Βαθμολογία

Η Μονακό «πέταξε» έξω τη Σίτι, άνετα στους «8» η Ατλέτικο

Η Μονακό «έδειξε τα δόντια της» από το πρώτο ματς και μπορεί να ηττήθηκε με 3-5 στο «Ετιχαντ» από τη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο, στη σημερινή ρεβάνς των «16» του Champions League στο «Λουί Ντε» η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ νίκησε με 3-1 του «πολίτες» και πήρε μεγαλειώδη πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.

Στο 100ό του ευρωπαϊκό ματς ο Πεπ Γκουαρντιόλα «πληγώθηκε» με τον αποκλεισμό της αγγλικής ομάδας, η οποία ήταν «άξια της μοίρας της» στο πρώτο μέρος. Οι Μονεγάσκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, πίεσαν πάρα πολύ τους αντιπάλους τους κι εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχαν είχαν άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, σε αντίθεση με τη Σίτι που δεν... πλησίασε στην περιοχή του Σούμπασιτς.

Το νέο μεγάλο αστέρι του γαλλικού ποδοσφαίρου, Κιλιάν Εμπαμπέ, άνοιξε το σκορ στο 8΄ με κοντινό πλασέ και στο 29΄ ο Φαμπίνιο με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Η Σίτι τα έπαιξε όλα για όλα στο δεύτερο μέρος, όπου ήταν εμφανώς καλύτερη κι έχασε πολλές ευκαιρίες για να μειώσει. «Μοιραίος παίκτης» για τους «πολίτες» ήταν ο Κουν Αγουέρο, ο οποίος σε διάστημα 9 λεπτών από το 57΄ έως το 65΄ έφτασε τρεις φορές σε θέσεις βολής, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τη λύση στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε ο Λιρόι Σανέ στο 71΄, μετά την προσωρινή επέμβαση του Σούμπασιτς σε σουτ του Στέρλινγκ. Το σκορ πρόκρισης για τους φιλοξενούμενους «άντεξε» μόλις 7 λεπτά, καθώς ο Μπακαγιόκο μετά από φάουλ του Λεμάρ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και «έγραψε» το 3-1 για τους Γάλλους μέσα σε αποθέωση.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες: Μπακαγιόκο (χάνει το επόμενο ματς), Ζερμέν, Λεμάρ - Σανιά, Ντε Μπράιν, Στέρλινγκ

ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Τζέμερσον, Μπερνάρντο Σίλβα, Μπακαγιόκο, Ζερμέν (90΄ Ζιράρ), Σιντιμπέ, Μεντί, Ράτζι (70΄ Τουρέ), Λεμάρ, Εμπαμπέ (81΄ Μουτίνιο).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Καμπαγιέρο, Σανιά, Στέρλινγκ, Αγουέρο, Κολάρο, Ντε Μπράιν, Σανέ, Νταβίντ Σίλβα, Κλισί (84΄ Ιχεανάτσο), Στόουνς, Φερναντίνιο.

Ανετη πρόκριση για την Ατλέτικο

Το 4-2 στην «Μπάι Αρένα» αποτελούσε ισχυρότατο εχέγγυο για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που το αξιοποίησε για να φτάσει στην πρόκριση απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και την είσοδό της στις οκτώ καλύτερες ομάδες του εφετινού Champions League.

Οι «ροχιμπλάνκος» του Ντιέγκο Σιμεόνε έμειναν απόψε στο 0-0 απέναντι στους Γερμανούς στο «Βιθέντε Καλντερόν», αυτό όμως ουδόλως τους ενόχλησε, αφού η δουλειά είχε γίνει από το πρώτο παιχνίδι. Οι «ασπιρίνες» έπαιξαν καλύτερα συγκριτικά με το ματς στο γήπεδό τους, ήταν πιο ανταγωνιστικοί, αλλά δεν κατόρθωσαν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το κίνητρο για να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Κορκούτ είχε καλές ευκαιρίες με τους Φόλαντ (4΄) και «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες (22΄, 41΄), ενώ η Ατλέτικο απείλησε προς το τέλος του 45λεπτου με τον Κορέα (38΄) και τον Κόκε (40΄).

Στην επανάληψη ο Όμπλακ ύψωσε το ανάστημά του σε μια απίστευτη φάση στο 68΄, κάνοντας τριπλή απόκρουση (!) στην προσπάθεια του Μπραντ αρχικά και στη συνέχεια στις δύο του Φόλαντ, για να σουτάρει στο τέλος ελάχιστα άουτ ο Τσιτσαρίτο!

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Κίτρινες: Χιμένες, Γκαϊτάν - Γεβντάι, Μπαουμγκάρντλινγκερ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο, Γοδίν, Χιμένες, Λούκας Ερνάντεθ, Σαούλ, Τομάς, Κόκε, Καράσκο (71΄ Σάβιτς), Γκριζμάν, Κορέα (65΄ Γκαϊτάν).

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Ταϊφούν Κορκούτ): Λένο, Χίλμπερτ, Γεβντάι, Ντράγκοβιτς, Γουέντελ, Μπαουμγκάρντλινγκερ, Καμπλ, Μπελαραμπί, Φόλαντ (88΄ Αράνγκις), Μπραντ (78΄ Μπέιλι), Χαβιέρ Ερνάντες (81΄ Μεχμέντι).

Αναλυτικά το πρόγραμμα στις ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/03

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Στους αγώνες ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Νάπολι (Ιταλία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3 (1-3)

Άρσεναλ (Αγγλία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-5 (1-5)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 6-1 (0-4)

Ντόρτμουντ (Γερμανία) - (Μπενφίκα (Πορτογαλία) 4-0 (0-1)

Γιουβέντους (Ιταλία) - Πόρτο (Πορτογαλία) 1-0 (2-0)

Λέστερ (Αγγλία) - Σεβίλλη (Ισπανία) 2-0 (1-2)

Ατλέτικο Μ. (Ισπανία) - Λεβερκούζεν (Γερμανία) 0-0 (4-2)

Μονακό (Γαλλία) - Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 3-1 (3-5)

*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
11, 12, 18 και 19 Απριλίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
2,3 Μαΐου και 9,10 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας