Βαθμολογία

Στα πόδια των παικτών η άνοδος!

Η ήττα στη Χαλάστρα ήταν απλά μια απώλεια και τίποτε περισσότερο. Μια σειρά από γεγονότα, γνωστά πλέον, που έφεραν το σπάσιμο ενός σερί οκτώ συνεχόμενων νικών. Δεν έγινε το εννέα στα εννέα και τίποτε περισσότερο.

Προς στιγμήν η Δόξα Δράμας έχασε απλά το πλεονέκτημα, εάν και εφόσον παραμείνουν ίδια τα δεδομένα μέχρι το μεγάλο ντέρμπι μέσα στην Καλαμαριά, να μπορεί να είναι ικανοποιημένη πέρα από την εκτός έδρας νίκη και από μια περίπτωση ισοπαλίας.

Το πλεονέκτημα αυτό χάθηκε αγωνιστικά από τους παίκτες της Δόξας, αυτοί οι ίδιοι όμως, με την αγωνιστική ποιότητα που τους χαρακτηρίζει, είναι που θα πάρουν την ρεβάνς για την απρόσμενη ήττα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Αυτή η υπενθύμιση γίνεται απλά και μόνο για να τονιστεί το πραγματικό εύρος της σαββατιάτικης απώλειας για την Δόξα. Οτιδήποτε άλλο ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας ή της ηττοπάθειας που θέλουν να καλλιεργήσουν σε βάρος της προσπάθειας όλων μέσα στο δραμινό στρατόπεδο για την επιστροφή της ομάδας στην δεύτερη κατηγορία.

Είναι γεγονός ότι όσο η κατάσταση θα κορυφώνεται μαζί με τον ανταγωνισμό της Δόξας με την ομάδα της Καλαμαριάς, τόσο θα …προκύπτουν νέα δημοσιεύματα που θα αποσκοπούν στο να αποδυναμώσουν με κάθε τρόπο την δραμινή προσπάθεια.

Βέβαια όλα αυτά τα υποβολιμαία κείμενα πέφτουν στο κενό καθώς πλέον όντως έχουν πέσει για τα καλά οι μάσκες και ο ρόλος του καθενός είναι και αυτός γνωστός σε όλους. Η Δόξα είναι έτοιμη να αλλάξει κατηγορία και θα το κάνει γιατί μετά την μεταγραφική ενίσχυση της έχει πλέον το καλύτερο υλικό στον όμιλο. Το αν θα κάνει τις όποιες αλλαγές θέλει ή θεωρεί απαραίτητες ο Γιάννης Μπύρος είναι ένα θέμα που αφορά τον ίδιο. Αυτός πληρώνει, αυτός αποφασίζει ποιους θα έχει για έμμισθους συνεργάτες. Κάποιοι στο αντίπαλο στρατόπεδο προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν πρόβλημα, αλλά δυστυχώς για αυτούς, αυτό είναι το μεγαλύτερο που μπορούν να βρουν.

Μοιραία λοιπόν οι επόμενες μέρες της Δόξας μόνο δύσκολες δεν θα είναι. Και σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια που κάνουν, μιλούν για δεδομένη επικράτηση της Δόξας επί της Καβάλας, χρησιμοποιώντας την ίδια τακτική … «αφύπνισης» αντιπάλου που επιχειρήθηκε πριν το παιχνίδι με τον Καμπανιακό.

Δυστυχώς και πάλι για αυτούς τους συγκεκριμένους, η μάχη της ανόδου για την Δόξα σε κάθε περίπτωση παραμένει στο χέρι ή καλύτερα στα πόδια των παικτών της. Οι παίκτες της Δόξας, οι φίλαθλοι της ομάδας και η διοικητική και οικονομική παρουσία του Γιάννη Μπύρου είναι αυτοί που μαζί σαν μια γροθιά θα δώσουν φέτος την πρωτιά στον όμιλο και την επιστροφή στην δεύτερη εθνική κατηγορία!

Συνεχίζεται η προετοιμασία για το παιχνίδι με την Καβάλα

Όσο και αν αυτά τα …περίεργα δημοσιεύματα θέλουν να δώσουν δεδομένη την νίκη της Δόξας, για τον Παναγιώτη Τζαναβάρα και τους παίκτες του η νίκη είναι μονόδρομος αλλά όχι δεδομένη. Τέτοια μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια σοβαρή εμφάνιση που θα χαρακτηρίζεται από πάθος και θέληση για την επικράτηση.

Όσο και αν η Καβάλα του πρώτου γύρου είναι αποδυναμωμένη αγωνιστικά λόγω των αποχωρήσεων πρωτοκλασάτων της παικτών, παραμένει πάντα ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος για την Δόξα, σε ένα παιχνίδι με τις ιδιαιτερότητες του γειτονικού ντέρμπι. Η προετοιμασία από τον κορίνθιο τεχνικό συνεχίστηκε στο Νικοτσάρα και την Παρασκευή στον Μυλοπόταμο. Πέρα από την απουσία του Κωστόπουλου λόγω της αποβολής δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα στα πλάνα για το αρχικό σχήμα.

Πηγή: sportdrama