Βαθμολογία

Δυσκόλεψαν τα πράγματα, ΑΕΛ - Κέρκυρα 1-1

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο την Κέρκυρα στο AEL FC ARENA για την 19η αγωνιστική της Super League.

Ένα αποτέλεσμα άσχημο για την ομάδα της ΑΕΛ που παραμένει χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και συνεχίζει να προβληματίζει αναφορικά με την παραμονή της στην κατηγορία και ενώ ακολουθεί πρόγραμμα φωτιά στην συνέχεια. Από την άλλη για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πρόκειται για έναν υπερπολύτιμο βαθμό στην μάχη της σωτηρίας.

Οι γηπεδούχοι ούτε σήμερα μπόρεσαν να δείξουν το καλό τους πρόσωπο, παραμένουν χωρίς νίκη για έξι σερί αγωνιστικές και παρότι μπήκαν μπροστά στο σκορ σε καίρια στιγμή της αναμέτρησης, δέχτηκαν το 1-1 και παρέμειναν χωρίς νίκη. Βέβαια όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν ο Ζαχαριάδης έδειχνε την άσπρη βούλα στο πρώτο ημίχρονο στην ανατροπή του Καπού από τον Ντιμιτρόφσκι.

Ο Σάκης Τσιώλης προχώρησε σε πειραματισμούς στο αρχικό 4-4-1-1 με τον Ξενοδόχοβ να είναι κάτω από τα δοκάρια και τους Γκόλια, Μονιάκη στα άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά και τους Φάρκας, Τικίτο να είναι το δίδυμο στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μασαλέσα, Ντέλετιτς με τον Βαρέλα να είναι στα δεξιά και τον Αβραάμ αριστερά. Ο Θωμάς Ναζλίδης σε ελεύθερο ρόλο και τον Καπό μοναδικό επιθετικό.

Λέγοντας πειραματισμούς εννοούμε την τοποθέτηση του κεντρικού αμυντικού Γκόλια στα δεξιά, όπως και του Ντέλετιτς σε θέση αμυντικού χαφ. Κίνηση την οποία διόρθωσε στο ημίχρονο ο Καρδιτσιώτης τεχνικός που απέσυρε τον αρνητικό Τικίτο και τον Γκόλια να επιστρέφει στα στόπερ.

Η ΑΕΛ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, με την Κέρκυρα να είναι καλύτερη των «βυσσινί» και να απειλεί δις με τον Τουράμ και μια με τον Γεωργίου. Από την άλλη οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έχουν να θυμούνται το φάουλ του Αβραάμ που κατέληξε κόρνερ, ενώ δικαίως φωνάζουν για πέναλτι σε κράτημα του Καπού από τον Ντιμιτρόφσκι.

Νωθρά μπήκε λοιπόν στην αναμέτρηση η ομάδα της ΑΕΛ εν αντιθέσει με την Κέρκυρα που μπήκε πιο δραστήρια και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ χάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 23’ με το σουτ του Τουράμ που έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ξενοδόχοβ.

Δυο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά προσπάθησε για το γκολ με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 26’  οι Κερκυραίοι έφτασαν μια ανάσα από το 0-1 όταν ο Τουράμ πάσαρε στον Γεωργίου με τον Πρεβεζιάνο μέσο να πιάνει δυνατό σουτ στην κίνηση και τον Ξενοδόχοβ να διώχνει με το πόδι, αλλά την μπάλα να κοντράρει στον Κόντο και να καταλήγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η ΑΕΛ απείλησε για πρώτη φορά στο 35’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αβραάμ να κοντράρει στον Ντιόγκο και να καταλήγει κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΛ φωνάζει δικαίως για παράβαση πέναλτι σε κράτημα του Ντιμιτρόφσκι στον Καπό εντός της περιοχής με τον Ζαχαριάδη να λέει «παίζετε».

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν έγινε καμία άλλη αξιόλογη φάση στην αναμέτρηση όμως ένταση υπήρξε ανάμεσα στους ανθρώπους των δυο ομάδων, λόγω μη τήρησης fair play από τον Ντέλετιτς σε φάση με τον Επστάιν, όπως υποστήριξαν οι Κερκυραίοι.

Τα νεύρα ήταν τεντωμένα ανάμεσα στους ανθρώπους των δυο ομάδων, όμως ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Τσιώλης έκανε αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης βγάζοντας από το παιχνίδι τον αρνητικό Τικίτο και βάζοντας τον Γκουλουζάντε στα δεξιά και τον Γκόλια να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας στην φυσική του θέση.

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς την μεγάλη φάση, ενώ ο Τσιώλης έριξε στην μάχη τον Κόντορ, αντί του τραυματία Μονιάκη. Από την άλλη ο Γρηγορίου πέρασε μέσα τον ποιοτικό Ζορμπά αντί του Κόντου και τον Νίκιτς αντί του τραυματία Κεϊτά.

Αγωνιστικά η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στην ομάδα του Γρηγορίου με το σουτ του Τουράμ στο 72’ να μπλοκάρει ο Ξενοδόχοβ και τον Σάκη Τσιώλη να ρίχνει το τελευταίο του χαρτί στην μάχη με τον Τσακοπίνο αντί του Βαρέλα.

Η καλή αγωνιστικά εικόνα της ΑΕΛ στην επανάληψη έφερε την δικαίωση για τους «βυσσινί» οι οποίοι στο 80’ άνοιξαν το σκορ με τον συνήθη ύποπτο Θωμά Ναζλίδη.

Μια φάση που ξεκίνησε με ένα σουτ του Ανδρέα Αβραάμ από τα αριστερά με την μπάλα να κοντράρει, τον Ναζλίδη να είναι στην κατάλληλη θέση και με ωραίο συρτό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη για το 1-0.

Όμως τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-1 όταν από εκτέλεση κόρνερ του Επστάιν ο Νίκιτς με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοβ για την ισοφάριση. Η ΑΕΛ έψαξε το 2-1 και παραλίγο στις καθυστερήσεις να το πετύχει όμως η κεφαλιά του Ναζλίδη πέρασε λίγο άουτ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αβραάμ.

Διαιτησία: Ζαχαριάδης (Ακρίβος, Γρηγοριάδης)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Μονιάκης (67’ Κόντορ), Τικίτο (46’ Γκουλουζάντε), Φάρκας, Γκόλιας, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Βαρέλα (74’ Τσακοπίνο), Καπός, Ναζλίδης, Αβραάμ.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (66’ Νίκιτς), Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου, Γκόμες, Κόντος (65’ Ζορμπάς), Σιόντης (83’ Γεωργακόπουλος), Ιωάννου, Επστάιν, Ζορντάο, Τουράμ.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ