Βαθμολογία

Κυπελλούχος 2016-2017 ο Αχιλλέας Φαρσάλων!

Κυπελλούχος της σεζόν 2016-2017 αναδείχθηκε ο Αχιλλέας Φαρσάλων ο οποίος επικράτησε σήμερα (16/3) με 3-2 του Δωτιέα Αγιάς στον μεγάλο τελικό.

Επιμέλεια: Αντώνης Ρηγανάκος – Χρήστος Γκατζούλης
ΦΩΤΟ: Βάσω Γκατζούλη

Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα σε έναν συναρπαστικό τελικό επικράτησε με 3-2 στην παράταση του Δωτιέα Αγιάς και κατέκτησε το κύπελλο της ΕΠΣΛ στην τρίτη διαδοχική συμμετοχή της εκεί.

Το παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου, ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη με τον Αχιλλέα να χάνει πέναλτι, σε φάση που η Αγιά έμεινε με δέκα παίκτες, η τελευταία να προηγείται με εκτέλεση πέναλτι και τα Φάρσαλα να ισοφαρίζουν σε 1-1 λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Το 1-1 οδήγησε τις δυο ομάδες στην παράταση με τον Αχιλλέα στην πρώτη καλή στιγμή να κάνει το 2-1, την Αγιά να απαντά άμεσα, ωστόσο δεν πρόλαβε να χαρεί το προβάδισμα της καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι πέτυχαν το 3-2 και έφτασαν στην κατάκτηση του φετινού κυπέλλου ΕΠΣΛ.

Η ομάδα του Δημήτρη Μπουκουβάλα έμεινε με δέκα παίκτες στο 33΄ λόγω αποβολής του Τσακάλι σε φάση που ο Αχιλλέας κέρδισε πέναλτι με τον Φαρμάκα πάντως να νικά τον Βούλγαρη και να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να αποκρούει το πέναλτι.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Δωτιέας έφτασε στο 0-1 στο 41' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσατσαλίδη που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Αχιλλέας έφτασε στην ισοφάριση με το σουτ του Βούλγαρη που βρήκε πρώτα στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Φαρμάκα και τις δυο ομάδες στην απόλυτη ισορροπία.

Το 1-1 δεν άλλαξε με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην ημίωρη παράταση. Εκεί στην πρώτη φάση στο 92' ο Αχιλλέας πήρε το προβάδισμα στο σκορ με ωραίο σουτ του Βούλγαρη, όμως δυο λεπτά αργότερα ο Τσατσαλίδης από σέντρα του Μαλάκου έκανε το 2-2.

Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση 100 λεπτών στην αναμέτρηση ο Αχιλλέας ξαναπήρε το προβάδισμα και δεν το έχασε μέχρι την λήξη όταν ο Νεμπεγλέρας με ωραία σέντρα βρήκε τον Λόλα και αυτός με κοντινό σουτ έκανε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 3-2.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τον Αχιλλέα Φαρσάλων να φτάνει στο τρόπαιο και τον Δωτιέα Αγιάς να μένει με την καλή προσπάθεια που κατέβαλε παρότι αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με δέκα παίκτες.

Διαιτησία: Τσιοφλίκη (Γκάγκας, Καρακώστας).

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσοκέρας, Περήφανος (70' Ρέψης), Κακαζούκης, Κουμπούρας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Παλάσκας, Τλούπας (51' Νάστας), Μανιώτης, Λόλας (100' Καραμπούζης), Βούλγαρης.

Δωτιέας Αγιάς (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Φαρμάκας, Παππάς, Φιλιππούλης (75' Μαλάκος), Τσακάλι, Σούλι, Νάτσης, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Χαλάτσης (46' Ντελής), Γούτος Ν., Μπόντε (89' Τσιρογιάννης).