Βαθμολογία

Κουρμπανάς: «Δεν δώσαμε δικαιώματα»

Πάλεψε αρκετά, είχε καλή εικόνα, αλλά τελικά δεν πήρε τίποτα το Σάββατο (25/2) στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης η Καλλιθέα, η οποία προς το τέλος δέχτηκε γκολ και γνώρισε την ήττα με 1-2.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Κουρμπανάς εξέφρασε τη στενοχώρια του για το πώς κύλησε το ματς και τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική στο εξής, αφού και κόντρα στα Τρίκαλα είχε δεχτεί γκολ στο τέλος. Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για τη νίκη και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και στον Άκη Μάντζιο να έχει επιτυχίες. Τώρα εμείς δικαιούμαστε να είμαστε στεναχωρημένοι. Παίξαμε με την πρωτοπόρο ομάδα. Δεν δώσαμε δικαιώματα στον Απόλλωνα σε καμία περίπτωση να μπορέσει να μας απειλήσει. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το πρώτο γκολ, μα το δεχθήκαμε. Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν πάρα πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κυρίως όμως αμυντικά η ομάδα λειτούργησε καλά, έκλεισε τους διαδρόμους, δεν πήγε ο αντίπαλος σε φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω κινηθήκαμε καλύτερα. Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, ισοφαρίσαμε. Είχαμε καλύτερη κυκλοφορία, και σε αυτό το κομμάτι και αμυντικά ήμασταν καλά. Προσπαθήσαμε κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο να φρεσκάρουμε την ομάδα, είχαμε μία σχετική κούραση από τα παιχνίδια που δώσαμε. Δεν είναι δικαιολογία αυτό, αλλά είναι πραγματικότητα.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές να φρεσκάρουμε την ομάδα κι εκεί που φαινόταν ότι μπορεί ένα παιχνίδι να έρθει ισόπαλο, γιατί αυτό πιστεύω ίσως να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, χωρίς ο Απόλλων να μας απειλήσει δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ, το οποίο θα μπορούσαμε ίσως λιγάκι να το αποφύγουμε. Θα μπορούσαμε να διώξουμε την μπάλα. Δυστυχώς η τοποθέτηση της ομάδας δεν ήταν καλή και δεχθήκαμε ένα γκολ πάλι προς το τέλος, το οποίο είναι στενάχωρο με τη λογική ότι και στα Τρίκαλα και εδώ δεχθήκαμε γκολ στα τελευταία λεπτά, κάτι που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε και να μας δώσει κάτι καλύτερο βαθμολογικά. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Η ομάδα έχει γίνει πιο μαχητική, προσπαθεί να διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου, να στέκεται πιο καλά στο γήπεδο. Είμαστε λιγάκι στεναχωρημένοι. Συνεχίζουμε, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Θα κάτσουμε μια-δυο μέρες να ξεκουραστούμε και θα συνεχίσουμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν και σήμερα».

Για το τι ήταν αυτό που έλειπε από την Καλλιθέα για να μπορέσει να πάρει τον βαθμό: «Το παιχνίδι κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Ούτε ο Απόλλων δημιούργησε προϋποθέσεις, μπορεί κι εμείς να μην δημιουργήσαμε, αλλά κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Έκανε ο Απόλλων τη σωστή φάση, βρέθηκε στο σωστό χρόνο αυτή η φάση, έγινε το γκολ, κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι απλά ακολουθήσαμε μία τακτική που θέλαμε οπωσδήποτε να τον αποφύγουμε, γιατί ο Απόλλων είναι μια ομάδα ποιοτική, δεν πηγαίνει πρώτη στη βαθμολογία έτσι. Επομένως προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους, το πετύχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν μας έκανε ο αντίπαλος ευκαιρία. Αν δείτε τα παιχνίδια του Απόλλωνα στα περισσότερα κάνει πολλές ευκαιρίες. Εμείς το αποφύγαμε αυτό με σκοπό να βρούμε μια-δυο φάσεις να μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι, αυτό είχαμε στο μυαλό μας. Δυστυχώς η ομάδα της Καλλιθέας αν βρει τις φάσεις, που μπορεί να τις βρει, μπορεί να πάει σε καλές μεταβάσεις, έχει κάνει γκολ από καλές μεταβάσεις. Σήμερα δεν την βρήκε τη φάση».

Για το εάν το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης: «Η ομάδα ήταν συγκεντρωνένη. Δεν απείλησε ο αντίπαλος. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο κάποια στιγμή να αδρανείς. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η ομάδα δεν ήταν συγκεντρωμένη στο παιχνίδι. Το παιχνίδι το πήγε πολύ καλά τακτικά πιστεύω. Να ευχαριστήσω και πάρα πολύ τον κόσμο για τη βοήθεια».