Βαθμολογία

109 χρόνια από την ίδρυση του Παναθηναϊκού

Σαν σήμερα πριν από 109 χρόνια ιδρύθηκε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός.

Οι "πράσινοι" συμπληρώνουν σήμερα (3/2) 109 χρόνια από την ημέρα ιδρύσεως τους (3/2/1908) έχοντας να θυμούνται πολλά πρωταθλήματα, τρόπαια, χαρές, επιτυχίες με αποκορύφωμα το 1971 και το Γουέμπλεϊ, ενώ στο μπάσκετ τα τρόπαια μιλάνε από μόνα τους.

Για τα 109α γενέθλια του συλλόγου αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, αλλά και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αλαφούζου:

«Τα 109 χρόνια της ένδοξης ιστορίας του Παναθηναϊκού έχουν γραφτεί μέσα από ανεπανάληπτες αγωνιστικές επιτυχίες, αδιαπραγμάτευτο ήθος και πρωτοπόρες επιλογές σε όλους τους τομείς. Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος. Το μεγαλείο του συλλόγου μας αναδεικνύεται ακριβώς γιατί άλλοτε εύκολα και άλλοτε δύσκολα υπερπηδούσε τα εμπόδια και έμενε πιστός σε αυτές τις αρχές. Αυτό είναι το καθήκον μας και σήμερα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου:

«Ο αγαπημένος μας Παναθηναϊκός, γιορτάζει σήμερα 109 χρόνια ζωής και προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό και την κοινωνία. Η 3η Φεβρουαρίου είναι για όλους εμάς, του φίλους του Παναθηναϊκού, που υπηρετούμε την Παναθηναϊκή ιδέα, μια ξεχωριστή ημέρα. Μια ημέρα τιμής και υπερηφάνειας, διότι έχουμε την ευλογία να υποστηρίζουμε τον μεγαλύτερο και ενδοξότερο σύλλογο της χώρας. Εύχομαι να έχουμε όλοι την υγειά μας. Και να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές σε όλα τα αθλήματα. Για να το καταφέρουμε χρειαζόμαστε όλους τους Παναθηναϊκούς δίπλα μας, στην κερκίδα, εκεί δηλαδή που είναι η θέση τους, καθώς, αυτοί είναι η μεγαλύτερη δύναμη του συλλόγου μας»