Βαθμολογία

Χάβος: «Να μας δώσει ώθηση αυτή η νίκη»

Παίζοντας καλύτερα από κάθε άλλη φορά φέτος ο Παναιτωλικός κέρδισε εύκολα 2-0 τον Ατρόμητο το απόγευμα του Σαββάτου (4/2) ικανοποιώντας τόσο τον προπονητή του όσο και τους φιλάθλους του.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μάκης Χάβος μίλησε με πολύ καλά λόγια για τους ποδοσφαιριστές του, τόνισε ότι ακόμη υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, ενώ ενημέρωσε πως η ομάδα του ψάχνει για έναν εξτρέμ. Αναλυτικά όσα είπε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Τα μπράβο αξίζουν σ’ αυτούς. Σίγουρα ήταν μια πολύ σημαντική νίκη γιατί όλοι είχαμε καταλάβει όσοι είμαστε γύρω από την ομάδα όπως και ο κόσμος ότι ήταν επιτακτική η ανάγκη της νίκης για να μη μπλέξουμε σε περιπέτειες. Αυτή η νίκη θέλω να πιστεύω ότι θα μας δώσει μεγάλη ώθηση και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο και χάρηκα πάρα πολύ σήμερα για τον παλμό που είχε. Όλος ο κόσμος φώναζε Παναιτωλικός και απ’ ότι θυμάμαι από την προηγούμενη εμπειρία μου, η μεγάλη δύναμη του Παναιτωλικού είναι ο κόσμος του. Γι’ αυτό εμείς θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο και στο επόμενο παιχνίδι στο Αγρίνιο με τον Πλατανιά να έχουμε την ίδια υποστήριξη. Και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες».

Για την απόδοση της ομάδας του και το εάν αυτό είναι κίνητρο για τον κόσμο: «Οπωσδήποτε γιατί ο κόσμος για να έρθει πρέπει να του δείξεις κάτι και αυτό συζητήσαμε με τα παιδιά. Όταν δείξεις πάθος, δείξεις ενέργεια και ότι θέλεις πάρα πολύ τη νίκη συν τα τακτικά κομμάτια που ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία και προσπαθούμε να βάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι που εγώ θέλω, σίγουρα ο κόσμος ζεσταίνεται και έρχεται και περισσότερο στο γήπεδο και φωνάζει περισσότερο το όνομα της ομάδας μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Για το πώς άλλαξε η εικόνα του Παναιτωλικού: «Η ομάδα είχε ένα συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης και μια άλφα φιλοσοφία. Εγώ προσπάθησα να δώσω ψυχολογία στα παιδιά γιατί η ομάδα είναι καλά προπονημένη και οφείλουμε να πούμε και ένα μπράβο στον κ. Ματζουράκη. Από εκεί και πέρα το ψυχολογικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι παρ’ όλο που είχαμε και το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και μετά πάλι με τον ΠΑΟΚ ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θεωρώ ότι αυτή την εβδομάδα τα παιδιά δουλεύοντας καλά και αναδείξαμε και κάποιες αδυναμίες του αντιπάλου, ανταποκρίθηκαν πλήρως».

Για το εάν ανταποκρίνεται από σήμερα η ομάδα στα δικά του στάνταρ: «Όχι. Ακόμα θέλουμε πάρα πολύ δουλειά σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. Το πιο ευχάριστο απ’ όλα ήταν ότι η αμυντική λειτουργία –γιατί οι καλές οι ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ξεκινούν πάντα από την άμυνα- ήταν πολύ καλή. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο τρανζίσιον και όταν χάναμε τη μπάλα πιέζαμε να την ξαναπάρουμε και αυτό ξεκινάει όταν οι πίσω παίκτες έχουν καλές θέσεις μέσα στο γήπεδο».

Για τις μεταγραφές: «Ήδη πήραμε τον Παπαδόπουλο και η ομάδα χρειάζεται και ψάχνει να βρει εξτρέμ, winger. Πρέπει να έχουμε λύσεις στο επιθετικό τρίτο, ειδικά σε ομάδες που κλείνονται και παίζουν στο δικό τους αμυντικό τρίτο. Πρέπει να έχουμε παίκτες οι οποίοι θα μπορούνε να είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός. Ο πρώτος τρόπος διάσπασης της αντιπάλου άμυνας στο αμυντικό τους τρίτο είναι το ένας εναντίον ενός και εκεί χρειαζόμαστε ένα παίκτη με ταχύτητα και ευελιξία. Όχι ότι τα παιδιά που έχουμε δεν είναι καλά, προς Θεού. Είδατε ότι έχουμε τον Κλέσιο, ο Ρόσα στην πλευρά του ήταν πολύ καλός, ο Μουνιός μπήκε με διάθεση και έβαλε το γκολ. Σίγουρα όμως μια καλή ομάδα όπως ο Παναιτωλικός που έχει απαιτήσεις χρειάζεται ακόμη ένα winger».

Για το εάν ο Παναιτωλικός αδίκησε τον εαυτό του σε προηγούμενα ματς: «Με βάζετε σε ερωτήσεις οι οποίες δε θέλω να απαντήσω. Τι να πω…;».