Βαθμολογία

Ανδράλας: «Άνοδο με την Προοδευτική»

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ 94.6 και στους Αλέξη Σπυρόπουλο και Μάνο Σπανόπουλο έδωσε σήμερα (13/3) ο προπονητής της Προοδευτικής Πάρης Ανδράλας.

Ο παλαίμαχος παίκτης και νυν τεχνικός των Πειραιωτών ανέφερε ότι ο μεγάλος του στόχος είναι η άνοδος την επόμενη σεζόν με την Προοδευτική στην Football League καθώς η ομάδα δεν προλαβαίνει φέτος, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με τον μισητό Ιωνικό.

Ο νεαρός τεχνικός αναφέρθηκε επίσης στα φαβορί του 4ου ομίλου για την άνοδο στην Football League, στην συνεργασία του με τον Χρήστο Πατσατζόγλου, αλλά και στις ακαδημίες της ομάδας.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του προπονητή της Προοδευτικής:

Για τον κόσμο που βρέθηκε στο ντέρμπι της Προοδευτικής με τον Ιωνικό:

«Είχε γύρω στις 2,5 χιλιάδες οπαδούς. Θύμισε λίγο εποχές Α’ Εθνικής. Είχε κάποια καθίσματα κενά, αλλά το 80% του γηπέδου ήταν γεμάτο. Σε όποια κατηγορία και αν είναι αυτές οι ομάδες, θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Το παράπονό μου είναι γιατί να μην έχει τόσο κόσμο στα προηγούμενα παιχνίδια. Όταν λες ότι είσαι Προοδευτική, πρέπει να έρχεσαι και να στηρίζεις την ομάδα και όχι μια φορά τον χρόνο, όταν συναντηθούν αυτές οι δύο ομάδες. Εγώ ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε και του ζήτησα να βρεθεί ξανά στο γήπεδο, ώστε να δυναμώσει η έδρα του Κορυδαλλού».

Για την πορεία της ομάδας του:

«Ήρθα στην ομάδα από την 4η με 5η αγωνιστική, μετά την ήττα από τον Ατσαλένιο, ήμασταν 15 ματς αήττητοι και τώρα είμαστε 9 πόντους από την κορυφή. Αν είχαμε κερδίσει κάποια παιχνιδιού που αναδειχθήκαμε ισόπαλοι στον Κορυδαλλό, ίσως να μιλούσαμε και για άνοδο αυτή τη στιγμή».

Για την κατάσταση που ήταν η ομάδα όταν εκείνος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας:

«Υπήρχε ένας άλλος προπονητής, μία άλλη διοίκηση. Αποχώρησαν ο προπονητής, ο γενικός διευθυντής και εγώ βρήκα μία κατάσταση πολύ δύσκολη, με παιδιά απογοητευμένα από την απόδοσή τους και την βαθμολογική τους θέση. Ήμουν προπονητής στην ομάδα Νέων της ομάδας και προσπαθήσαμε να αναδείξουμε αρκετά νεαρά παιδιά. Μετά κάναμε ένα σερί πολύ μεγάλο και παίξαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, κάποια στιγμή πριν από την Τριγλία λέγαμε πως μπορεί να έχουμε ελπίδες για άνοδο. Το παιχνίδι με τον Ιωνικό ήταν ένα παιχνίδι γοήτρου και τώρα πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη σεζόν, στην οποία πρώτος μας στόχος θα είναι η άνοδος με κάποιες ποιοτικές προσθήκες».

Για το φαβορί από τον όμιλο της Προοδευτικής για την άνοδο στη Football League:

«Όπως έχω δει τις ομάδες και τις έχουμε αντιμετωπίσει, μόνο η Προοδευτική. Ο Ιωνικός έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με εμπειρία από την πρώτη κατηγορία και οι διαφορές με όλες τις ομάδες είναι μικρές. Θα παιχθεί ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Εργοτέλη, με τον Εργοτέλη να είναι το πρώτο φαβορί. Βλέπω όλες τις ομάδες και ο Εργοτέλης προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο».

Για την συνεργασία του με τον Χρήστο Πατσατζόγλου, ο οποίος συνεχίζει μέχρι σήμερα να παίζει ποδόσφαιρο:

«Είναι εδώ από την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ήρθαμε σχεδόν παράλληλα στην ομάδα. Αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την ενασχόλησή του με την ομάδα Νέων της Προοδευτικής:

«Είναι μια τεράστια συζήτηση οι ακαδημίες και τα παιδιά. Από το διάστημα που ασχολήθηκα πέντε μήνες με τις ακαδημίες, είδα ότι οι γονείς βλέπουν το οικονομικό μέρος για την πρόοδο του παιδιού τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μικρές ηλικίες είναι οι γονείς, επειδή πιστεύουν πως τα ξέρουν όλα και νομίζουν ότι τα παιδιά τους αδικούνται. Είναι πολύ λίγοι οι γονείς που δεν ασχολούνται και αφήνουν το παιδί να παίξει το ποδόσφαιρό του. Για να καλλιεργηθεί αυτή η νοοτροπία χρειάζονται προπονητές με πτυχία και κατάρτιση πάνω στο αντικείμενο, και επίσης εγκαταστάσεις»