Βαθμολογία

«Γιατί δεν προωθούνται τα παιδιά στην Ελλάδα;»

Μετά το φινάλε του φιλικού αγώνα που διεξήχθη στο Προπονητικό Κέντρο της ΠΑΕ ΑΕΛ στα Δένδρα ανάμεσα στην κ-15 και την SV Böblingen Stuttgart U14, ο τεχνικός της Γερμανικής ομάδας Sven Radel μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε αυτό το πενθήμερο στην Ελλάδα αλλά και για άλλα πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Για τις εμπειρίες που αποκόμισε στην Ελλάδα: «Η εμπειρία μας ήταν φανταστική, χάρηκα πάρα πολύ που είδα τους παλιούς φίλους του Ερμή συν νέους που δημιούργησα. Είδα πολλά διαφορετικά πράγματα που αυτό είναι εξαιρετικό. Θα κοιτάξουμε να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία και να τα μεταφέρουμε και στο δικό μας σύλλογο».

Για το πόσο ευχαριστημένος είναι από την ομάδα του: «Είμαι περήφανος που είμαι σε αυτό το σύλλογο και κάνω το πρώτο φιλτράρισμα. Παίζουμε πολύ συχνά με συλλόγους που παίζουν σε τμήματα υποδομής όπως παίξαμε και με τον Πανιώνιο αλλά και στη Γερμανία το κάνουμε αυτό συνέχεια. Συνεχώς παράγουμε ποδοσφαιριστές».

Για το αν έρθουν ξανά στη Λάρισα: «Εννοείται! Αν η Λάρισα μας δέχεται βεβαίως και θα ξανά έρθουμε».

Για το επίπεδο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που έχει δει: «Θαυμάζω τις μικρές σε ηλικία ομάδες που είναι εξαιρετικές, παραγωγικές, βλέπω παίζουν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και είναι προσωπική μου απορία γιατί δεν προωθούνται τα παιδιά στις αντρικές ομάδες, γιατί στη Γερμανία είναι πιο σκληρά τα πράγματα αλλά πολλά παιδιά ανεβαίνουν αν αξίζουν. Στη Γερμανία δίνουν το βήμα στα νέα παιδιά».