Βαθμολογία

Αναστασιάδης: «Το μείγμα της Λαμίας είναι ιδανικό»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5, της Θεσσαλονίκης, παραχώρησε ο παίκτης της Λαμίας Ανέστης Αναστασιάδης, ο οποίος μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της Λαμίας στο τρέχον πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Σας ικανοποιεί η φετινή πορεία ή θεωρείτε ότι μπορείτε να πετύχετε και περισσότερα;

«Είμαστε ικανοποιημένοι. Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός και άνθρωπος της ομάδας, σίγουρα, μπορεί να μην περίμενε αυτή την εξέλιξη της πορείας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολύς δρόμος και αρκετά παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο».

Η διαφορά των 8 βαθμών είναι διαφορά που δίνει ισχυρό προβάδισμα;

«Υπάρχουν ακόμα 14 παιχνίδια. Είναι μία διαφορά που σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις δύο στραβοπατήματα, αλλά δεν μπορείς να εφησυχάσεις. Όταν υπάρχουν 14 παιχνίδια, όταν όλες οι ομάδες έχουμε να πάμε σε δύσκολες έδρες, σε ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία ή σε ανταγωνιστικές που θέλουν να διεκδικήσουν την άνοδο, κανείς δεν μπορεί να είναι ήρεμος και να πει ότι έχουμε εξασφαλίσει την άνοδο. Είναι μία διαφορά καλή, αλλά δεν μπορείς να είσαι ήρεμος ότι είναι ασφαλής κιόλας».

Πώς γίνεται ομάδες που δεν έχουν βαρύ όνομα, βαριά φανέλα ή όχι και τόσο καλό ρόστερ όσο ο Άρης να είναι μπροστά με οκτώ βαθμούς;

«Υπάρχουν εξηγήσεις. Ίσως αυτές οι ομάδες δεν μπαίνουν στο στόχαστρο από την αρχή, δεν τις υπολογίζουν πάρα πολύ οι αντίπαλοι. Δεν έχουν την πίεση που έχει ο Άρης από άποψη και κόσμου και δημοσιογράφων και του ονόματος, λειτουργούν πιο οικογενειακά, πιο ομαδικά, πιο παρεΐστικα. Τα παιδιά μπορούν να βρεθούν πολύ πιο κοντά από ό,τι είναι με αυτές τις ομάδες.

Σίγουρα μπαίνουν πιο συγκεντρωμένα, υπάρχει περισσότερη αισιοδοξία και φιλοδοξία από τα νεαρά παιδιά σε αυτές τις κατηγορίες. Όλοι θέλουν να αποδείξουν, ξέροντας ότι αν κάνουν μία καλή χρονιά μπορούν να κάνουν το άλμα για κάτι παραπάνω. Είναι και η ψυχολογία που θα πάρουν από την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Αν θα ξεκινήσουν καλά και μπουν στη νοοτροπία και τη λογική του πρωταθλητισμού, νομίζω ότι ίσως τα πράγματα εξελιχθούν καλύτερα.

Ακόμα και όταν ένα ματς δεν θα κερδηθεί, μία ήττα μπορείς να τη διαχειριστείς πιο ήρεμα, πολύ πιο σωστά και ορθολογικά από ό,τι ίσως σ’ αυτές τις ομάδες με μεγάλη πίεση όπως είναι ο Άρης. Αυτά τα πράγματα που είδαμε στο πρώτο παιχνίδι ή και στο δεύτερο νομίζω ότι είναι μακριά από τον αθλητισμό. Μιλάω για την είσοδο του κόσμου ή για τα γεγονότα στους ποδοσφαιριστές αργότερα.

Είναι καταστάσεις δύσκολες γι’ αυτές τις μεγάλες ομάδες. Είτε θα σε «δέσουν» πάρα πολύ και θα σε εμψυχώσουν και θα αποκτήσουν τα παιδιά μια ενότητα, είτε θα σε απομακρύνουν πολύ. Θα κοιτάξει ο καθένας, δηλαδή, να προστατεύσει τον εαυτό του. Αυτές οι καταστάσεις στη Λαμία δεν υπάρχουν. Διαχειριστήκαμε δύο ήττες. Ο Απόλλων δεν έχει μπει σε προβληματισμό ακόμα. Τις ξεπεράσαμε πολύ ανώδυνα θα έλεγα».

Είναι μεγάλο κομμάτι και η γνώση της κατηγορίας από αρκετούς ποδοσφαιριστές που έχει η Λαμία και ο Απόλλων; Ή και η καλύτερη γνώση από τους παράγοντες;

«Από την αρχή λέγαμε όλοι, και το πιστεύω αυτό, ότι με αυτό το ρόστερ ο Άρης πιο εύκολα θα διεκδικούσε την έξοδο στην Ευρώπη παρά την άνοδο. Η Β’ Εθνική έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Εμείς έχουμε τον πιο πετυχημένο προπονητή σ’ αυτές τις κατηγορίες με τις περισσότερες ανόδους, άρα νομίζω ότι είναι γνώστης των πραγμάτων. Έχεις να αντιμετωπίσεις και γήπεδα πολύ άσχημα στα οποία ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής με παραστάσεις θα δυσανασχετήσει αρκετά να πάει να παίξει. Θα πάει στη δύναμη, στη φυσική κατάσταση.

Ο κόουτς ο δικός μας που έχει την εμπειρία και τη γνώση έχει καταφέρει να κάνει ένα σύνολο και με την εμπειρία κάποιων παιδιών και με τη φιλοδοξία. Το μείγμα της Λαμίας θεωρώ ότι είναι το ιδανικό».

Προλαβαίνει ο Άρης;

«Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες νομίζω προλαβαίνει. Υπάρχει ένας δεύτερος γύρος. Όλοι έχουμε να πάμε σε δύσκολες έδρες. Ίσως ο Άρης από όλους εμάς να έχει το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα. Έχει εμάς και τον Απόλλωνα μέσα, έχει δύο δύσκολες εξόδους με τον ΟΦΗ και τα Τρίκαλα, αλλά από εκεί και πέρα όποια ομάδα έχει και σταθερή απόδοση και αποτελέσματα θα φτάσει στο στόχο.

Αν το καταφέρουν αυτό η Λαμία και ο Απόλλων έχουν τον πρώτο λόγο, γιατί έχουν και τη διαφορά. Αν δεν το καταφέρουν αυτό οι δύο ομάδες, όποια καταφέρει να έχει σταθερότητα θα πάρει και την άνοδο».

Εσείς οι δύο ομάδες δείχνετε αξιοθαύμαστη σταθερότητα…

«Είναι και η γνώση που έχει ο κόουτς. Εμείς έχουμε κάνει άσχημα αποτελέσματα που τα διαχειριστήκαμε σωστά. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς είναι όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές και προπονητές βλέπουν και λένε ότι η Λαμία παίζει καλό ποδόσφαιρο και είναι ίσως η καλύτερη ομάδα. Εμείς σε κάθε ματς προσπαθούμε να έχουμε την ίδια απόδοση. Δεν είναι το ίδιο, βέβαια, γιατί κι εμείς είχαμε την «κοιλιά» μας σε απόδοση. Δεν το «πληρώσαμε» σε αποτελέσματα, αλλά αυτό είναι που ξεχωρίζω. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια η Λαμία έχει στάνταρ απόδοση πολύ υψηλή».