Βαθμολογία

Φύσσας: «Μία και μοναδική η Εθνική του 2004»

Ως προσκεκλημένος του παλιού συμπαίκτη του και ευρωβουλευτή, Θοδωρή Ζαγοράκη, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης» εξέφρασε την άποψή του για την απαραίτητη στροφή που πρέπει να κάνουν οι ομάδες στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, δίνοντας ευκαιρίες σε νέα παιδιά από τις ακαδημίες.

Ο Τάκης Φύσσας μίλησε για τα συστατικά της επιτυχίας της Εθνικής ομάδας του 2004 και παράλληλα αναφέρθηκε στη χαρά όλων όσων βρέθηκαν ξανά μαζί με πρωτοβουλία του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Αναλυτικά:

Τα συμπεράσματα του από την εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρώην συμπαίκτης του και ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα του αθλητή:

«Δεχθήκαμε μία πρόσκληση από τον αρχηγό μας, Θοδωρή Ζαγοράκη ώστε να έρθει η Εθνική ομάδα του 2004 στο Ευρωκοινοβούλιο. Πραγματικά, νιώσαμε πολύ περήφανοι για τον Θόδωρο. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ήταν μια πολύ ωραία ημερίδα, που είχε να κάνει με τα εργασιακά δικαιώματα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Γνωρίσαμε τον Ζαν Μαρκ Μποσμάν και μιλήσαμε για το που έχει φτάσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κερδίσαμε πράγματα, αποκομίσαμε εμπειρίες και όλοι μαζί μπορούμε να συντελέσουμε στη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Την προοπτική να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες των ομάδων:

«Σίγουρα, ο νόμος Μποσμάν βοήθησε εκατομμύρια ποδοσφαιριστές, όπως κι εμένα, να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα στα συμβόλαιά μας και γενικότερα στην επαγγελματική πορεία μας. Ορισμένες χώρες, και η Ελλάδα μέσα σε αυτές, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της ελεύθερης διακίνησης ποδοσφαιριστών μέσα στην Ευρώπη ωστόσο έχασαν την ταυτότητά τους. Βλέπουμε στις ελληνικές ομάδες πως δεν υπάρχουν αρκετοί Έλληνες παίκτες. Κατά την άποψη μου, αυτό που πρέπει να κάνουμε πρώτα απ’ όλα είναι να αλλάξουμε την νοοτροπία μας, να πιστέψουμε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή, να αναπτυχθούν οι ακαδημίες και να δοθούν ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Εάν αγαπήσουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και του δώσουμε την ευκαιρία, τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια. Και γιατί όχι στη συνέχεια να προσθέτουμε καλούς ξένους στην ομάδα ώστε να γίνονται οι ομάδες πιο δυνατές. Άρα, πρέπει να ξεκινήσουμε από αυτό το μικρό βηματάκι και στη συνέχεια να δούμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον».

Τη συνάντηση με τους παλιούς συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα του 2004 και την ευκαιρία που είχαν να ανταλλάξουν απόψεις, να συμφωνήσουν και να διαφωνήσουν:

«Διαφωνίες δεν υπάρχουν. Είμαστε πραγματικά ένα. Εξάλλου και τότε δεν αφήναμε κάτι να μας επηρεάσει. Οι αρχές και οι αξίες που είχε αυτή η ομάδα, η αυτοθυσία, η αυταπάρνηση, το ομαδικό πνεύμα είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτευχθούν εάν δεν τα πιστεύεις. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε όλοι μαζί είτε σε κάποιο παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα είτε σε μία εκδήλωση, όπως εδώ στις Βρυξέλλες είναι η μεγαλύτερη χαρά. Να βρισκόμαστε ξανά μαζί και να νιώθουμε σαν ομάδα. Και η Εθνική του 2004 είναι μία και μοναδική. Οι αναμνήσεις είναι πολύ δυνατές και περνάμε πάντα όμορφα και εποικοδομητικά».

πηγή: sport-fm.gr