Βαθμολογία

Καταιγίδα δύο λεπτών και νίκη για Ηρακλή Λάρισας

Νίκη με σκορ 2-0 πέτυχε σήμερα (12/3) ο Ηρακλής Λάρισας στην έδρα του Αβέρωφ για την 23η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΛ. Η ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη σε ένα βαρύ γήπεδο επικράτησε του ΠΑΟΛ Αβέρωφ παρά τις πολλές απουσίες που είχε λόγω τραυματισμών και καρτών. Συγκεκριμένα απουσίαζαν Καλπίας, Ψωμολιάς που είναι τα βασικά στόπερ της ομάδας, συν ο Φορτομάρης και ο Πάτσης κάτι που ανάγκασε την ομάδα του κ. Τσακμακίδη σε ενδεκάδα ανάγκης.

Αυτό βέβαια δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον Ηρακλή να είναι καλύτερος, να πετυχαίνει δυο γκολ σε διάστημα δυο λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο, να χάνει πολλές ευκαιρίες, να έχει δοκάρι και σίγουρα θα μπορούσε και μεγαλύτερο σκορ στο σημερινό παιχνίδι. Από την άλλη το Αβέρωφ που είχε καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και δεν είχε ούτε υποψία φάσης.

Στο 37' σουτ του Ζαφειρίου μπλοκαρίστηκε από τον Μάνο, για να φτάσουμε στο 43' και στην μεγαλύτερη φάση για τους φιλοξενούμενους με το δοκάρι του Φώτου, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ζαφειρίου επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή για να διώξουν σε κόρνερ οι αμυνόμενοι.

Στην επανάληψη μόλις στο 46' ο Αποστόλου έκανε την κεφαλιά για να διώξει σε κόρνερ ο πορτιέρο του Αβέρωφ και ένα λεπτό αργότερα σουτ του Κυρίτση μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ, ενώ στο 50' από εκτέλεση φάουλ του Μολλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ηρακλής συνέχισε την πίεση και στο 58' το συρτό σουτ του Γκιουρσάνη από πλάγια πέρασε άουτ, στο 70' ο Αποστόλου βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα ο οποίος απέκρουσε σωτήρια, ενώ δυο λεπτά αργότερα από εκτέλεση φάουλ του Μολλά η άμυνα του Αβέρωφ απομάκρυνε με τον Μπάρδα να γίνεται αποδέκτης που σούταρε στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Τελικά στο δίλεπτο 79-81 η ομάδα του Γιάννη Τσακμακίδη έφτασε στο τρίποντο σκοράροντας δις. Αρχικά ο Σπανός στο 79' με ωραία ατομική προσπάθεια "έσπασε" την μπάλα στον Φώτο που έκανε το 0-1 και στο 81' ο Αποστόλου με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ έκανε το 0-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Αγγελούλης (Τέγος, Λάκης).

ΠΑΟΛ Αβέρωφ (Χρήστος Γραβάνης): Μάνος, Καραλής, Κοτρώτσιος Α. (70' Πατρίκης), Κοτρώτσιος Χ., Δεμέστιχας, Δήμος, Κουτσάκης (75' Σωτήρης), Θεμελής (61' Γκουτσιούδης), Μήτσιος, Πουρνάρας, Τσιώμης.

Ηρακλής Λάρισας (Γιάννης Τσακμακίδης): Μαγαζιώτης, Λιανός, Γκιουρσάνης, Μπάρδας, Κυρίτσης (77' Σπανός), Μπάμης, Φώτος (90' Μιστάκου), Μολλάς, Κατσής (69' Σουλτούκης), Ζαφειρίου, Αποστόλου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ