Βαθμολογία

Τρίτη και φαρμακερή για Καμερούν, 2-1 την Αίγυπτο

Πρωταθλήτρια Αφρικής είναι για πέμπτη φορά στην ιστορία της η εθνική Καμερούν που νίκησε στον μεγάλο τελικό την Αίγυπτο με 2-1, παρότι βρέθηκε να χάνει με 1-0.

Η ομάδα του Ούγκο Μπρος ο οποίος την σεζόν 2008-2009 είχε εργαστεί στον Πανσερραϊκό έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου στην "μαύρη ήπειρο" για πέμπτη φορά στην ιστορία της και για πρώτη απέναντι στην Αίγυπτο μετά από δυο χαμένους τελικούς απέναντι στους Φαραώ στους τελικούς του 1986 και του 2008.

Η Αίγυπτος του γνώριμου Έκτορ Ραούλ Κούπερ και με τον Αμρ Ουάρντα βασικό άνοιξε το σκορ στο 22' με το πλασέ του Ελνένι, όμως οι Καμερουνέζοι στην επανάληψη έφτασαν στο τρόπαιο. Αρχικά στο 60' ο Ενκουλού με κεφαλιά έκανε το 1-1 και πλέον τα πάντα έδειχναν παράταση. Όμως ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών ο Αμπουμπακάρ πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο του και πριν πέσει στο έδαφος πλάσαρε για το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο τελικός είχε τελειώσει και το Καμερούν που πολλοί το είχαν να αποκλείεται από τους ομίλους επέστρεφε ιδανικά στην κορυφή της Αφρικάνικης Ηπείρου μετά το 2002.