Βαθμολογία

Κούγιας: «Δεν έχω λάβει εξώδικο από τον Πλεξίδα»

Στο ΑΕΛ Radio και την εκπομπή «Δεν έχουν το Θεό τους» με τους Βαγγέλη Βουλάγκα και Βαγγέλη Ρωμανό «φιλοξενήθηκε» ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» αναφέρθηκε στην περίφημη υπόθεση με την δημοσίευση της εφημερίδας "Ελευθερία" περί εξωδίκου από τον Βαγγέλη Πλεξίδα, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Παράλληλα ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και σε αγωνιστικά θέματα, στην παραμονή ή μη του Σάκη Τσιώλη στο τιμόνι της ομάδας, αλλά και στις αδειοδοτήσεις και την μείωση των ομάδων σε 14.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Δεν έχω λάβει κανένα εξώδικο από τον κ. Πλεξίδα, δεν είμαι στην Λάρισα και δεν μπορώ να πληροφορηθώ τι γράφει η "Ελευθερία". Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως ότι αφορά την ΑΕΛ και μένα πηγαίνει πρώτα στην συγκεκριμένη εφημερίδα και μετά κοινοποιείται αλλού. Ούτε στα γραφεία υπάρχει κανένα εξώδικο. Ο κ. Πλεξίδας ενδιαφέρεται πρώτα για το επικοινωνιακό κομμάτι, δηλαδή να υπάρχει στην εφημερίδα φωτογραφία του και αναφορά στην "La Farm".

Εγώ θέλω να ρωτήσω, λέει πουθενά πόσα χρήματα πήρε ο κ. Πλεξίδας; Ο κ. Πλεξίδας θέλει να αποφύγει την καταβολή του φόρου γιατί σύμφωνα με την νομοθεσία αυτός που πληρώνει τον φόρο βασίζεται κιόλας. Ο κ. Πλεξίδας έχει πάρει 1.000.000 ευρώ γιατί πέραν των 700.000 ευρώ που πήρε, πληρώσαμε και πληρώνουμε ακόμα χρέη που δημιουργήθηκαν επι προεδρίας του στην ΑΕΛ. Σε αυτά αναφέρονται αναλυτικά εξοφλήσεις προσφυγών, εξοφλήσεις του Αλκαζάρ και ακόμα εξοφλούμε. Χτες μας ήρθε η αγωγή του Ηλία Κυριακίδη.

Όταν αγοράζεις μια εταιρεία και αυτό φαίνεται, στο τίμημα δεν υπολογίζονται και οι ζημιές που έχουν προκληθεί; Αφού εσύ δεν θα τις πληρώσεις, παρότι έχει κάνει άλλος την ζημιά; Αυτό δεν είναι τίμημα; Έχουμε υποθέσεις παικτών από την Γ' και την Β' Εθνική, έναν κατάλογο ολόκληρο με υποθέσεις τις οποίες θα πληρώσω εγώ. Η ΑΕΛ δεν είχε αδειοδότηση εξαιτίας όλων αυτών των συμβολαίων και τις καταγγελίες παικτών για προσφυγές. Παρότι κάποιοι παραπληροφορούσαν ότι η μη αδειοδότηση οφείλονταν σε άλλα πράγματα. Εμείς είχαμε 15 προσφυγές παικτών που ήταν επι ημερών Πλεξίδα, αλλά παρόλα αυτά τα προβλήματα μπορέσαμε και πήραμε αδειοδότηση.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η "Ελευθερία", μόλις πάμε να ησυχάσουμε και παρότι στην εκδήλωση που κάναμε παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία τα οποία γνωρίζει και ο δήμαρχος της πόλης και έχουν παραδοθεί στο οικονομικό επιτελείο του δήμου για να τα επεξεργαστεί, γιατί λοιπόν η "Ελευθερία" και η κάθε "Ελευθερία" όταν παίρνει στα χέρια της ένα εξώδικο δεν κάνει πρώτα ένα τηλέφωνο και να πει έλα εδώ κ. Πλεξίδα πήρες χρήματα; Πόσα πήρες; Πόσα χρέη άφησες; Όλο αυτό δεν είναι τίμημα; Σε μια από τις συναλλαγές έγινε όντως ένα λάθος από την πλευρά μας και εξαιτίας αυτού πληρώσαμε 100.000 ευρώ».

Σε ερώτηση για το πόσα χρήματα έχει δώσει στον κ. Πλεξίδα και αν υπάρχουν αποδείξεις για αυτά ανέφερε:

«Πάνω από ένα εκατομμύριο. Υπάρχουν αποδείξεις. Έχω βαρεθεί να ακούω για την χρηματική επάρκεια του κ. Πλεξίδα και την συνέπεια του, ειδικά όταν υπάρχουν όλες αυτές οι υποθέσεις που ανέφερα παραπάνω, ή για το ΙΚΑ. Όλα αυτά όταν στέλνεται ένα εξώδικο, δεν πρέπει ο δημοσιογράφος να ρωτήσει πάνω σε αυτά; Και στην τελική ο κ. Πλεξίδας χάρισε την ΑΕΛ; Όχι βέβαια. Στην εφημερίδα δεν γνωρίζουν πόσα ήταν τα χρέη και πόσες οι προσφυγές; Το χρέος προς το Αλκαζάρ; Τα χρέη προς τους παίκτες; Γιατί δεν κάνουν αυτές τις παρατηρήσεις και ας δώσει τις απαντήσεις ο κ. Πλεξίδας.

Συμφωνία υπάρχει, αλλά βλέπουμε ότι παρά την συμφωνία έρχονται νέα θέματα στο προσκήνιο, πχ ο Κυριακίδης ήταν εκτός συμφωνίας και δεν ανέφερε κανείς για χρέος προς αυτόν. Είχαμε την αγωγή του κ. Μπαλατσούκα ο οποίος δεν ήταν τιμητικά στην ομάδα, έπαιρνε μισθό και δεν έχει πληρωθεί από τον κ. Πλεξίδα. Αλήθεια ο κ. Πλεξίδας θα πληρώσει τίποτα τελικά; Γιατί δύστυχώς στην Λάρισα κάποια ΜΜΕ έχουν λοβοτομή και βγάζουν συνεχώς αρνητικά για το πρόσωπο μου».

Σε ερώτηση για το αν του έχει πει ο Πλεξίδας ή έχει αντιληφθεί ο ίδιος επιθυμία του για επιστροφή δήλωσε:

«Καταρχάς θέλω να ξέρετε ότι δεν κρύβω ποτέ οτιδήποτε συμβαίνει γύρω από την ΑΕΛ γιατί αν το κάνεις τότε θα βρεις μπροστά σου το πρόβλημα αυτό. Ουδέποτε ο κ. Πλεξίδας ζήτησε να επιστρέψει και φυσικά και να το ήθελε δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω δεκτό».

Σε ερώτηση για το πως είδε τον Πανιώνιο ενόψει και του προσεχούς παιχνιδιού στην Νέα Σμύρνη είπε:

«Σε άγρια κατάσταση. Μια ομάδα εξωγήινη, πχ ο Βαλεντίνος Βλάχος δεν έπαιζε στην ΑΕΚ, αλλά καταπίνει έναν έναν τους αντιπάλους του στον Πανιώνιο».

Σε ερώτηση για την πρόταση που έγινε στον Σάκη Τσιώλη για να συνεχίσει απάντησε:

«Με τον κ. Τσιώλη κάναμε ένα ραντεβού στην Αθήνα. Επειδή πολλοί διαδίδουν ότι φεύγει ο Τσιώλης και έβλεπα μια ανασφάλεια θέλω να πω ότι έχουμε μια αγαστή συνεργασία, συζητάμε για την ομάδα τους παίκτες κλπ. Προσωπικά είμαι της άποψης σε ένα μόνιμο σχήμα με προσθετικές πινελιές. Ο κ. Τσιώλης όμως του αρέσει να ψάχνεται και καλά κάνει γιατί αυτή είναι η δουλειά του.

Κάναμε μια συνάντηση στην οποία του έδωσα και μέρος χρημάτων που είναι να πάρει μέχρι το τέλος, να πω εδώ ότι έχει πάρει 32.000 ευρώ και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος, τις τελευταίες 5000 του τις έδωσα εγώ προσωπικά. Αυτά για κάποιους κακοήθεις που λένε άλλα. Στην συνάντηση μας μιλήσαμε για το τι κάνουμε σαν ομάδα, τα παιχνίδια, τα παιχνίδια των άλλων και άλλα θέματα. Μιλήσαμε για την συνέχεια της χρονιάς, το ποιοι παίκτες θα μείνουν ποιοι θα φύγουν, που θα ενισχυθούμε και εκεί του είπα να ανακοινώσουμε ότι θα είναι και την νέα χρονιά.

Μου ανέφερε ότι θέλει να μείνει στην ΑΕΛ, αλλά μου είπε ότι θέλει να ψαχτεί και με το εξωτερικό, αφού φυσικά τελειώσει το πρωτάθλημα, γιατί σίγουρα μια παρουσία στο εξωτερικό έχει και μεγαλύτερες απολαβές και μου χρησιμοποιήσε σαν παράδειγμα τον Γιώργο Δώνη που είχε την τύχη να παίξει Champions League με το ΑΠΟΕΛ, έφτιαξε διεθνώς το όνομα του και τώρα τον πήρε η Αλ Αχλί η ομάδα του πρίγκηπα στην Σαουδική Αραβία. Πάνω σε αυτό το κομμάτι, το οικονομικό, δεν μπορείς να πεις τίποτα στον άλλον.

Εμένα πρόθεση μου είναι να μείνει ο Τσιώλης στην ομάδα, πέρσι κάναμε κακό χειρισμό και χαλάσαμε την συνεργασία μας, εγώ φρόντισα να διορθωθεί αυτό το λάθος και μετά την παραίτηση του κ. Αναστασιάδη δεν σκέφτηκα άλλη λύση πλην του Σάκη Τσιώλη. Του έχω κάνει πρόταση για ανανέωση και είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας. Επίσης επι ημερών Τσιώλη υπάρχει και ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πολλοί λένε θα φύγει ο Τσιώλης μετά το πρωτάθλημα, εμένα πάντως δεν μου έχει αναφέρει κάτι τέτοιο».

Σε ερώτηση σχετικά με την συνάντηση στην Super League και το θέμα της μείωσης των ομάδων σχολίασε:

«Η ΑΕΛ και άλλες ομάδες διαφωνήσαμε στην μείωση σε 14 ομάδες γιατί δεν πρέπει να είναι στη μέση μόνο το αγωνιστικό κριτήριο. Πρέπει να υπάρχουν και άλλα προαπαιτούμενα. Ποια είναι αυτά; Γήπεδο, προπονητικό κέντρο, υποδομές, χρέη, business class, προσέλευση οπαδών. Αν ισχύσουν αυτά τα προαπαιτούμενα έχει καλώς. Προσωπικά δεν βλέπω να γίνεται η μείωση».

Σε ερώτηση για την αδειοδότηση της ΑΕΛ και αν θα υποβιβάζεται ομάδα που δεν αδειοδοτείται ανέφερε:

«Κοιτάξτε στις 4-10 Απριλίου βγαίνουν οι απαντήσεις για τις αδειοδοτήσεις και τότε θα γνωρίζουμε. Εμείς πάντως σαν ΑΕΛ είμαστε βέβαιοι για την άδεια. Φυσικά, αν δεν έχεις αδειοδότηση από την νέα χρονιά υποβιβάζεσαι στην Football League».

Τέλος σε ερώτηση για την συνέχεια και τον στόχο:

«Είχα αναφέρει σαν στόχο της ομάδας μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ την 10η θέση. Στόχος πλέον είναι η 11η θέση».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ