Βαθμολογία

Μοιράζεται τα προσωπικά του δεδομένα το 1/3 στο διαδίκτυο

Πρόθυμο να μοιραστεί τα προσωπικά του δεδομένα στο διαδίκτυο εμφανίζεται το 1/3 του πλανήτη.

Συγκεκριμένα, το 27% των χρηστών σε 17 χώρες του κόσμου συμφωνεί με την προοπτική να μοιραστεί προσωπικά δεδομένα (που αφορούν την υγεία ή την οικονομική του κατάσταση ή ακόμη και στοιχεία για την προσωπική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας) με αντάλλαγμα το χαμηλότερο κόστος χρέωσης ή την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας.

Μάλιστα, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διαφοροποίηση μεταξύ ανδρών και γυναικών στην προθυμία να μοιραστούν προσωπικά δεδομένα έναντι ανταλλαγμάτων. Στον αντίποδα, σύμφωνα με νέα παγκόσμια μελέτη της GfK, υπάρχει ένα ποσοστό 19% των χρηστών, που δηλώνει ότι διαφωνεί ριζικά με την ιδέα της παραχώρησης προσωπικών του δεδομένων, ανεξαρτήτως των ωφελειών, που θα μπορούσε να λάβει ως αντάλλαγμα.

Για τις ανάγκες της έρευνας, η GfK, έθεσε στους χρήστες του Διαδικτύου σε 17 χώρες να απαντήσουν στο κατά πόσο συμφωνούν με την άποψη «είμαι πρόθυμος να μοιραστώ τα προσωπικά μου δεδομένα με αντάλλαγμα ανταμοιβές, όπως χαμηλότερο κόστος ή εξατομικευμένες υπηρεσίας».

Από τις 17 χώρες, που εξετάζει η σχετική μελέτη της GfK, θετικοί στην παραχώρηση προσωπικών τους δεδομένων και στοιχείων είναι οι χρήστες του διαδικτύου στις εξής χώρες:

Κίνα (ποσοστό 38%), Μεξικό (30%), Ρωσία (29%) και Ιταλία (28%)

Αντίθετα, οι πιο αρνητικοί στην παραχώρηση των προσωπικών τους δεδομένων είναι οι χρήστες στις εξής χώρες:

Γερμανία (40%), Γαλλία (37%), Βραζιλία (34%), Καναδά (31%) και Ολλανδία (30%)

πηγή: iefimerida.gr