Βαθμολογία

Παλεύοντας για την … καταξίωση

Επέλεξαν ένα άθλημα που δεν είχε και ούτε πρόκειται ποτέ να έχει τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτοί που αγωνίζονται στην πάλη είτε αυτή είναι ελληνορωμαική είτε ελεύθερη το κάνουν γιατί πραγματικά αγαπούν τον αθλητισμό στη βάση του ως ερασιτέχνες. Όμως ότι κάνουν το κάνουν με… επαγγελματισμό και συνέπεια. Αυτό το απέδειξαν και χθες στην Λάρισα. Εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα πάλεψαν στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων του ΕΑΚ για την τρίτη και τελευταία προκριματική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων και Παίδων. Με αυτήν την φάση ολοκληρώθηκαν οι οκτάδες που θα κάνουν το πανελλήνιο πρωτάθλημα με τους οκτώ καλύτερους αθλητές από όλη την Ελλάδα. Χθες έγιναν οι αγώνες της Ελληνορωμαικής και σήμερα θα πραγματοποιηθούν αυτοί της Ελεύθερης πάλης.

Η «Ε» επισκέφτηκε χθες το κλειστό των βαρέων αθλημάτων και συνάντησε αρχικά τον προπονητή της Παλαίστρας Ελασσόνας, Χρήστο Παγγέα. Ένα σύλλογο που μετράει δεκάδες αθλητές τόσο στην Ελασσόνα όσο και στην Λάρισας. Ο Παγγέας μετράει πολλές διακρίσεις σαν αθλητής (8 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, 3ος Βαλκανιονίκης, 4ος στο παγκόσμιο παίδων, 3ος στο παγκόσμιο κύπελλο Νέων/Ανδρών, 7ος στο πανευρωπαικό ανδρών και 3ος στο παγκόσμιο κύπελλο ανδρών) και ασχολείται με την προπονητική εδώ και πολλά χρόνια. «Είναι σημαντικό το ζήτημα της προβολής» μας είπε αιτιολογώντας το «Εγώ για δέκα χρόνια ήμουν στην Εθνική ομάδα και δεν το ήξερε σχεδόν κανένας στην Ελασσόνα ενώ υπήρχαν ποδοσφαιριστές που έπαιζαν απλά στο τοπικό και τους ήξεραν όλοι» και συνέχισε λέγοντας «Όλες οι πρεσβείες σε όλες τις χώρες διαφημίζουν ένα είδος πάλης που έχουν στην πατρίδα τους. Αντίθετα εμείς που έχουμε την Ελληνορωμαική που είναι αναγνωρισμένη σε όλον τον κόσμο αντί να τη διαφημίσουμε την υποβιβάζουμε». Αναλύοντας τι είναι αυτό που τον τράβηξε στην πάλη τόνισε: «Τα συναισθήματα είναι αυτά που με τράβηξαν στο άθλημα της πάλης. Όχι να κερδίζω αλλά να παλεύω, η επαφή είναι πολύ σημαντική».

ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ήδη από την Λάρισα στον πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ελληνορωμαικής θα λάβει μέρος ο Γιώργος Τριανταφύλλου στην κατηγορία των 74 κιλών που είχε πάρει την πρόκριση από τους προηγούμενους αγώνες ενώ χθες κατάφερε να πάρει το εισιτήριο και ο Αχιλλέας Τσαβδάρης. Ένας 17χρονος αθλητής που κάνει Ελληνορωμαική τα τελευταία πέντε χρόνια. «Από δύο έως τέσσερις ώρες προπόνηση καθημερινά απαιτεί το άθλημα. Επέλεξα την Ελληνορωμαική γιατί ήταν ένα άθλημα που μου ταίριαζε απόλυτα. Το ύψος του και η δυναμική του ήταν αυτά που με γοήτευσαν».

Στους αγώνες πήραν μέρος και δύο αθλητές του Ηρακλή Λάρισας. Ο Κώστας Δημολιός και ο Παναγιώτης Μυλωνάς. Και οι δύο είναι γεννημένοι το 1993 και αγωνίστηκαν στην κατηγορία των εφήβων. Ο Μυλωνάς - που είναι και φοιτητής στην Κατερίνη - με την δεύτερη θέση κατάφερε να προκριθεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με τη δεύτερη θέση ενώ αντίθετα δεν τα κατάφερε ο Δημολιός. Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του άλλου Λαρισαίου Κώστα Ζαγοριανού.

Του Κ. Γκιάστα
Πηγή: Ελευθερία