Βαθμολογία

Στον τελικό η Μπαρτσελόνα

Τα είχε όλα... Γκολ, χαμένο πέναλτι, αποβολές, φάσεις και μεγάλη ένταση. Ο λόγος για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης το βράδυ της Τρίτης (7/2).

Οι Καταλανοί μπορεί να είχαν κερδίσει πριν από λίγες μέρες στην πρωτεύουσα της Ισπανίας με 2-1 και να είχαν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, όμως, ο στόχος επιτεύχθηκε με μεγάλη δυσκολία.

Η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 43' με τον Σουάρες ύστερα από ωραία προσπάθεια του Μέσι, αλλά έμεινε με δέκα στο 57' λόγω αποβολής του Σέρτζι Ρομπέρτο ακριβώς πριν αυτός γίνει αλλαγή.

Στο 69' οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν με την αποβολή του Καράσκο κι ενώ λίγα λεπτά πριν είχε ακυρωθεί κακώς γκολ του Γκριεζμάν για οφσάιντ. Στο 79' δόθηκε κακώς πέναλτι στους φιλοξενούμενους, το οποίο έχασε ένα λεπτό μετά ο Γκαμεϊρό, ο οποίος τελικά ισοφάρισε στο 83'.

Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά. Η Ατλέτικο πίεζε όσο μπορούσε και στο 90' απέκτησε ξανά αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Σουάρες. Ωστόσο, δεν βρήκε το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Έτσι η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον τελικό της 27ης Μαΐου και εκεί θα προσπαθήσει να κατακτήσει για τρίτη σερί χρονιά το Κύπελλο.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς (72' Ινιέστα), Ντένις Σουάρεθ (62' Μαστσεράνο), Αντρέ Γκόμες, Μέσι, Αρντά Τουράν (70' Μπουσκέτς), Λουίς Σουάρες.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά, Χουάνφραν, Σάβιτς, Γκοντίν (49' Λουίς Ερνάντεθ), Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο, Γκαϊτάν (48' Κορέα), Γκριεζμάν, Τόρες (61' Γκαμεϊρό).

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Τρίτη (7/2)

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1 (43' Λουίς Σουάρες / 83' Γκαμεϊρό) [2-1]

* Στο 57' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για την Μπαρτσελόνα ο Σέρτζι Ρομπέρτο

* Στο 69' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για την Ατλέτικο ο Καράσκο

* Στο 80' χάθηκε πέναλτι για την Ατλέτικο από τον Γκαμεϊρό

* Στο 90' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για την Μπαρτσελόνα ο Σουάρες

Τετάρτη (8/2)

Αλαβές - Θέλτα (22:00) [0-0]

* Με bold οι ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό