Βαθμολογία

Κωστένογλου: «Νίκες έστω και 1-0»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Άρη έκανε σήμερα (1/3) ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο έμπειρος τεχνικός που ανέλαβε το δύσκολο έργο να οδηγήσει τον Άρη στην Super League αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των νικών ακόμα και αν αυτές είναι με το μικρότερο δυνατό σκορ, ενώ αναφέρθηκε στον Νίκο Αναστόπουλο, στον Θοδωρή Καρυπίδη και στον Ράφικ Τζιμπούρ λέγοντας παράλληλα και το τι χρειάζεται να αλλάξει στην ομάδα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του:

«Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση και τον κ. Καρυπίδη που μου δίνει η δυνατότητα ν’ αναλάβω τον Άρη. Μία ομάδα που μόνο με την παρουσία της επιτάσσει συνθήκες που πρέπει να βλέπουν μόνο τον πρωταθλητισμό.

Για τον Νίκο Αναστόπουλο:

«Ο προκάτοχός μου ο κ. Αναστόπουλος, είναι ένας εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστής και προπονητής. Η ομάδα ξεκίνησε με στόχους πρωταθλητισμού, αλλά έφτασε στην διάρκεια του πρωταθλήματος να είναι σε δύσκολη στιγμή. Η μοίρα είναι τέτοια του προπονητή. Δεν θ’ αναφερθώ ποτέ στο παρελθόν. Με τα αποτελέσματα που θα έρθουν δεν θα υπάρχει καμία μομφή τι έγινε στο παρελθόν. Γνωρίζω σε ποια ομάδα ήρθα, θα πρέπει να αλλάξει η εικόνα του Άρη, ως προς το αποτέλεσμα και το θέαμα. Από την στιγμή που πήρα την απόφαση, γνωρίζω ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες. Σωστά και οργανωμένα θα προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε την εικόνα. Θα πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής μόνο νίκες. Όποια ομάδα παίζει με τον Άρη στην Β΄ Εθνική, έχει έναν στόχο. Να κερδίσει τον Άρη. Φέτος υπάρχουν στην κατηγορία ιστορικές ομάδες. Η Λαμία και ο Απόλλωνας που είναι πολύ καλά βαθμολογικά».

Για το τι πρέπει να αλλάξει:

«Πρέπει να υπάρχουν τρεις λέξεις κλειδιά. Αγάπη, πίστη και αισιοδοξία. Αφού ψυχοσωματικά λειτουργήσουμε καλά θα παρουσιάσουμε μία εικόνα διαφοροποιημένη. Είναι μια δύσκολη περίοδος ο Μάρτιος. Αλλάζουμε τρόπο προπόνησης, έχουμε συνδυασμό κάποιων παιχνιδιών. Είμαι εδώ για να δώσω λύσεις. Το κέντρο του ανθρώπου είναι η ψυχή. Η ψυχή είναι αυτή που θα δώσει εντολή στο πνεύμα και το σώμα. Όταν το επάγγελμα σου αφορά το σώμα, πρέπει να δώσεις μεγάλη έμφαση στην ψυχή. Ο Άρης έχει ικανούς ποδοσφαιριστές που έχουν ιστορικό υπόβαθρο. Αυτό που έχει σημασία είναι τι μπορούν να δώσουν στον αγωνιστικό χώρο. Τα λόγια είναι εύκολα, οι πράξεις πολύ δύσκολες. Αν δεν είμαστε όπως πρέπει θ’ αντιμετωπίσουμε βαθμολογικές απώλειες».

Για τον Νίκο Καρυπίδη:

«Έχει καταβάλει εδώ και δύο χρόνια ο κ. Καρυπίδης τεράστια ποσά, που βλέπω να μην έχουν ανταπόκριση όσον αφορά την βαθμολογική εικόνα. Έχουν γίνει λάθη ως προς την οργάνωση. Αυτά διορθώνονται όμως. Υπάρχει ένας άνθρωπος με διάθεση που μπορεί να το αλλάξει. Εμένα με ικανοποιούσε πάντα η ατμόσφαιρα και η εικόνα του γεμάτου Χαριλάου. Έχω σεβασμό γι’ αυτή την ομάδα και δεν μπορώ να ξεχάσω την παρουσία 30 χιλιάδων στον τελικό. Οι βαθμολογικές καταστάσεις είναι δύσκολες και το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουμε να τις αλλάξουμε. Είναι δουλειά μας να το κάνουμε. Οι καιροί είναι χαλεποί. Κάποιος άλλος δεν μπορεί να δουλέψει και εμείς βρισκόμαστε στον Άρη. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει την Κυριακή, αλλά η διάθεση που βλέπω αυτές τις δύο ημέρες, είμαι αισιόδοξος. Πρέπει να βρούμε λύσεις να το γυρίσουμε».

Για τον Ραφίκ Τζεμπούρ:

«Σε όποια ομάδα πηγαίνω έχω με τον κάθε ποδοσφαιριστή προσωπική επικοινωνία. Με τον Τζεμπούρ δεν μπορώ να γνωρίζω τι έγινε. Αν υπάρχει πρόβλημα όμως, πρέπει να το πω αμέσως. Η επικοινωνία ήταν σύντομη. Διέκρινα έναν αθλητή που έχει διάθεση να βοηθήσει, αλλά είναι μια κατάσταση που πρέπει σύντομα να ξεκαθαρίσει για το αν και πότε θα επιστρέψει υγιείς. Δεν θα τον έχουμε άμεσα. Εφόσον επιστρέψει υγιής θα αγωνιστεί, γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει».

Για το τι σκέφτεται για το παιχνίδι του Άρη:

«Πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίζουμε. Καλύτερη κυκλοφορία μπάλας, καλύτερη εικόνα επιθετική. Θα υπάρξουν και παιχνίδια που η εικόνα μας δεν θα είναι καλή, αλλά εμείς έστω και με 1-0, θα πρέπει να κερδίζουμε. Κάθε μέρα, ανάλογα με τον αντίπαλο, υπάρχουν και διαφορετικοί στόχοι. Είναι δύσκολο να βρεις ομάδα με ποιότητα. Είναι ένα παιχνίδι με δύναμη, μεγάλων μεταβιβάσεων και οι στατικές φάσεις κρίνουν παιχνίδια. Δύσκολα λοιπόν το παιχνίδια θα είναι ποιοτικό».

Για το αν έχει εντοπίσει αδυναμίες στο ρόστερ του Άρη:

«Είναι άτοπο και ανήθικο να πω αν το ρόστερ έχει αδυναμίες. Από την δική μου πλευρά δεν θα το ακούσετε ποτέ. Το μπάτζετ του Άρη για τα δεδομένα της Football League είναι αστρονομικό. Ο Άρης έχει να ελπίζει αν παρουσιαστεί δυναμικά ο κόσμος του. Ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο Κωστένογλου, ούτε οι ποδοσφαιριστές θ’ αλλάξουν την εικόνα αν δεν έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Θα είναι άπιαστο ν’ ανέβουμε χωρίς τον κόσμο. Εμείς ευθυνόμαστε, εμείς θα προσπαθήσουμε να παρακινήσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο».