Βαθμολογία

Απόψε η επιλογή τραγουδιού για Eurovision

Απόψε (6/3), στις 22:00, θα πραγματοποιηθεί ο ελληνικός τελικός της Eurovision 2017 κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναδειχθεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Ο τελικός θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 και εκεί η Demy θα ερμηνεύσει τα τρία διαγωνιζόμενα τραγούδια, ενώ τη βραδιά θα παρουσιάσουν ο ηθοποιός Αντώνης Λουδάρος και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά.

Τα τραγούδια που θα ερμηνεύσει η Demy on stage είναι τα παρακάτω:

Angels - Σύνθεση – παραγωγή: Δημήτρης Κοντόπουλος. Στίχοι: Romy Papadea.

This is love - Σύνθεση – παραγωγή: Δημήτρης Κοντόπουλος. Στίχοι: Romy Papadea & John Ballard.

When then morning comes around - Σύνθεση – παραγωγή: Δημήτρης Κοντόπουλος. Στίχοι: John Ballard.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια του τραγουδιού που θα ψηφίσει το κοινό να πάει στον 62ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η Demy, αλλά και ο Hovig με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, θα βρίσκονται στο στούντιο της ΕΡΤ.

Οι θεατές, μαζί με εννέα κριτικές επιτροπές από εκπροσώπους συλλόγων της ομογένειας, θα επιλέξουν το τραγούδι, ψηφίζοντας με γραπτό μήνυμα ή μέσω κλήσης από σταθερό τηλέφωνο.

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τα έσοδα, που θα προκύψουν από τα SMS και τις τηλεφωνικές κλήσεις. Για πρώτη φορά, μαζί με το κοινό, το τραγούδι θα επιλέξει κριτική επιτροπή από ελληνικές κοινότητες της Ομογένειας.

Ειδικότερα, την ψήφο τους θα δώσουν εκπρόσωποι των κοινοτήτων από το Βέλγιο, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γερμανία, την Αρμενία, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Αυστρία και την Ουκρανία. Η ποσόστωση στην ψήφο θα είναι 70% κοινό (μέσω televoting) και 30% κριτική επιτροπή.

πηγή: thetoc.gr