Βαθμολογία

Το πανόραμα της 19ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (6/2) με την διεξαγωγή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά η 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Μια αγωνιστική στην οποία η ΑΕΛ απέτυχε για ακόμα μια αγωνιστική να κερδίσει μένοντας στο 1-1 με την Κέρκυρα στο AEL FC ARENA παρότι προηγήθηκε στο σκορ με τον Θωμά Ναζλίδη, αλλά οι Φαίακες απάντησαν τέσσερα λεπτά αργότερα και έτσι έφυγαν με έναν υπερπολύτιμο βαθμό από τον θεσσαλικό κάμπο στην μάχη της παραμονής.

Την ανοδική του πορεία συνέχισε η ομάδα του ΠΑΟΚ η οποία μετά την ήττα στην Λεωφόρο στις αρχές Δεκεμβρίου, έχει σε εννιά παιχνίδια οκτώ νίκες και μία ήττα (0-1 από ΠΑΣ Γιάννινα) με απολογισμό τερμάτων 19-3 και την Κυριακή υπέταξε στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης με 3-2 με τους Αρκάδες να παλεύουν το παιχνίδι και να είναι ανταγωνιστικοί.

Εκπληκτικός για ακόμα μια αγωνιστική ο Πανιώνιος νίκησε στην Νέα Σμύρνη την Ξάνθη με 2-0, στο παιχνίδι των ομάδων οι οποίες ισοβαθμούσαν στην δεύτερη θέση στην οποία βρίσκονται πλέον ο αθηναϊκός σύλλογος και ο ΠΑΟΚ, ενώ οι Ακρίτες είναι στην τέταρτη θέση ισόβαθμοι με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει την ισοβαθμία καθώς έφυγε νικήτρια από την Λεωφόρο.

Την παράδοση που τον θέλει να μην χάνει από το 1987 στα Ιωάννινα επιβεβαίωσε ο Παναθηναϊκός που απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα του ΠΑΣ. Σε ένα πολύ κακό γήπεδο στο οποίο δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό σε ένα ματς με ρεσιτάλ κακής διαιτησίας. Οι δυο ομάδες αισθάνονται δικαιολογημένα αδικημένες με τον γηπεδούχο ΠΑΣ να φωνάζει για μη καταλογισμό πέναλτι και για μη αποβολή του Μολέδο, ενώ το "τριφύλλι" διαμαρτύρεται για το γκολ των Γιαννιωτών που ήταν οφσάιντ καθώς και για μη αποβολή του Λαρισαίου Καρανίκα για κτύπημα στον Μπεργκ.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός καθάρισε εύκολα το παιχνίδι με τον ουραγό Ηρακλή στο Φάληρο με την ομάδα του Μπέντο να επικρατεί με 3-0 και απλά να περιμένει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την 44η στέψη του. Από την άλλη ο Γηραιός των πολλών προβλημάτων έχασε φυσιολογικά στον Πειραιά και θα επιδιώξει στα επόμενα ματς να πάρει βαθμούς για την παραμονή του στην κατηγορία.

ΑΕΚ έξι αστέρων στο ΟΑΚΑ συνέτριψε με 6-0 την άμοιρη Βέροια δείχνοντας πολύ καλή εικόνα με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο καθώς παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και ενθουσιάζει τους φίλους της σε μια αποτυχημένη σεζόν, βάσει των αρχικών στόχων, για τον Δικέφαλο που επιδιώκει την έξοδο στο Champions League.

Ήττα που τον βάζει σε περιπέτειες δέχτηκε ο Λεβαδειακός στην έδρα του από την ομάδα του Πλατανιά με 1-2. Μια ήττα που κρατάει χαμηλά την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, ενώ στον αντίποδα ανεβάζει και άλλο βαθμολογικά τον Πλατανιά ο οποίος πλέον είναι μόλις στο -4 από την πεντάδα και τα play-off.

Τέλος στο Αγρίνιο σε ένα μέτριο παιχνίδι ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-0 του Ατρόμητου εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο παιχνίδι, εν αντιθέσει με τους Αθηναίους, σε ένα ματς που ήταν και το τελευταίο για τον Γιώργο Κορακάκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 19ης αγωνιστικής:

ΑΕΛ - Κέρκυρα 1-1

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-1

ΑΕΚ - Βέροια 6-0

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-2

Πανιώνιος - Ξάνθη 2-0

Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-0

Λεβαδειακός - Πλατανιάς 1-2

Βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 48

2. Πανιώνιος 35

3. ΠΑΟΚ 35*

4. Ξάνθη 32

5. Παναθηναϊκός 32

6. ΑΕΚ 29

7. Πλατανιάς 28

8. ΠΑΣ Γιάννινα 27

9. Ατρόμητος 23

10. Παναιτωλικός 22

11. Αστέρας Τρίπολης 20

12. Κέρκυρα 19

13. ΑΕΛ 17

14. Λεβαδειακός 14

15. Ηρακλής 13

16. Βέροια 13

* Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς

20η αγωνιστική

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

15:00 Βέροια - Πανιώνιος

17:15 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

19:30 Ολυμπιακός  - ΑΕΛ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

15:00 Κέρκυρα - Λεβαδειακός

17:15 Ξάνθη - ΠΑΟΚ

17:15 Πλατανιάς - ΠΑΣ Γιάννινα

19:30 Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

19:30 Ηρακλής - ΑΕΚ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ