Βαθμολογία

Δουλειά σε βάθος από τον Ηρακλή Λάρισας (PICS)

Μια ομάδα για να είναι πρώτη θα πρέπει να δουλεύει σε βάθος και με προγραμματισμό. Αυτό συμβαίνει φέτος στον πρωτοπόρο Ηρακλή Λάρισας που ξεκίνησε την προσπάθεια από πέρυσι στα μέσα της χρονιάς και έθεσε γερές βάσεις για το μέλλον.

Της Βάσως Γκατζούλη

Η διοίκηση που ηγείται ο πρόεδρος κ. Λάμπρος Ιωακείμ προσπαθεί να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα για πρώτη χρονιά έχει πετύχει πολύ σημαντικά πράγματα σε επίπεδο υποδομών.

Ο πρόεδρος της ομάδας κ. Λάμπρος Ιωακείμ

Το αθλητικό κέντρο «ΑΛΑΝΑ» στεγάζει αυτή την προσπάθεια από αξιόλογους προπονητές και πολύ σωστή διαχείριση από την διοίκηση. Η ακαδημία του Ηρακλή Λάρισας αριθμεί 100 παιδιά στο σύνολό της, με το προπαιδικό τμήμα να είναι προπονητής ο κ. Δημήτρης Καπετανόπουλος, το παιδικό (2003 – 2004) με προπονητή τον κ. Μανώλη Μπατσαρά όπου η ομάδα είναι πρώτη στον 2ο όμιλο και το εφηβικό με προπονητή τον κ. Νίκο Βλαχούλη όπου και αυτό πρωταγωνιστεί.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά φέτος η διοίκηση του Ηρακλή Λάρισας έκανε τεστ σωματικής αξιολόγησης (λιπομέτρηση) σε όλα τα παιδιά όπως γίνεται σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα (6/3) στο αθλητικό κέντρο «ΑΛΑΝΑ» από την Διατροφολόγο – Διαιτολόγο κ. Θεοδοσία Κολαξή (το γραφείο της είναι στην οδό Παναγούλη 9, 3ο όροφο, τηλ.: 2410 55 41 46). Κάποιοι εκ των μικρών πρωταγωνιστών μίλησαν στο athleticlarissa.gr για τις εμπειρίες τους.

Βασίλης Μπλάντας (13 ετών): «Αγωνίζομαι ως σέντερ φορ, ξεκίνησα από 7 ετών από τον Μαχητή Τερψιθέας, στη συνέχεια πήγα στην Αστραπή Νέας Πολιτείας και ήρθα στον Ηρακλή Λάρισας γιατί έμαθα πως γίνεται πολύ καλή δουλειά. Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και θέλω να προχωρήσω».

Σωκράτης Αντωνίου (14 ετών): «Αγωνίζομαι ως αμυντικό χαφ, ξεκίνησα από 8 ετών από την Ακαδημία Πλίτση, για 3 χρόνια πήγα στην ΑΕΛ, στη συνέχεια ήρθα στον Ηρακλή Λάρισας όπου είμαι πολύ ευχαριστημένος με την σωστή δουλειά που γίνεται και μεγαλώνοντας θέλω να φτάσω όσο ψηλότερα γίνεται».

Γαβριήλ Παπαδάκος (13 ετών): «Αγωνίζομαι ως αμυντικό χαφ και δεκάρι. Ξεκίνησα από 6 ετών από τον Μαχητή Τερψιθέας και στη συνέχεια στην Αστραπή Νέας Πολιτείας. Τώρα στον Ηρακλή Λάρισας είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να προχωρήσω και να φτάσω ψηλά».

Κυριάκης: «Να επιστρέψει εκεί που ανήκει...»

Ο Γιάννης Κυριάκης είναι ο Γενικός Αρχηγός του Ηρακλή Λάρισας και μας μίλησε για την πορεία της αντρικής ομάδας. «Ξεκίνησα ως παίκτης από τον Ηρακλή Λάρισας σε ηλικία 12 ετών όπου και αγωνίστηκα ως αριστερό εξτρέμ όταν ο Ηρακλής Λάρισας ήταν στην Α’ κατηγορία και ανέβηκε στην Δ’ Εθνική με προπονητή το Νίκο Βλαχούλη. Στη συνέχεια δούλεψα για 3 χρόνια στην Αστραπή Νέας Πολιτείας με την ίδια ιδιότητα. Αφού αποδέχθηκα την πρόταση από τον κ. Λάμπρο Ιωακείμ μαζί με τον προπονητή κ. Γιάννη Τσακμακίδη για να συνεχίσουμε το έργο που αφήσαμε στη Νέα Πολιτεία. Η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας ξεκίνησε πολύ νωρίς την προετοιμασία το περασμένο καλοκαίρι και ο σχεδιασμός και της ομάδας έγινε πριν τελειώσει η περσινή χρονιά.

Με ξεκάθαρο στόχο να επιστρέψει ο Ηρακλής εκεί που ανήκει. Εγώ από τη θέση του Γενικού Αρχηγού βλέποντας την προετοιμασία και γνωρίζοντας το τι ποδόσφαιρο θα παίξει η ομάδα καθώς και τις σκέψεις του προπονητή μας, λαμβάνοντας υπόψη και τα ακούσματα από τον κόσμο της Λάρισας, πιστεύω πως δεν είμαστε τυχαία στην πρώτη θέση και ελπίζω να κλείσουμε τη χρονιά με τον ίδιο τρόπο. Θέλουμε να ξεκαθαρίσει γρήγορα η άνοδος για να δώσουμε ευκαιρίες και στα νέα παιδιά. Θα ευχόμουνα ο Ηρακλής Λάρισας να φτάσει εκεί όπου ονειρεύτηκε ο πρόεδρος, να επιστρέψει και άλλος κόσμος στη Νεάπολη και να δούμε πολλά παιδιά από την Ακαδημία να παίζουν στην μεγάλη ομάδα».