Βαθμολογία

«Όχι» στην μείωση των ομάδων από ΑΕΛ

Συνάντηση των θεσμικών μελών της Super League για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (14/3), χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια σημαντική εξέλιξη.

Η θέση της ΑΕΛ εξακολουθεί να είναι αυτή της μη μείωσης των ομάδων από 16 σε 14 την αγωνιστική σεζόν 2018-2019 μια θέση που βρίσκει σύμφωνο και τον Λεβαδειακό, ενώ το ίδιο πρόκειται να πράξει και ο Παναιτωλικός.

Βέβαια για να περάσει αυτή η πρόταση θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 12 ψήφοι, ήτοι σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να μην περάσει η αναδιάρθρωση, όμως τα πάντα θα κριθούν την Πέμπτη 23 Μαρτίου στο διοικητικό συμβούλιο που θα λάβει χώρα την ημέρα εκείνη.

Την ημέρα εκείνη θα αποφασιστεί και η πρόταση για play-off από την επόμενη σεζόν 2017-2018 με την συμμετοχή των έξι πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα ήτοι και του πρωταθλητή, αλλά και της έκτης ομάδας που με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν συμμετέχει στην διαδικασία.

Τέλος για την ανακατονομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά δεν υπάρχει διαφωνία καθώς υπάρχει μείωση του κριτηρίου της εμπορικότητας των ομάδων, αν και αυτή δεν θα είναι μεγάλη, λόγω διάφορων μπόνους.