Βαθμολογία

Δεν εμφανίστηκε ποτέ στην Πλατεία η ΑΕΛ

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε σήμερα (11/3) η ΑΕΛ από τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη σε αναμέτρηση για την 24η αγωνιστική της Super League.

Οι «βυσσινί» απογοήτευσαν τον κόσμο τους και δίκαια γνώρισαν την ήττα καθώς με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά δεν έδειξαν καθόλου καλό πρόσωπο απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Πανιώνιου που αν ήταν πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ξεκίνησε δυνατά το ματς και απείλησε στα πρώτα λεπτά τους «κυανέρυθρους» χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ μετά το γκολ του Μπεν δεν υπήρξε αντίδραση με τον Πανιώνιο να κρατά με άνεση την νίκη που του δίνει την δυνατότητα να παραμείνει στην δεύτερη θέση.

Η  αναμέτρηση ξεκίνησε με μια καλή φάση για τους γηπεδούχους όταν αρχικά στο 3’ ο Μασούντ έκανε την κάθετη στο κενό χώρο προς τον Μπεν με τον τελευταίο να κάνει παράλληλο γύρισμα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ με τον Γκόλια να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Ένα λεπτό πριν το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 0-1 όταν ο Ικάουνιεκς βρήκε όμορφα τον Καπό που σούταρε από πλάγια για να διώξει με το πόδι ο Γιαννιώτης, ενώ στο 20’ ο Ναζλίδης επιχείρησε δυνατό σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της αθηναϊκής ομάδας.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Μιλόγεβιτς κυριάρχησε και στο 24’ απείλησε με τον Μπεν που έκανε φαλτσαριστό σουτ για να στείλει την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ, ενώ ο πορτιέρο της ΑΕΛ δήλωσε παρών δευτερόλεπτα αργότερα αποκρούοντας στην γωνία του το σουτ του Γεσίλ.

Τελικά στο 33’ ήρθε το γκολ που έψαχνε ο αθηναϊκός σύλλογος σε μια φάση που οι παίκτες του Μιλόγεβιτς …έκρυψαν την μπάλα. Συγκεκριμένα ο Γεσίλ έκανε τακουνάκι στον Μασούντ ο οποίος πέρασε την κάθετη στον Μπεν και ο Νιγηριανός άσος με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου. Τα υπολοιπόμενα λεπτά για το ημίχρονο κύλησαν χωρίς κάποια άλλη σπουδαία ευκαιρία και τον Πανιώνιο να προηγείται της ΑΕΛ με 1-0.

Δυνατά μπήκαν οι «κυανέρυθροι» και στην επανάληψη και ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα απείλησαν για το 2-0 όταν ο Μασούντ από τα δεξιά έβγαλε παράλληλη μπαλιά για τον Γεσίλ που βγήκε τετ-α-τετ με τον Θεοδωρόπουλο, αλλά τον πορτιέρο της ΑΕΛ να σώζει την ομάδα του.

Δυο λεπτά αργότερα από βολίδα του Μασούρα ο τερματοφύλακας των «βυσσινί» απομάκρυνε τον κίνδυνο αποκρούοντας στην γωνία του, ενώ ο Πανιώνιος στο 51’ έχασε ακόμα μια ευκαιρία. Ο πιο δραστήριος παίκτης των «κυανέρυθρων» ο Μασούντ έκανε την κάθετη προς τον Γεσίλ, όμως ο Γάλλος επιθετικός δεν έκανε το ιδανικό τελείωμα.

Στον ίδιο ρυθμό και η συνέχεια με τον Πανιώνιο να χάνει την μια ευκαιρία μετά την άλλη και έτσι στο 58’ φαλτσαριστό σουτ του Μασούρα από τα δεξιά φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Θεοδωρόπουλου. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ δεν ξεγελάστηκε στο 63’ και μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Γεσίλ.

Ο Πανιώνιος κρατούσε άνετα το σκορ καθώς η ΑΕΛ δεν υπήρχε στο γήπεδο και απειλούσε όποτε έβγαινε μπροστά και στο 71’ έχασε νέα ευκαιρία με το σουτ του Μασούντ να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Τελευταία καλή φάση στην αναμέτρηση η βολίδα του Μασούντ από τον χώρο του κέντρου να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Θεοδωρόπουλου.

Στην τελευταία φάση σε αψιμαχία του Αγκάνοβιτς με τον Ρισβάνη ο επιθετικός της ΑΕΛ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Ζαχαριάδη που ήρθε να προστεθεί σε μια πολύ κακή βραδιά για τους «βυσσινί».

Πλέον για την ΑΕΛ ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι στο AEL FC ARENA με αντίπαλο τον Παναιτωλικό εκεί όπου η νίκη είναι επιτακτική προκειμένου οι «βυσσινί» να απαλλαγούν από το άγχος της παραμονής στην Super League.

Διαιτησία: Ζαχαριάδης (Καλφάκης, Τζαφόλιας)

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης (89’ Σαββίδης), Κόρμπος, Μασούρας (84’ Μαχμούτοβιτς), Γεσίλ (70’ Λάμπρου), Μασούντ, Μπεν.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα (70' Αναστασόπουλος), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Καπός (60’ Τσακοπίνο), Ικάουνιεκς (56’ Βαρέλα).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ