Βαθμολογία

Τα βλέμματα σε Λάρισα, Ιωάννινα και Νέα Σμύρνη

Πλήρης αγωνιστική δραστηριότητα υπάρχει το τριήμερο 4, 5 και 6 Φεβρουαρίου στο πρωτάθλημα της Super League με την διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 19ης αγωνιστικής.

Μια αγωνιστική στην οποία ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις σε Λάρισα, Ιωάννινα και Νέα Σμύρνη και τα παιχνίδια ΑΕΛ - Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός και Πανιώνιος - Ξάνθη αντίστοιχα.

Στην Λάρισα η ΑΕΛ, που το κλίμα στην ομάδα είναι βαρύ, υποδέχεται σε ένα ματς τελικό την Κέρκυρα με την ομάδα του Τσιώλη να θέλει μόνο την νίκη απέναντι στους Φαίακες καθώς οι αγωνιστικές περνούν και κάθε ματς που φεύγει δεν γυρίζει και η ΑΕΛ δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα χαμηλά. Από την άλλη η ομάδα του Γρηγορίου μετά το 0-0 στην έδρα του Ηρακλή θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα και στην Λάρισα για να κάνει άλμα παραμονής.

Στα Ιωάννινα διεξάγεται ίσως το πιο σπουδαίο παιχνίδι της αγωνιστικής με τον ΠΑΣ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι Γιαννιώτες που έχουν μείνει πίσω βαθμολογικά θέλουν την νίκη απέναντι στο "τριφύλλι" το οποίο είναι αυτή την στιγμή στην 5η θέση και ο "Άγιαξ" της Ηπείρου με νίκη θα μειώσει την διαφορά από την θέση των play-off. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά από δυο σερί αρνητικά αποτελέσματα θέλει την νίκη στο "Ζωσιμάδες", ενώ στα συν έχει και τη θετική παράδοση εκεί όπου τελευταία ήττα των "πράσινων" ήταν την σεζόν 1986-1987.

Στην Νέα Σμύρνη κοντράρονται δυο από τις πιο σταθερές και δυνατές ομάδες της φετινής Super League, ο Πανιώνιος και η Ξάνθη. Δυο ομάδες οι οποίες ισοβαθμούν στην 2η θέση με 32 βαθμούς μαζί με τον ΠΑΟΚ και θέλουν την νίκη και την διατήρηση εκεί, ενώ ο ηττημένος αν υπάρξει θα βρεθεί στην 5η θέση αν ο Παναθηναϊκός αποδράσει με το "2" από την Ήπειρο.

Θεωρητικά εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός που φιλοξενεί τον ουραγό Ηρακλή και λογικά θα προσθέσει ακόμα μια νίκη στον στόχο της όσο το δυνατόν πιο γρήγορης μαθηματικής κατάκτησης του τίτλου, ενώ ο Γηραιός μετά το 0-0 με την Κέρκυρα έχει πολύ δύσκολο έργο για την παραμονή του.

Ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε φουλ φόρμα και παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτήν την στιγμή φιλοξενεί τον πάντα επικίνδυνο Αστέρα Τρίπολης και η ομάδα του Ίβιτς θέλει την νίκη και την διατήρηση στην 2η θέση που είναι και ο στόχος των "ασπρόμαυρων". Την ανοδική της πορεία θα θελήσει να συνεχίσει η πελοποννησιακή ομάδα η οποία ουκ ολίγες φορές έχει κάνει ζημιές στον Δικέφαλο.

Εντός έδρας αγωνίζεται και ο έτερος Δικέφαλος που φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την Βέροια. Η Ένωση δείχνει άλλο πρόσωπο με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της και εξυπακούεται θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί της καθώς έχει μείνει πίσω βαθμολογικά και αυτή την στιγμή είναι εκτός πεντάδας. Η Βασίλισσα του Βορρά θα επιδιώξει την έκπληξη και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην μάχη της παραμονής.

Τέλος στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον Ατρόμητο και στην Λιβαδειά ο Λεβαδειακός τον Πλατανιά. Στην αναμέτρηση του Αγρινίου τα "καναρίνια" θέλουν την νίκη που θα τους φέρει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ η ομάδα του Κορακάκη θέλει και εκείνη την νίκη στο κυνήγι της πεντάδας. Στην Βοιωτία ο Λεβαδειακός αντιμετωπίζει τον χανιώτικο σύλλογο με τους Στερεοελλαδίτες να θέλουν την νίκη για τον στόχο της παραμονής, ενώ η ομάδα του Παράσχου με νίκη θα παραμείνει κοντά στον στόχο της πεντάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

15:00 ΑΕΛ - Κέρκυρα

17:15 Παναιτωλικός - Ατρόμητος

19:30 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

15:00 ΑΕΚ - Βέροια

17:15 ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης

17:15 Πανιώνιος - Ξάνθη

19:30 Ολυμπιακός - Ηρακλής

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

19:30 Λεβαδειακός - Πλατανιάς

και η μέχρι στιγμής βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 45

2. Πανιώνιος 32

3. ΠΑΟΚ 32*

4. Ξάνθη 32

5. Παναθηναϊκός 31

6. ΑΕΚ 26

7. ΠΑΣ Γιάννινα 26

8. Πλατανιάς 25

9. Ατρόμητος 23

10. Αστέρας Τρίπολης 20

11. Παναιτωλικός 19

12. Κέρκυρα 18

13. ΑΕΛ 16

14. Λεβαδειακός 14

15. Ηρακλής 13

16. Βέροια 13

* Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ