Βαθμολογία

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do στη Λάρισα

Η Αθλητική Ομοσπονδία Taekwon-Do Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων 2017, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην πόλη της Λάρισας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το Σάββατο 18/02 και την Κυριακή 19/02, με ώρα έναρξης 09:30 π.μ., στο Στάδιο του Αλκαζάρ.

Με αφορμή την παραπάνω εκδήλωση, στο ΑΕΛ RADIO φιλοξενήθηκε ο δάσκαλος του I.T.F. Taekwon-Do, Δημήτρης Μπαλάμπανος, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα που θα έχει για την πόλη η εκδήλωση των πολεμικών τεχνών, καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε πρόκειται να την επισκεφθούν πάνω από 500 αθλητές από όλα τα σωματεία της Ελλάδος, με πλήθος κόσμου να καταφθάνει στην πόλη του Θεσσαλικού κάμπου το διήμερο (18-19/2).

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει περισσότερους από 300 αθλητές ηλικίας 14 έως 18 ετών, οι οποίοι με τη διάκρισή τους θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα Taekwon-Do I.T.F. που θα ταξιδέψει τον Απρίλιο στο Λίβερπουλ της Αγγλίας και θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon-Do I.T.F. 2017.

Οι αθλητές θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα:

– SPARRING (ελεύθερη μάχη): Είναι το πιο εντυπωσιακό και δημοφιλές
αγώνισμα, στο οποίο οι δύο αγωνιζόμενοι αθλητές καλούνται να εφαρμόσουν τεχνικές επίθεσης και άμυνας, αξιοποιώντας ικανότητες, όπως η τεχνική, η δύναμη, η ταχύτητα και η αλτικότητα.

– TUL (Σκιαμαχία): Είναι η βάση της δομής του Taekwon-Do ITF και
αποτελείται από την διαδοχική τέλεση συγκεκριμένων επιθετικών και
αμυντικών κινήσεων απέναντι σε έναν ή περισσότερους φανταστικούς
αντιπάλους.

– ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αγώνισμα, όπου οι
αθλητές συναγωνίζονται ως προς το ύψος (άνω των 2,70 μέτρων) και το
μήκος σε πέντε διαφορετικές τεχνικές.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.