Βαθμολογία

Στο «μικροσκόπιο» ο Ολυμπιακός...

Ίσως στην δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος, «ταξιδεύει» η ΑΕΛ το ερχόμενο Σάββατο, προκειμένου να αγωνιστεί κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό (11/2/2017 - 19:30), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Η αρμάδα του Σάκη Τσιώλη έχει άμεση ανάγκη απόκτησης βαθμών και επιθυμεί διακαώς να επαναλάβει το «θαύμα» του πρώτου γύρου και με μια εξίσου καλή εμφάνιση να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Απέναντι της θα βρει ωστόσο το αξιόμαχο σύνολο του Πάουλο Μπέντο που μπορεί εμφανώς να μην παρουσιάζει τη γνώριμη εικόνα του «πρωταθλητή» που συνήθιζε να έχει όλα τα προηγούμενα χρόνια, σίγουρα απεναντίας κάτι κάνει σωστά στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να «κατοικεί» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ.

Μέσα στον μήνα Φεβρουάριο, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει ήδη τρεις αναμετρήσεις. Δύο για το Κύπελλο και μία για το πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως στις 2 του μηνός, ο Ολυμπιακός κέρδισε -με σχετική δυσκολία- τον επαναληπτικό του Κλεάνθης Βικελίδης στο «Γ. Καραϊσκάκη» κόντρα στον Άρη, για τον θεσμό του Κυπέλλου. Τρεις μέρες αργότερα, με βασική ενδεκάδα, ξεπέρασε κάνοντας μάλιστα και από πολύ νωρίς «συντήρηση δυνάμεων» το εμπόδιο του Ηρακλή και πάλι στην έδρα του (3-0). Μόλις χθες (8/2), η ομάδα του Πειραιά δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Ατρόμητου εντός έδρας και «κόλλησε» στο 0-0, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να εκφράζουν τα δικαιολογημένα παράπονά τους για τους επόπτες της αναμέτρησης και όχι από την διαιτησία του Τάσου Παπαπέτρου.

«Παίξαμε με έναν αντίπαλο που προσπάθησε να μας παίξει σε διαφορετικό ρυθμό απ' ό,τι εμείς. Ήμασταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι ένα αποτέλεσμα που δεν μας ικανοποιεί. Είναι άδικο το αποτέλεσμα. Η πρόκριση είναι ανοικτή, αν και δεν το επιθυμούσαμε σήμερα. Θα παίξουμε στο δεύτερο ματς, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας και είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε εμείς η ομάδα που θα προκριθεί στην επόμενη φάση». ήταν οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρόλευκων», Πάουλο Μπέντο, για την εν λόγω αναμέτρηση.

Με νεανική ενδεκάδα παρατάχθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός, έχοντας τους Λεάλι, Βιάνα, Νικολάου, Ρέτσος, Μανθάτης, Ανδρούτσο και Ρέτσο στο βασικό σχήμα. Ωστόσο οι Ανσαριφάρντ και Καρντόσο -που συνδυάζονται πολύ καλά μεταξύ τους μετά τη μετακίνηση του πρώην φορ του Πανιωνίου στο «λιμάνι»- πλαισίωσαν το επιθετικό δίδυμο στη «γραμμή κρούσης». Μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων και ενώ δεν υπήρχε ακόμα σκορ στο παιχνίδι, χρόνο συμμετοχής πήραν συνάμα οι (66') Φορτούνης, (61' )Σεμπά και (80') Ιντέγε, χωρίς πάντως να καταφέρουν να βρουν λύση στο πρόβλημα δυστοκίας.

Η ΑΕΛ καλείται πλέον από την πλευρά της να αντιμετωπίσει «έξυπνα» τον Ολυμπιακό και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τυχόν κούραση που μπορεί να κουβαλάνε οι ποδοσφαιριστές του Μπέντο από το ματς Κυπέλλου. Η λογική δείχνει πως η προσέγγιση του παιχνιδιού θα είναι ανάλογη με αυτή του πρώτου γύρου. Με τους «βυσσινί» να έχουν «κλειστές» τις γραμμές τους και να επιδιώκουν να βρουν δίχτυα στα κενά που θα αφήσει ο Ολυμπιακός. Κενά τα οποία έγιναν αισθητά, τόσο με τον Άρη, όσο και κόντρα σε Ηρακλή και Ατρόμητο, με κανέναν από τους τρεις αντιπάλους των «ερυθρόλευκων» ωστόσο να μην καταφέρνουν να τα εκμεταλλευτούν.

Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ