Βαθμολογία

Δεν νίκησε μόνο τον Πασ«Χ»αλάκη, ΑΕΛ - ΠΑΣ 1-1

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η σημερινή (4/3) αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στο AEL FC ARENA για την 23η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΛ είχε τις ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι, ωστόσο έπασε πάνω σε έναν εκπληκτικό Αλέξανδρο Πασχαλάκη που επενέβη σωτήρια όποτε χρειάστηκε, αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο και ο ΠΑΣ είχε κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες για την λαρισινή ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά και απείλησε δις με τον Κόντε, όμως η ΑΕΛ ήταν αυτή που προηγήθηκε με τον Γιοβάνοβιτς, αλλά η ομάδα του ΠΑΣ σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο έφερε το ματς στα ίσια με τον Κόντε. Στην επανάληψη η ΑΕΛ ήταν καλύτερη του ΠΑΣ Γιάννινα και έφτασε ουκ ολίγες φορές κοντά στο 2-1 όμως δεν μπορούσε να νικήσει τον Πασχαλάκη που επενέβη σωτήρια όποτε χρειάστηκε για την ομάδα του. Από την άλλη οι Γιαννιώτες είχαν και εκείνοι ευκαιρίες για να κάνουν το 1-2 και να φύγουν με το τρίποντο από το AEL FC ARENA.

Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς και μάλιστα δις με τον Κόντε. Αρχικά στο 6’ ο Ισπανός επιθετικός με ωραία ενέργεια έκανε το σουτ όμως έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ την ίδια τύχη  είχε και το σουτ που επιχείρησε πέντε λεπτά αργότερα.

Στο 16’ η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο ματς όταν ο 16' ο Ρέντζας έκανε την κεφαλιά-πάσα προς τον Αβραάμ που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη, όμως η κεφαλιά του κατέληξε λίγο άουτ. Δυο λεπτά αργότερα οι «βυσσινί» άνοιξαν το σκορ όταν ο Βαρέλα εκτέλεσε κόρνερ και ο Γιοβάνοβιτς νίκησε τους πάντες στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Οι γηπεδούχοι στο 24’ προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή με τον Ρέντζα να αποχωρεί τραυματίας και τον Ναβάρο να περνά στον αγωνιστικό χώρο και ενώ οι δυο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με την ΑΕΛ να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ και τον ΠΑΣ το 1-1. Η ομάδα του Τσιώλη απείλησε στο 32’ με το σουτ του Ντέλετιτς που πέρασε άουτ και στο 39’ με τον Αβραάμ που σούταρε, αλλά τον Πασχαλάκη να επεμβαίνει σωτήρια για την ομάδα του.

Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου έφτασε στην ισοφάριση στο 41’ ύστερα από ωραία συνεργασία του Κόντε με τον Γιάκο που άλλαξαν ωραία την μπάλα και τον Ισπανό με ιδανικό τελείωμα να φέρνει το ματς στα ίσια και τις δυο ομάδες να πηγαίνουν με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες μπήκαν προσεκτικά στον αγωνιστικό χώρο με την ΑΕΛ να ψάχνει το 2-1, αλλά παράλληλα και με προσοχή στα μετόπισθεν, ενώ ο Γιάννης Πετράκης για τον ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε κυρίως να κρατήσει την ΑΕΛ μακριά από τα καρέ του.

Η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 2-1 στο 57’ όταν ο Ντέλετιτς έκανε σουτ για να διώξει σε κόρνερ ο Πασχαλάκης, ενώ στο 64’ ο πορτιέρο του ΠΑΣ μπλόκαρε το σουτ του Αγκάνοβιτς.

Από την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ καλός στις επιθέσεις που πραγματοποιούσε και απείλησε με το 1-2 στο 71’ όταν από εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε με τον κίνδυνο, ενώ τρία λεπτά αργότερα σε επίθεση του ΠΑΣ ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έχασε την μπάλα ωστόσο ο Γιάκος από κοντά και ουσιαστικά σε κενό τέρμα απέτυχε να κάνει το 2-1 για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-1 στο 76’ όταν το τρομερό σουτ του Ναβάρο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Πασχαλάκης, ενώ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ που ήταν εκ των διακριθέντων της ομάδας του έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 80’. Πιο συγκεκριμένα ο Τσακοπίνο έκανε την κεφαλιά και ενώ η μπάλα είχε πορεία προς το τέρμα αυτή από κόντρα κατέληξε στο πόδι του πορτιέρο και απομακρύνθηκε.

Στο 85’ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έφτασε τις επτά αποκρούσεις λέγοντας αυτή τη φορά «όχι» στον Γιοβάνοβιτς που έπιασε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Αβραάμ με το 1-1 να μην αλλάζει μέχρι τέλους και να δίνει από έναν βαθμό στις δυο ομάδες με την ΑΕΛ να φτάνει τους 21 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ έφτασε πλέον τους 32.

Διαιτησία: Γκράνας (Κούλα Χασάν, Χούσκογλου)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας (24’ λ.τ. Ναβάρο), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (46’ Τσακοπίνο), Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα (70’ Ρέγες) , Αβραάμ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας (78’ Μπέριος), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Κοζορώνης (80' Γαρουφαλλιάς), Κούτρης, Ακόστα, Γιάκος (83’ Ζάιρο), Κόντε.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ