πολύ κοντά η διοίκηση να το κατορθώσει αυτό.

Τα οικονομικά έχουν μπει σε σειρά και μάλιστα σε πολύ καλή σειρά και το βασικότερο είναι να κάνει μία ομάδα ανταγωνιστική από το καλοκαίρι και μετά να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω. Αυτό δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός, μπορεί να είναι να σωθεί πολύ εύκολα ή να διεκδικεί κάτι, να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους. Και πάλι όταν τελειώσει μία τέτοια χρονιά να μην υπάρχουν ένα εκατομμύριο χρέη», δήλωσε ο Σπανός. Από εκεί και πέρα, είπε:

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι σίγουρα ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα από το περσινό. Είναι πιο δυνατό στα επάνω στρώματα της βαθμολογίας. Θεωρώ ότι είναι ομάδες Σούπερ Λιγκ όπως ο Απόλλων, ο Άρης, η Λαμία. Είναι ομάδες που μπορούν να σταθούν, για μένα, στη μεγάλη κατηγορία.

Όσο για τα κάτω στρώματα, είναι λίγο πιο καλές ομάδες, δεν είναι το κακό το περσινό, όπου οι ομάδες για να κάνουν νίκη πέρναγαν 6-7 αγωνιστικές. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και βαθμολογικά και τώρα, ωστόσο οι ομάδες μέσα στο γήπεδο είναι καλύτερες από την περσινή χρονιά».

Για τα οικονομικά και εμπορικά δεδομένα του πρωταθλήματος: «Η φετινή χρονιά ήταν η δυσκολότερη όλων των εποχών στη Φούτμπολ Λιγκ. Ήταν μια χρονιά όπου τα έσοδα συμμάζεψαν τα έξοδα. Ο συνεταιρισμός έφτιαξε μια εταιρεία, η οποία δεν θα έχει έξοδα πια 2-3 εκατ. ευρώ, όπως είχε τόσα χρόνια. Θεωρώ ότι την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν χορηγοί, υπάρχει τηλεοπτική στέγη. Τα πράγματα για τους διοικούντες, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές θα είναι σίγουρα καλύτερα. Από εκεί και πέρα είναι και το ειδικό βάρος της ομάδας, πώς μπορεί να προσελκύσει διαφημίσεις, κόσμο.

Εξαιρετικά δύσκολη η φετινή χρονιά στο οικονομικό κομμάτι. Όσοι ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο δεν περίμεναν ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Νομίζω όμως ότι είναι το πρώτο βήμα για να γίνει το καλύτερο την επόμενη χρονιά. Υπάρχει η ΕΡΤ3, υπάρχει η Stoiximan.gr. Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει ρότα στην Ελλάδα, δηλαδή οι μεγάλες μεταγραφές, οι ξένοι παίκτες των 100 και 200 χιλιάδων σταμάτησαν να υπάρχουν, εκτός από τις μεγάλες ομάδες. Περισσότερο δουλειά παρά μεταγραφές, εκεί πρέπει να βασιστούμε».

Για το αν ο Παναιγιάλειος σκέφτεται τη Σούπερ Λίγκα: «Αν ρωτάς τη δική μου άποψη, σαν προπονητής μιλώντας, εγώ αν θα είμαι σε αυτή την ομάδα, το βασικό που θέλω να κάνω είναι να χτίσω μια ομάδα, η οποία θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Δεν ξέρω αν θα το κατορθώσει, ούτε αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα και το μπακ απ της διοίκησης να μπορεί να φτιάξει αυτό που πρέπει να φτιάξει. Όμως υπάρχει δυνατότητα, υπάρχουν στιγμές σε μια ομάδα σε μία πόλη που την αγαπά, έρχονται οι φίλαθλοι στο γήπεδο, μπορεί να διεκδικήσει πράγματα. Δεν είναι κάτι ανέφικτο. Αυτό θα ήθελα εγώ για την ομάδα μου».

Για τις ομάδες που θα πάρουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα: «Επειδή έχω στήσει τον Απόλλωνα στην αρχή της σεζόν, αλλά και με βάση αυτά που έχουμε δει μέσα στο γήπεδο νομίζω ότι ο Απόλλων είναι, όχι μακράν, η καλύτερη ομάδα. Αν θα κόψει πρώτη το νήμα εξαρτάται και από άλλα πράγματα. Νομίζω ότι δικαιωματικά είναι ψηλά ο Απόλλων, όπως και η Λαμία, αλλά θεωρώ ότι ο Απόλλων είναι καλύτερη ομάδα».