Βαθμολογία

Φίγκο για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ

Το καλοκαίρι του 2000 ο Ο Λουίς Φίγκο παίρνει την απόφαση να μετακομίσει από την Μπαρτσελόνα και την Καταλονία, στην Μαδρίτη και την μισητή αντίπαλο Ρεάλ.

Μια απόφαση που είχε εξοργίσει τους οπαδούς των "μπλαουγκράνα" οι οποίοι περίμεναν τότε πως και πως να ...υποδεχτούν τον προδότη όπως τον χαρακτήρισαν και να κάνουν την επιστροφή του στην Βαρκελώνη με την φανέλα της Ρεάλ εφιαλτική, αφού μέχρι και γουρουνοκεφαλή είχαν εκτοξεύσει προς το μέρος του.

Δεκαεπτά χρόνια μετά ο παλαίμαχος Πορτογάλος δήλωσε στο επίσημο site της La Liga για την απόφαση του αυτή να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα για την Ρεάλ λέγοντας ότι υπήρχε πίεση στους Καταλανούς, ενώ όπως ανέφερε δεν ήταν τα χρήματα το θέμα.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Η αποχώρησή μου από την Μπαρτσελόνα ήταν βαρύ φορτίο, είχα μεγάλη πίεση. Υπάρχουν στιγμές που αμφισβητείς την απόφασή σου και σκέφτεσαι αν θα το κάνεις ή όχι, μέχρι να κάνεις το επόμενο βήμα όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δεν είχε να κάνει με το αθλητικό ή το οικονομικό μέρος. Στο τέλος, όπως συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα, αν δεν νιώθεις 100% αναγνώριση της προσφοράς σου, και δεν εννοώ από τον κόσμο αλλά από τους ανθρώπους του συλλόγου, και έχεις άλλες προσφορές, σκέφτεσαι την αλλαγή. Και αυτό συνέβη».