Βαθμολογία

Ήττα με το καλησπέρα για την ΑΕΛ στον Πειραιά

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε σήμερα (11/2) η ομάδα της ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 20η αγωνιστική στην Super League.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήξερε ότι θα έχει δύσκολο έργο στην αποψινή αναμέτρηση, ενώ το γρήγορο γκολ των «κόκκινων» έκανε ακόμα πιο δύσκολη την συνέχεια για την ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να κάνουν το 1-1 στο τετ-α-τετ του Αβραάμ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση έγινε το 2-0.

Στην συνέχεια ο Ξενοδόχοβ έπαιζε μόνος του τον Ολυμπιακό σταματώντας τις όποιες επικίνδυνες καταστάσεις δημιούργησε η ομάδα του Μπέντο στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 3-0 όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ Γεννάδιος Ξενοδόχοβ ήταν εκεί και κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 2-0.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η σημερινή (11/2) αναμέτρηση με την ομάδα του Ολυμπιακού να φτάνει στο 1-0 στο 14’’ όταν ο Σεμπά άδειασε τον Γκόλια και γύρισε την μπάλα στον Ανδρούτσο που πλάσαρε τον Ξενοδόχοβ για το 1-0.

Ένα τέρμα που επηρέασε την ΑΕΛ η οποία προσπάθησε να συνέλθει από το γρήγορο 1-0 και έχασε μοναδική ευκαιρία στο 8’ για το 1-1 όταν ο Αβραάμ βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο ωστόσο απέτυχε να σκοράρει.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 όταν ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα, ο Κόντορ απέτυχε να διώξει την μπάλα η οποία έφτασε στον Ιντέγε που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει δυο τα τέρματα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 14’ έφτασε κοντά στο 3-0 με τον Ελιονούσι να κάνει σουτ στην κίνηση και τον Ξενοδόχοβ να γλιτώνει την ΑΕΛ από το τρίτο γκολ.

Οι Πειραιώτες απείλησαν στο 26΄ όταν ο σκόρερ του 2-0 Ιντέγε απέτυχε με λόμπα να νικήσει τον Ξενοδόχοβ με την ΑΕΛ να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει και ενώ στο 35’ ο Φορτούνης βγήκε από τα αριστερά απέναντι από τον Ξενοδόχοβ που απομάκρυνε με το πόδι τον κίνδυνο. Η ΑΕΛ που είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος είχε ως κορυφαίο τον Ξενοδόχοβ που με τις επεμβάσεις του κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 2-0.

Στο 54’ η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος με τον Ελιονούσι να κάνει το σουτ όμως τον Ξενοδόχοβ να δηλώνει και πάλι παρών και να διώχνει σε κόρνερ. Ο ίδιος παίκτης απείλησε και πάλι στο 62’ όταν δέχτηκε την κάθετη του Φορτούνη, όμως εκ νέου ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ήταν εκεί που χρειάστηκε για να σώσει την ομάδα του από το τρίτο γκολ.

Στο 68’ αποχώρησε με πρόβλημα στον ώμο ο Ιντέγε τον οποίο αντικατέστησε ο Καρντόζο, με τον Ολυμπιακό να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει των επικείμενων αναμετρήσεων με Οσμανλισπόρ και ΑΕΚ και την ΑΕΛ να έχει αποδεχθεί την μοίρα της.

Βέβαια στο 83’ οι παίκτες της ΑΕΛ θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την σύγχυση στα «ερυθρόλευκα» καρέ, αλλά Γκουλουζάντε και Καπός απέτυχαν να κάνουν τελική προσπάθεια.

Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους με τον Ολυμπιακό να φτάνει τους 51 βαθμούς και να κάνει ακόμα ένα βήμα προς την μαθηματική κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη για την ΑΕΛ ακολουθεί ένα πολύ κρίσιμο για την συνέχεια παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στο AEL FC ARENA το οποίο θα πρέπει να είναι νικηφόρο για την ομάδα του Τσιώλη.

Διαιτησία: Γκράνας (Καραβασίλης, Μπουξμπάουμ)

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Παρέδες, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ανδρούτσος, Ρομαό (77’ Ρέτσος), Ελιουνούσι, Φορτούνης (81’ Ανσαριφάρντ), Σεμπά, Ιντέγε (69’ Καρντόζο)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Τικό, Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Μασαλέσα, Βαρέλα (46’ Γκουλουζάντε), Ναζλίδης (78’ Ρέγες), Ικλαουνιεκς, Αβραάμ (57’ Καπός).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ