Βαθμολογία

Στη Λουγκάνο ο Ασβεστόπουλος

Εκτός Ιταλίας αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Ασβεστόπουλος, ο οποίος μετά τις Αβελίνο, Βαρέζε και Βουλτούρ πήγε στη γειτονική Ελβετία για να φορέσει τη φανέλα της Λουγκάνο.

Ο 19χρονος, ο οποίος βγήκε από τις ακαδημίες του Απόλλωνα Καλαμαριάς, δοκιμάστηκε στον Ηρακλή, όμως, προτίμησε να μην υπογράψει και να συνεχίσει στο εξωτερικό.

Για την επιλογή του είπε: «Είναι το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Στην Ιταλία έμαθα πολλά, τώρα πλέον αισθάνομαι έτοιμος να ανταποκριθώ στην νέα πρόκληση που έχω μπροστά μου. Συνάντησα έναν πολύ οργανωμένο σύλλογο με επτά βοηθητικά γήπεδα και με παροχές που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι είσαι μέλος μιας πραγματικά επαγγελματικής ομάδας. Για μένα είναι το παραπάνω βήμα που ήθελα στην καριέρα μου».

Για τη δοκιμή του στον Ηρακλή είπε: «Συμμετείχα στις προπονήσεις του Ηρακλή. Ήταν στις σκέψεις μου να γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά τελικά διαπίστωσα ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες. Όταν ήρθε η πρόταση από τη Λουγκάνο από το μάνατζέρ μου Μάουρο Νουσέρα, δεν το σκέφτηκα καθόλου».