Βαθμολογία

Με πέντε ομάδες την σεζόν 2018-2019 η Ελλάδα

Η χθεσινή (24/2) νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Οσμανλισπόρ, όπως και η ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Σάλκε στην Γερμανία την Τετάρτη (23/2) έφεραν σημαντικούς βαθμούς στην βαθμολογία της UEFA για την Ελλάδα.

Πλέον για την χώρα μας τα δεδομένα είναι ότι την σεζόν 2018-2019 οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη θα είναι πέντε, παράλληλα με τις αλλαγές που έχει θεσπίσει η UEFA. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής Ελλάδος θα ξεκινήσει από τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και ο δευτεραθλητής από τον β' προκριματικό.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα εισιτηρία ο κυπελλούχος Ελλάδος θα ξεκινήσει από τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ οι άλλες δυο ομάδες θα μπουν στην διαδικασία πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στον β' προκριματικό της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσεις.

Με τα αποτελέσματα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ η Ελλάδα πέρασε στην 14η θέση στην κατάταξη, ενώ αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει στο Europa τότε θα έχουμε ελπίδες και για την 13η θέση που βρίσκεται η Ελβετία, αλλά χωρίς εκπρόσωπο μιας και όλες οι ομάδες της χώρας του ρολογιού έχουν αποκλειστεί.