Βαθμολογία

Αδιανόητη ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου για Αντετοκούνμπο

Οι Γουόριορς διέλυσαν τους Κινγκς, ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ομάδας του ο Στιβ Κερ δέχθηκε ένα σωρό ερωτήσεις για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στο All Star Game.

Μία από αυτές, ωστόσο, προκάλεσε ιδιαίτερη αμηχανία στον προπονητή και ήταν από τον δημοσιογράφο της COSMOTE TV, Ρήγα Δάρδαλη, ο οποίος ρώτησε αν θεωρεί οξύμωρο το γεγονός πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μαύρος και Έλληνας!

«Αναφερθήκατε πριν στη λέξη οξύμωρο, που είναι ελληνική. Θεωρείτε οξύμωρο που ο Αντετοκούνμπο είναι μαύρος και Έλληνας;» ρώτησε ο δημοσιογράφος, με τον Κερ να απαντάει: «Δεν ξέρω πώς να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση οπότε θα περάσω στο δεύτερο μέρος».

«Θα πω σε έναν από τους All Stars που θα έχω να πάει να τον μαρκάρει. Αν είσαι All Star πρέπει να μπορείς να παίξεις άμυνα απέναντί του, οπότε κάντο. Νομίζω πως μοιάζει στον Κέβιν Ντουράντ, λόγω του μεγέθους και της αθλητικότητάς του. Είναι εντυπωσιακό το πώς κινείται στο παρκέ. Νομίζω πως γίνεται ολοένα και καλύτερος. Όταν ο Λεμπρόν και ο Ντουράντ προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια, όσο μακρινό και αν είναι αυτό, πιστεύω πως ο Γιάννης είναι ο επόμενος παίκτης γι' αυτή τη θέση, τη θέση του καλύτερου στην λίγκα, ανέφερε ο Κερ.

Η COSMOTE TV απέσυρε τον δημοσιογράφο από την αποστολή στη Νέα Ορλεάνη, σημειώνοντας σε ανακοίνωση της που εκδίθηκε την Παρασκευή (17/2), πως η θέση του δημοσιογράφου αποτελεί προσωπική τοποθέτηση.

«Σχετικά με την ερώτηση δημοσιογράφου της COSMOTE TV στον προπονητή του ΝΒΑ Στιβ Κερ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το All Star Game, η COSMOTE TV δηλώνει ότι:

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στον Κώδικα Δεοντολογίας της.

Αποτελεί προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου. Η COSMOTE TV απέσυρε ήδη τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο από την αποστολή στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ», σημειώνει.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο εκπρόσωπος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πάνου, ανέφερε πως το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν.

«Χτες (Πέμπτη 16/2) έγινε απο έναν εξαίρετο δημοσιογραφο μια άστοχη ερώτηση. Όλοι μας έχουμε κακές στιγμές στην επαγγελματική μας καριέρα, ο Ρήγας "κατάφερε" να έχει και το χειρότερο timing... Προ ολίγου ζήτησε ο ίδιος προσωπικά συγγνώμη απο τον Γιάννη, ο οποίος απλά τον αγκάλιασε και του ειπε "ξεχασε το, ολα καλα"». «Το γεγονός απο την πλευρά όλων μας και κυρίως του Γιάννη, θεωρείται λήξαν» κατέληξε ο Γιώργος Πάνου.