Βαθμολογία

Άνετος και ωραίος ο Απόλλων, 2-0 τον Ρήγα Φεραίο (PICS)

Μια πολύ σπουδαία και σημαντική νίκη πέτυχε σήμερα (5/3) η ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας που νίκησε με 2-0 τον Ρήγα Φεραίο στην Φιλιππούπολη για την 21η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Η πρωτοπόρος ομάδα του ομίλου ήταν απόλυτη κυρίαρχη στο σημερινό παιχνίδι και επικράτησε με 2-0, έφτασε τους 51 βαθμούς και πλέον πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και με άλλον αέρα την επόμενη εβδομάδα στον Βόλο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο οποίος νίκησε δύσκολα 1-0 τον Πιερικό και έφτασε τους 49 βαθμούς.

Κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες η σημερινή (5/3) αναμέτρηση ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και τον Πιερικό οι οποίες βοήθησαν στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και σε πολύ καλό αγωνιστικό χώρο, παρουσία αρκετού κόσμου ειδικά στις θύρες που είναι κοντά στα αποδυτήρια.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη είχε την καθολική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Ρήγα Φεραίο ο οποίος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Βέβαια οι γηπεδούχοι στο διάστημα αυτό δεν είχαν την πολύ πολύ μεγάλη ευκαιρία, αλλά το γρήγορο τέρμα στην επανάληψη τους έλυσε τα πόδια.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Απόλλωνα να είναι καλύτερος και τον Ρήγα Φεραίο, παρά το γκολ που δέχτηκε να συνεχίζει σε παθητικό ρόλο και να μην απειλεί καθόλου την εστία του Κουρδή. Οι Λαρισαίοι που είχαν και δοκάρι, έφτασαν στο τελικό 2-0 με την συμπλήρωση των 90 λεπτών.

Στο 28' ένα συρτό σουτ του Παπαδόπουλου κατέληξε στα χέρια του Παπαγιάννη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μανθάνο από κοντά και σε πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ για να διώξει με τα πόδια ο τερματοφύλακας της βολιώτικης ομάδας. Ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα από κόρνερ του Πέντα ο Σαχινίδης πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια και το 0-0 να οδηγεί τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Η λαρισινή ομάδα μπόρεσε στην πρώτη φάση της στην επανάληψη να ανοίξει το σκορ και πιο συγκεκριμένα στο 51' όταν ο Πέντα από δεξιά εκτέλεσε κόρνερ και ο Πλάτωνας Καρακατσάνης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0, φάση στην οποία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Οι παίκτες του Σάκη Θεοδοσιάδη έχασαν διπλή ευκαιρία στο 56' με τους Μανθάνο και Καρακατσάνη με τον Παπαγιάννη να αποκρούει δις, ενώ στο 63' ο Σαχινίδης είχε σουτ στο δοκάρι.

Τελικώς στο 90' ο σκόρερ του 1-0 Καρακατσάνης με ωραία ενέργεια από τα αριστερά "έσπασε" την μπάλα προς την περιοχή με τον Σαχινίδη να απλώνει το πόδι και να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων.

Διαιτησία: Γκορτσίλας (Νατσιόπουλος, Παπαδόπουλος).

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουρδής, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγρόδημος, Σκούπρας (76' Κυριάκος), Καρακατσάνης, Σαχινίδης, Πέντα (61' Διβανές), Μανθάνο (82' Καμπέρης).

Ρήγας Φεραίος (Λάκης Μπακάλης): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Γεωργατζής, Κυπτίου, Μπόρας, Τζοβάρας (46' Σέττος), Καναβός (46' Γκίκα), Τσελεπής (69' Κέβιν).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ