Βαθμολογία

MVP ο διαιτητής στο Μελισσοχώρι (PICS)

Τη νίκη στην έδρα του Αστέρα Μελισσοχωρίου κατάφερε να πάρει ο Ολυμπιακός Χειμαδίου με τελικό σκορ το 1-2, σε μια αναμέτρηση όπου «πρωταγωνιστής» ήταν ο διαιτητής του αγώνα.

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στους φιλοξενούμενους και πιο συγκεκριμένα στον Παναγιωτίδη, ο οποίος έκανε το σουτ, με τον τερματοφύλακα να είναι εξουδετερωμένος, έστειλε όμως τη μπάλα άουτ.

Στο 10' μεγάλη απόκρουση από τον Κουκούτση, όταν ο Νταής βρέθηκε τετ α τετ, όμως απέκρουσε θεαματικά ο τερματοφύλακας. Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα, παρά το γεγονός πως είχαν τέσσερις βασικές απουσίες. Στο 42' ο Νούσιος Β. του Γ. εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από την εστία. Στην επόμενη φάση ο ίδιος έπιασε ένα σουτ-βολέ από το χώρο του κέντρου και έστειλε σε κενή την μπάλα στην αντίπαλη εστία για το 0-1. Στο 45' το κόρνερ εκτέλεσε ο Λιάγκας, το πρώτο σουτ ο Χατζής, το δεύτερο ο Ζαφειρίου, η μπάλα κόντραρε και πέρασε άουτ.

Το Μελισσοχώρι πίεσε στο δεύτερο μέρος με στόχο την ισοφάριση και έτσι στο 83' από το φάουλ που εκτέλεσε ο Λιάγκας, ο Αγγελούλης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 85' αξίζει να γίνει αναφορά στο πέναλτι που δόθηκε στους φιλοξενούμενους, καθώς υπάρχει μια φάση που διαφοροποίησε τα δεδομένα και εν πολλοίς αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Με τον διαιτητή της αναμέτρησης να βρίσκεται στο χώρο του κέντρου, ο Αβδουλάς που ήταν δίπλα στον Καραντώνη γλίστρησε και η μπάλα αθελά του χτύπησε στον αγκώνα του, χωρίς πάντως να υπάρχει παίκτης δίπλα του για να μπορέσει να περάσει. Οι φιλοξενούμενοι σε μια συνηθισμένη αντίδραση που βλέπουμε πολλές φορές σε γήπεδα, διαμαρτυρήθηκαν αμέσως για πέναλτι, το οποίο και καταλόγισε με σχετική ευκολία ο «άρχοντας» της αναμέτρησης. Ο Νούσιας ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα για το τελικό 1-2.

Η διαιτησία στην εν λόγω αναμέτρηση ήταν κάκιστη με πολλά λάθη εκατέρωθεν και για τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα να φτάσει στο πέναλτι που αλλοίωσε εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα.

Ενδεικτικό του «φορτισμένου κλίματος» που υπήρχε από τις διαιτητικές αποφάσεις του Χήτου, ήταν τα όσα έλαβαν χώρα μετά το τέλος του αγώνα, όταν φίλαθλοι από τις εξέδρες κινήθηκαν εναντίον του ρέφερι της αναμέτρησης, με τη διοίκηση του Μελισσοχωρίου να λειτουργει σε ρόλο «πυροσβέστη» και να προστατεύει τον διαιτητή, βοηθώντας τον να φθάσει με ασφάλεια στα αποδυτήρια. Ανάμεσα στους δύο συλλόγους βέβαια δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Είναι καιρός επιτέλους οι διαιτητές να μάθουν να σέβονται την προσπάθεια των παιδιών που αγωνίζονται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τον κόπο των διοικήσεων που «ματώνουν» για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Δείτε τις συνθέσεις με τις οποίες αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες:

Αστέρας Μελισσοχωρίου (Ηλίας Αράπης): Κουκούτσης, Γουριώτης, Τζεμολάρι, Αβδουλάς, Λώζος (55' Βογιατζής Χ.), Χατζής, Νούσιας, Παπαδημητρίου, (70' Αγγελούλης Λ.), Ζαφειρίου, Λιάγκας, Βαλώζος (73' Καραντάνος).

Ολυμπιακός Χειμαδίου (Αχιλλέας Νούσιος): Τσικόπουλος, Παναγιωτίδης, Τόπης Π., Παπακωστούλης, Κοτζαμανίδης, Νούσιος Α. του Γ., Γκόλαντας, Κουτσώνας, Νταής, (87' Μπάτζιος), Καραντώνης, Νούσιος Β. (87' Λιόγκας).

Χήτος ο διαιτητής της αναμέτρησης,  πρώτος βοηθός ο Κυρίτσης και δεύτερος ο Τζημούρτος.