Βαθμολογία

«Μας δίνει εμπιστοσύνη ο νέος προπονητής!»

Ένας εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία της χανιώτικης ομάδας το τελευταίο διάστημα, είναι ο Ανδρέας Σταματής, ο οποίος αποκαλύπτει στο athlitiko τον λόγο που «πετάει» η ομάδα, αλλά και ο ίδιος.

Στα 23 του χρόνια ο Σταματής έχει προλάβει να αγωνιστεί σε ομάδες, μεταξύ άλλων, όπως ο Πανιώνιος, με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στη Super League και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία και η ΑΕΚ, με την οποία σημείωσε τρία γκολ. Στη συνέχεια πήγε στον Πανηλειακό πετυχαίνοντας ένα τέρμα, ενώ στον Πιερικό σταμάτησε στα 3 γκολ.

Στην πρώτη του θητεία στον ΑΟ Χανιά σκόραρε μία φορά στο Κύπελλο, ενώ στο σύντομο πέρασμά του στη Ζάκυνθο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τρεις φορές. Φέτος, ενώ δεν βρισκόμαστε ούτε στα μισά της σεζόν έχει πετύχει ήδη τα διπλάσια (6), διανύοντας την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

«Μας έχει μεταδώσει τη νοοτροπία νικητή ο νέος προπονητής»

Στον ερχομό του Σάκη Παπαβασιλείου «πιστώνει» τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα του ΑΟ Χανιά ο Ανδρέας Σταματής, που σχολίασε και τις δικές του εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ένα σχόλιο για το σερί εμφανίσεων που έχεις με γκολ και ασίστ.

«Αυτό οφείλεται στην εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου και μέσα από τη δουλειά έχουμε καταφέρει όλο αυτό το πράγμα. Είναι ευτύχημα για εμένα να έχω βάλει προς το παρόν έξι γκολ».

Πού οφείλεται ότι στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα «πετάει»;

«Η επιτυχία είναι ότι στην αλλαγή προπονητή έχουμε περισσότερη ψυχολογία και αυτό οφείλεται στο πνεύμα νικητή που έχει ο προπονητής, το οποίο μας το έχει μεταδώσει κι εμάς. Έτσι, μπορούμε να βγάλουμε πιο πολύ πάθος και δουλεύουμε σωστά τακτικά και είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στις οδηγίες του προπονητή σε κάθε αγώνα και φάση που έχουμε».

Η αρχή στη νέα σεζόν για την ομάδα δεν ήταν εύκολη. Πώς το βίωνες τότε αυτό και πώς τώρα που τα πηγαίνετε εξαιρετικά;

«Στην αρχή είχαμε έρθει 25 καινούργιοι ποδοσφαιριστές. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να υπάρξει μία ομοιογένεια στην ομάδα  και να μπορέσουμε να δείξουμε στο γήπεδο αυτό που δείχνουμε τώρα. Είχαμε καλή ομάδα και από τα φιλικά βλέπαμε ότι θέλαμε χρόνο για να δεθούμε και με την καθοδήγηση του προπονητή που ήρθε τώρα έχουμε δέσει ακόμα πιο πολύ, γιατί ο κάθε παίκτης τώρα ξέρει τον άλλον και μπορεί να καταλάβει τι χρειάζεται μέσα στο παιχνίδι. Οφείλεται και σ’ εμάς, αλλά και στον προπονητή κυρίως που μας έχει βγάλει αυτό το έξτρα κίνητρο. Γιατί είμαστε παιδιά με φιλοδοξίες και έχουμε ελπίδα για κάτι καλύτερο στο μέλλον».

Πώς σου φαίνονται τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας;

«Ξέρουμε ότι είμαστε καλοί παίκτες, όπως και οι καινούργιοι που έχουν έρθει μετά τον Δεκέμβριο. Αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχει ταλέντο στην ομάδα, απλά τώρα έχουν «λύσει» τα πόδια μας και τώρα βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι, και εντός και εκτός έδρας».

Ένα σχόλιο για τον κ. Σάκη Παπαβασιλείου.

«Είναι ένας πολύ καλός και επαγγελματίας προπονητής, ο οποίος έχει νοοτροπία νικητή και αυτός μας το μεταδίδει κι εμάς. Έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας ο τρόπος που μας μιλάει και επίσης δουλεύει πολύ σωστά και τακτικά και πιστεύω ότι έχει να δώσει πάρα πολλά στην ελληνική προπονητική».

Ποιός είναι ο στόχος και πού πιστεύεις ότι θα τερματίσει η ομάδα;

«Ο στόχος για εμάς από την αρχή να έχουμε μια γρήγορη παραμονή. Αυτό σιγά-σιγά το πετυχαίνουμε με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις μας. Όσο για το πού θα τερματίσει η ομάδα δεν πιστεύω ότι έχει «ταβάνι» πού μπορεί να φτάσει η ομάδα των Χανίων. Είναι στο χέρι μας και τα πόδια μας για να καταφέρουμε όλοι μαζί, ο προπονητής, η ομάδα, ο κόσμος, όλοι μαζί, να πάμε την ομάδα όσο ψηλότερα μπορούμε».

Πώς βιώνεται στην ομάδα το πρόβλημα που υπάρχει με το γηπεδικό;

«Εγώ πιστεύω ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Αποδείξαμε ότι το να αλλάξουμε γήπεδο και να πηγαίνουμε εντός, εκτός να μαθαίνουμε ότι θα παίξουμε Πέμπτη, Παρασκευή σε γήπεδο, αυτό δεν μας επηρέασε καθόλου, γιατί είχαμε σαν στόχο και με τον προπονητή ότι όπου κι αν παίξουμε θα πρέπει να δώσουμε το 100% γιατί το οφείλουμε και στους εαυτούς μας, στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο».