Βαθμολογία

Απόλλων Καλαμαριάς: Ορισμός πρόκληση!

Προβληματισμός στον Απόλλωνα Καλαμαριάς για έναν εκ των βοηθών στον αγώνα με την ομάδα του Λαγκαδά! Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ως ομάδα δουλεύουμε πολύ σκληρά κι υπεύθυνα στις προπονήσεις, ούτως ώστε να μην φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο στο γήπεδο, αν και τους σεβόμαστε όλους. Εκείνα που έχουμε λόγους να μας ανησυχούν, βάσει των μέχρι τώρα εμπειριών μας στο πρωτάθλημα, είναι οι άσχημες διαιτησίες τις οποίες συνήθως ξεπερνάμε, κάτι που δεν καταφέραμε μια φορά στη Νάουσα για την 2η Αγωνιστική του β΄γύρου. Στο γήπεδο όπου υποχρεωθήκαμε να αγωνιστούμε σ’ έναν άκρως ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο και σε αντικανονικές εστίες ως προς τις διαστάσεις τους, με την μία να υπολείπεται σε ύψος 12,6 εκατοστά και την άλλη 11,1 εκατοστά.

Το «κερασάκι» στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν ο βοηθός Δεμερτζής Χρήστος της ΕΠΣ Πέλλας, ο οποίος σε κραυγαλέες φάσεις έκοψε με ανύπαρκτα οφσάιντ ποδοσφαιριστές μας σε θέση για γκολ. Επιπλέον στο ίδιο παιγνίδι μας ακύρωσε κανονικό γκολ, με το σκορ στο 1-1, υποδεικνύοντας οφσάιντ τον ποδοσφαιριστή μας Αλέξανδρο Καλογέρη (όπως καθαρά φαίνεται στο video όταν υψώνει την σημαία του) παρότι καλύπτονταν εμφανέστατα από αμυνόμενους. Και πέρα απ’ αυτά ήταν ο άνθρωπος που υπέδειξε (με την ενδοεπικοινωνία) στον διαιτητή Σέζο Αθανάσιο -της ΕΠΣ Κιλκίς- την αποβολή του τερματοφύλακά μας, Μανώλη Καλογεράκη (στο 51ο λεπτό νε το σκορ 2-1 υπέρ των γηπεδούχων), παρότι δεν ήταν ο τελευταίος παίκτης ούτε ο αντίπαλος σε προφανή θέση για γκολ, όπως φαίνεται και στο video με στιγμιότυπα του αγώνα που βρήκαμε στο διαδίκτυο (αν και δεν παρουσιάζει την φάση σε όλη της τη εξέλιξη). Ήταν , δε, στην ομάδα των διαιτητών που ορίστηκαν στον τέταρτο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα του Απόλλωνα (με β΄βοηθό τον Κεσίσογλου Γεώργιο της ΕΠΣ Πέλλας), ενώ είχαμε νικήσει στους προηγούμενους τρεις.

Ο εν λόγω βοηθός ορίστηκε ξανά στο επερχόμενο ματς με την ΑΠΕ Λαγκαδά, γεγονός που μας θορυβεί ως προς την απόδοση που θα έχει κι αυτή τη φορά. Διότι στον αγώνα της Νάουσας είχε σε ένα ημίχρονο τουλάχιστον πέντε καταφανείς λάθος εις βάρος μας υποδείξεις, σε φάσεις που δεν θα δυσκολεύονταν ούτε εκπαιδευόμενοι διαιτητές. Κι επιπλέον είναι ένας από τους τρεις διαιτητές εκείνου του αγώνα που δεν εξέτασαν με μέτρηση, ως όφειλαν, τις εστίες κι αδιαφόρησαν στην υπόδειξή μας. Οπότε η ένστασή μας θίγει και τον συγκεκριμένο βοηθό ως προς την σωστή τέλεση των υποχρεώσεών του κι ουσιαστικά έχουμε στραφεί κι εναντίον της δικής του συμβολής για την αντικανονικότητα του γηπέδου της Νάουσας.

Κι εύλογα γεννώνται τα παρακάτω ερωτήματα: 1) Ποιος ο λόγος να οριστεί άμεσα σε αγώνα της ομάδας μας, ξανά; 2) Γιατί ο ίδιος δεν δήλωσε κώλυμα υπό αυτές τις συνθήκες; 3) Για ποιο λόγο στην αναμέτρηση της Κυριακής ορίστηκαν βοηθοί από την ΕΠΣ Πέλλας κι όχι απ’ την ΕΠΣ Πιερίας, στην οποία ανήκει κι ο διαιτητής;»

Εκ του Ποδοσφαιρικού Τμήματος του Απόλλωνα