Βαθμολογία

Πικέ: «Είμαστε με τον Λουίς Ενρίκε μέχρι θανάτου»

Είναι γεγονός πως η Μπαρτσελόνα δε διανύει και την καλύτερη «ποδοσφαιρική» εποχή της, καθώς οι «μπλαουγκράνα» από την αρχή της σεζόν παρουσιάζουν ουκ ολίγα προβλήματα σαν ομάδα.

Αποκορύφωμα και πλέον ενδεικτικό στοιχείο της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει είναι και η πρόσφατη «4αρα» από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τον Μέσι και την παρέα του από πολυ νωρίς.

Στην χειρότερη θέση από όλους βέβαια δεν είναι άλλος από τον τεχνικό της ομάδας, Λουίς Ενρίκε, όπου σύμφωνα και με τα όσα λέγονται θα πρέπει να έχει αρχίσει ήδη να αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του από τη νέα σεζόν.

Ο Ζεράρ Πικέ πάντως,  είναι ο πρώτος από τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, ο οποίος υπερασπίστηκε δημόσια τον Λουίς Ενρίκε, μετά την ταπεινωτική ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πριν από τον Λουίς Ενρίκε, ήμασταν μια ομάδα σκ@@ά. Θα ήθελα να θυμηθούν όλοι πόση δουλειά έχει κάνει ο προπονητής και πόσα πρόσφερε στον σύλλογο όταν εκείνος ήταν ποδοσφαιριστής. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποδοκιμάζουν οι οπαδοί. Μάλλον έχουν κοντή μνήμη όσοι το κάνουν.

Έχουμε κατακτήσει οκτώ από τους δέκα τίτλους που διεκδικήσαμε με αυτό τον προπονητή. Είμαστε μαζί του, στο πλευρό του, μέχρι θανάτου» ήταν τα λόγια του Ισπανού κεντρικού αμυντικού.