Βαθμολογία

Πέρασε αλώβητος απο το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι η πρώτη θέση στην Κανονική περίοδο στην Stoiximan.gr Basket League – και κατ΄ επέκταση το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ – περνούσε από τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την 21η αγωνιστική. Έχοντας λοιπόν αυτό στο μυαλό του, έκανε ό,τι και όσα χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη.

Οι “Ερυθρόλευκοι” δεν έθελξαν με την απόδοσή τους. Δεν χρειαζόταν ωστόσο. Ήξεραν ότι είναι καλύτερη ομάδα, περίμεναν υπομονετικά στην στιγμή που ο ενθουσιασμός από την αλλαγή προπονητή και την δύναμη του κόσμου θα καταλαγιάσει στην ΑΕΚ και “χτύπησαν” στο σημείο που έπρεπε, ποντάροντας στην κλάση μερικών παικτών τους. Όσο για την “Ένωση”; Η αλήθεια είναι ότι πάλεψε το παιχνίδι όπως μπορούσε και στάθηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς. Στο τέλος ωστόσο κουράστηκε, ξέμεινε από ανάσες και λύσεις και – πολύ λογικά – ηττήθηκε. Αν πάντως έδειξε κάτι αυτό το παιχνίδι, αυτό είναι ότι τουλάχιστον έχει επέλθει ηρεμία στην ομάδα και το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση κι άλλο στην συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 37-35, 47-52, 63-70.

ΑΕΚ: Ούκιτς 9 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 14 (2), Νιούλεϊ 4, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), ΜακΓκράθ, Ελόνου 8, Βασιλειάδης, Λαρεντζάκης 1, Μαυροειδής 10 (1), Τσαλμπούρης, Σάκοτα 6.

Ολυμπιακός: Μπιρτς 10, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 10 (2), Σπανούλης 2, Γκριν 8 (1), Γιανγκ, Παπαπέτρου 4, Ουότερς, Μιλουτίνοβ 6, Λοτζέσκι 17 (1).