Βαθμολογία

Το πρώτο βήμα για το δεύτερο (video)

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΛ έδινε τον έκτο ημιτελικό της ιστορίας της στο κύπελλο Ελλάδος, ένας ημιτελικός που θα την οδηγούσε στο δεύτερο τρόπαιο της.

Αντίπαλος για τους "βυσσινί" η ευχάριστη έκπληξη του θεσμού και πρώην ομάδα του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια, ο ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει την υπέρβαση απέναντι στον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό και διψούσε για να φτάσει στον μεγάλο τελικό.

Η ΑΕΛ, με το μυαλό παράλληλα και στο πρωτάθλημα όπου έπαιζε την επιβίωση της, υποδέχτηκε στις 14 Μαρτίου του 2007 στο στάδιο Αλκαζάρ τον ΠΑΣ Γιάννινα με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα και να πάρει μια καθαρή νίκη ενόψει και της δύσκολης ρεβάνς που θα ακολουθούσε στην Ήπειρο.

Το συγκρότημα του Γιώργου Δώνη ήταν εμφανώς ανώτερο από τον "Άγιαξ" της Ηπείρου και επιβλήθηκε με 2-0, με την ομάδα των Ιωαννίνων να μην μπορεί να παρουσιάσει στο Αλκαζάρ την ημέρα εκείνη την φρεσκάδα, την διάθεση και την ποιότητα που είχε βγάλει ως τότε στον θεσμό.

Χρυσός σκόρερ για τους "βυσσινί" ο Ανρί Αντσουέ ο οποίος στο 36' και στο 52' ήταν στην κατάλληλη θέση για να πετύχει τα δυο τέρματα της ΑΕΛ η οποία ανταποκρίθηκε άριστα σε δυο καλές στιγμές του ΠΑΣ με τον Μπελά και τον Γεωργιάδη φτάνοντας στο 2-0 που της έδινε και το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ:

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος (55’ Αλωνεύτης), Φέρστερ, Κατσιαρός, Κλέιτον, Μπασιλά, Διγκόζης, Αλεξάνδρου, Αντσουέ (80’ Καλαντζής), Κόζλεϊ.

">http://