Βαθμολογία

Η τελική ευθεία στην μάχη της παραμονής

Στην τελική ευθεία μπαίνει σιγά σιγά το πρωτάθλημα της Super League καθώς έμειναν μόλις έξι στροφές πριν τον τερματισμό της φετινής σεζόν.

Ένα πρωτάθλημα στο οποίο γνωρίζουμε τον πρωταθλητή και αυτός θα είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος έστω και δύσκολα θα φτάσει στην 44η κατάκτηση πρωταθλήματος, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιες ομάδες θα μπουν στα play-off, αλλά κυρίως ποιες θα είναι οι δυο που του χρόνου θα αγωνίζονται στην Football League.

Πέντε ομάδες, άλλες με λιγότερες και άλλες με περισσότερες πιθανότητες παλεύουν να αποφύγουν το μοιραίο, με την ΑΕΛ και τον Αστέρα Τρίπολης να δείχνουν αυτή την στιγμή σε πλεονεκτική θέση, ενώ στον αντίποδα στην δυσκολότερη θέση είναι η ουραγός Βέροια.

Το athleticlarissa.gr ετοίμασε για εσάς ένα αφιέρωμα στην μάχη της παραμονής με μια μικρή αναφορά στα τεκταινόμενα των πέντε ομάδων και φυσικά το πρόγραμμα τους μέχρι και τις 30 Απριλίου που είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής.

ΑΕΛ 21 ΒΑΘΜΟΙ

Με 21 βαθμούς στο ενεργητικό της η ΑΕΛ απέχει παρά ελάχιστους βαθμούς από την παραμονή της στην Super League. Οι "βυσσινί" θα μπορούσαν να έχουν και παραπάνω, ωστόσο αν είναι σοβαροί και προσεκτικοί στην συνέχεια θα πάρουν τους απαιτούμενους για την παραμονή βαθμούς.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έχει δύσκολα παιχνίδια εκτός έδρας και βατά εντός, άρα ποντάρει στην δύναμη του AEL FC ARENA για βαθμοθηρία. Η ομάδα της ΑΕΛ θα υποδεχτεί κατα σειρά Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη, ενώ εκτός έχει τον ΠΑΟΚ, τον Ατρόμητο και στην αυλαία τον Παναθηναϊκό.

Σίγουρα τα παιχνίδια με τον Δικέφαλο και το "τριφύλλι" είναι τα πλέον δύσκολα για την ΑΕΛ και από αυτά που θεωρητικά δεν τα υπολογίζεις για βαθμούς, μιλάμε πάντα για την φετινή σεζόν, άρα πλέον κομβικά παιχνίδια είναι με Παναιτωλικό και Αστέρα.

Ειδικά αυτό με τους Αρκάδες είναι από τα λεγόμενα παιχνίδια έξι βαθμών μιας και οι τελευταίοι μάχονται και εκείνοι για την παραμονή. Στα συν της ΑΕΛ ότι βρίσκει χωρίς στόχους τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο και ίσως και την Ξάνθη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΑΕΛ:

Παναιτωλικός (εντός)

ΠΑΟΚ (εκτός)

Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Ατρόμητος (εκτός)

Ξάνθη (εντός)

Παναθηναϊκός (εκτός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες της με τις άλλες ομάδες:

Αστέρας Τρίπολης: ;, Λεβαδειακός: Υπερτερεί, Ηρακλής: Ίδιο, Βέροια: Υπερτερεί

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 21 ΒΑΘΜΟΙ

Οι Αρκάδες την φετινή σεζόν βρέθηκαν από νωρίς στον πάτο της βαθμολογίας έχοντας ξεκίνημα με σερί από ήττες και έτσι φάνηκε ότι θα πάει όλη η χρονιά.

Πράγματι οι Πελοποννήσιοι μάχονται να ξεφύγουν, αλλά παραμένουν με την αγωνία όμως ας μην γελιόμαστε και εκείνοι απέχουν, όπως η ΑΕΛ, παρά ελάχιστους βαθμούς από την παραμονή τους.

Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, που είναι ο τέταρτος προπονητής την φετινή σεζόν, έχει πολύ καλό πρόγραμμα μέχρι το τέλος και το πιο πιθανό είναι να πάρει τους βαθμούς που της λείπουν για να είναι και την νέα χρονιά στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Αστέρας θα υποδεχθεί κατά σειρά τους ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη και Ηρακλή, ενώ εκτός έδρας έχει τον Παναιτωλικό, την ΑΕΛ και την Βέροια. Πρόγραμμα ιδανικό για βαθμούς καθώς στην έδρα του έχει τον αδιάφορο πλέον ΠΑΣ Γιάννινα, την τελευταία αγωνιστική τον Ηρακλή που εκεί θα γνωρίζει η πελοποννησιακή ομάδα και τι χρειάζεται και ενδιάμεσα την Ξάνθη.

Η λογική λέει να καθαρίσει μόνο από την έδρα, αλλά και αυτό να μην γίνει υπάρχει το ματς της προτελευταίας αγωνιστικής στην Βέροια, η οποία το πιθανότερο είναι να έχει χάσει το τρένο της παραμονής. Σίγουρα από τα δύσκολα ματς, ίσως το πιο δύσκολο είναι αυτό στο AEL FC ARENA καθώς όπως είπαμε και παραπάνω η ΑΕΛ ποντάρει, βάσει προγράμματος κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αστέρα Τρίπολης:

ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Παναιτωλικός (εκτός)

ΑΕΛ (εκτός)

Ξάνθη (εντός)

Βέροια (εκτός)

Ηρακλής (εντός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

ΑΕΛ: ;, Λεβαδειακός: Υπερτερεί, Ηρακλής: ;, Βέροια: ;

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 18 ΒΑΘΜΟΙ

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο Λεβαδειακός ο οποίος αν είχε επικρατήσει του Αστέρα στην έδρα του θα είχε το προβάδισμα κυρίως απέναντι σε Ηρακλή και Βέροια. Το τελικό 1-1 διατηρεί τους Βοιωτούς στα χαμηλά και με την αγωνία μέχρι το φινάλε.

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου έχει το πλέον δύσκολο πρόγραμμα από όλες τις άλλες ομάδες καθώς θα υποδεχτεί εντός Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά και την Βέροια που είναι το πρώτο κατά σειρά από τα ματς στην Λιβαδειά, ενώ εκτός θα επισκεφθεί την έδρα της Ξάνθης, του Ηρακλή και του Πανιώνιου την τελευταία αγωνιστική.

Ο Λεβαδειακός από τα παραπάνω παιχνίδια, αυτό που σίγουρα πρέπει να πάρει για να έχει ελπίδες είναι αυτό απέναντι στην Βέροια εντός έδρας και να παρακαλά να βρει αδιάφορο τον Ολυμπιακό όταν αυτός θα επισκεφθεί την στερεοελλαδίτικη πόλη, ενώ η ΑΕΚ που είναι το άλλο εντός ίσως να παίζει την συμμετοχή της στα play-off και να χρειάζεται βαθμούς.

Στα εκτός υπάρχει το πλεονέκτημα ότι παίζει με τον Πανιώνιο τελευταία αγωνιστική που οι "κυανέρυθροι" θα είναι αδιάφοροι, ενώ πολύ κομβικό για τους Βοιωτούς θα είναι το παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο καθώς αν εκεί πάρουν αποτέλεσμα τότε θα είναι διπλής σημασίας για αυτούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Λεβαδειακού:

Ξάνθη (εκτός)

Βέροια (εντός)

Ηρακλής (εκτός)

Ολυμπιακός (εντός)

ΑΕΚ (εντός)

Πανιώνιος (εκτός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

ΑΕΛ: Υστερεί, Αστέρας Τρίπολης: Υστερεί, Ηρακλής: ;, Βέροια: ;

ΗΡΑΚΛΗΣ 16 ΒΑΘΜΟΙ

Δύσκολα τα πράγματα και για τον Ηρακλή των 16 βαθμών και των πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν την ιστορική ομάδα της συμπρωτεύουσας.

Πραγματικά τόσο ο Σάββας Παντελίδης, όσο και οι παίκτες του Γηραιού είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθεια τους και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν χάσει την αισιοδοξία τους για παραμονή, τουλάχιστον αγωνιστικά.

Ο Ηρακλής έχει μόλις δυο παιχνίδια εντός έδρας απέναντι σε Λεβαδειακό και Παναιτωλικό, ενώ εκτός έχει τις επισκέψεις σε Περιβόλια, Κέρκυρα, Γιάννενα και Τρίπολη.

Δύσκολο το πρόγραμμα για την ομάδα του Παντελίδη που αν θέλει την παραμονή οφείλει να κάνει το 2/2 εντός με τους Βοιωτούς και την ομάδα του Χάβου. Πριν από αυτά όμως ακολουθεί μια δυάδα εκτός έδρας αγώνων στους οποίους ο Ηρακλής οφείλει να κάνει τουλάχιστον ένα τρίποντο απέναντι σε Πλατανιά και Κέρκυρα διότι αν δεν το κάνει θα χρειαστούν μετά υπερβάσεις.

Ίσως το πιο βατό να είναι στο νησί των Φαιάκων απέναντι στην Κέρκυρα που έχει κλειδώσει την παραμονή της καθώς ο Πλατανιάς μάχεται να μπει στα play-off συν ότι είναι και καλύτερη ομάδα από τον Ηρακλή, ενώ στα συν είναι επίσης ότι θα βρει αδιάφορο και τον ΠΑΣ Γιάννινα και ίσως αποκομίσει κάτι θετικό και στην Ήπειρο.

Όλα αυτά ίσως φέρουν τον σύλλογο της συμπρωτεύουσας την τελευταία αγωνιστική να παίζει όλη την χρονιά στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα που το πιθανότερο είναι να έχει σχολάσει με την υπόθεση παραμονή και να είναι βαθμολογικά αδιάφορος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ηρακλή:

Πλατανιάς (εκτός)

Κέρκυρα (εκτός)

Λεβαδειακός (εντός)

ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)

Παναιτωλικός (εντός)

Αστέρας Τρίπολης (εκτός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες του με τις άλλες ομάδες:

ΑΕΛ: Ίδιο, Αστέρας Τρίπολης: ; Λεβαδειακός: ;, Βέροια: Υπερτερεί

ΒΕΡΟΙΑ 13 ΒΑΘΜΟΙ

Στην πιο δύσκολη θέση από όλες τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους βρίσκεται η Βέροια που παραμένει εδώ και καιρό στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα με 13 βαθμούς.

Η Βέροια που έχει ελάχιστες ελπίδες θα προσπαθήσει να τις εξαντλήσει και να δώσει τον νυν υπερ πάντων αγώνα για αυτό που φαντάζει ακατόρθωτο την δεδομένη χρονική στιγμή και να παραμείνει στην Super League.

Η ομάδα του Ντόστανιτς θα υποδεχθεί κατά σειρά την Κέρκυρα, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ εκτός θα επισκεφθεί την Λιβαδειά, το Αγρίνιο και την Ξάνθη στην τελευταία αγωνιστική.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους Μακεδόνες καθώς ακόμα και αν κάνουν το 3/3 εντός έδρας, κάτι που επιβάλλεται βάσει των βαθμών που έχουν, θα χρειαστούν βαθμούς και μακριά από την Ημαθία καθώς επ ουδενί δεν φτάνουν 22 βαθμοί. Στα συν της ομάδας του Ντόστανιτς είναι ότι από τα δυο από τα τρία εντός οι αντίπαλοι της έχουν μείνει από στόχους και μιλάμε για την Κέρκυρα και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ και στο τρίτο με τον Αστέρα ίσως ο τελευταίος να είναι αδιάφορος.

Στα εκτός έδρας αδιάφορος θα είναι και ο Παναιτωλικός, ίσως και η Ξάνθη, όμως πολύ κομβικό ματς θα είναι αυτό της μεθεπόμενης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό καθώς αν η Βέροια ηττηθεί τότε θα πρέπει να αρχίσει τα πλάνα της για την Football League. Κάτι που ας μην γελιόμαστε θα συμβεί αν δεν κερδίσει και το προσεχές παιχνίδι με την Κέρκυρα καθώς μετά δεν θα καλύπτεται με τίποτα το χαμένο έδαφος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Βέροιας:

Κέρκυρα (εντός)

Λεβαδειακός (εκτός)

ΠΑΣ Γιάννινα (εντός)

Παναιτωλικός (εκτός)

Αστέρας Τρίπολης (εντός)

Ξάνθη (εκτός)

και τι γίνεται στις ισοβαθμίες της με τις άλλες ομάδες:

ΑΕΛ: Υστερεί, Αστέρας Τρίπολης: ;, Λεβαδειακός: ;, Ηρακλής: Υστερεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ