Βαθμολογία

«Η Λάρισα και η Αθήνα οι δύο λύσεις...»

Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, τόνισε πως η Ομοσπονδία έκανε λάθος και έπρεπε να επιμείνει στην λύση της διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου στο Ηράκλειο, που ήταν και η αρχική επιλογή.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ τόνισε πως οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης παρερμηνεύτηκαν, ενώ ανέφερε πως η Λάρισα και η Αθήνα είναι οι δύο λύσεις για τον τελικό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ ΦΜ ο Τάκης Τσαγκρώνης:

Για το αν υπάρχει απόφαση για τον τελικό: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα που μπορεί να γίνει ο τελικός. Δύο λύσεις υπάρχουν. Η Λάρισα και η Αθήνα. Η ΕΟΚ είναι δημοκρατική και αυτό πληρώνει. Θα μπορούσε να γίνει στην Κρήτη όπως ήθελε η αστυνομία και να μην είχαμε κανένα πρόβλημα».

Για τις δηλώσεις του Γ. Βασιλακόπουλου: «Οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου έχουν παρερμηνευτεί όσον αφορά την μουσουλμανική μειονότητα στην Ξάνθη. Πριν από δύο χρόνια πήγε εκεί η εθνική ομάδα και έπαιξε με την Βοσνία που στο σύνολο της ήταν μουσουλμανικό. Το γήπεδο της Ξάνθης δεν πληρεί κανέναν από τους νέους όρους που αναφέρει ο νόμος, δηλαδή, κάμερες, ηλ. εισιτήριο κλπ. Όπως ξέρετε οι «στρατοί» δίνουν ραντεβού θανάτου και το γήπεδο της Ξάνθης βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και μάλιστα σε σημείο που βρίσκονται σπίτια μουσουλμάνων. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν λάθος να μπουν οι γνωστοί- άγνωστοι μπαχαλάκηδες και να τραυματιστούν άνθρωποι στα σπίτια τους. Δεν θα ήταν μεγαλύτερο το κακό; Αυτός ήταν ο φόβος μας. Θα μπορούσαν οι μπαχαλάκηδες να δημιουργήσουν επεισόδια και να την πλήρωνε κάποιος από τους κατοίκους εκεί. Αυτό θα ήταν πρόβλημα στις σχέσεις με την γείτονα χώρα. Δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους. Θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα αν αθώοι άνθρωποι πλήρωναν τις ενέργειες κάποιων μπαχαλάκηδων».

Για το αίτημα στο ΣΕΦ: «Στο ΣΕΦ στις 19 του μήνα έχει αγώνες κλειστού στίβου τους ΣΕΓΑΣ. Στείλαμε αίτημα στο ΣΕΦ και μας απάντησαν με αυτόν τον τρόπο».

Για το που θα γίνει τελικά ο τελικός: «Η αστυνομία ζήτησε την Αθήνα γιατί εκεί έχει τις περισσότερες δυνάμεις. Από εκεί και πέρα πιέσαμε την αστυνομία να μας πει, αν από τη στιγμή που πληρούνται όσα λέει ο νέος νόμος να γίνει ο τελικός στη Λάρισα και δέχθηκε από τη στιγμή που καλύπτονται αυτά τα δεδομένα. Αν θέλετε εσείς να τελειώσει μία το θέμα, εμείς θέλουμε δέκα. Θέλουμε να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Αρκετά έχουμε ταλαιπωρηθεί με αυτό το ζήτημα. Απλά κάναμε το λάθος και δεν επιμέναμε στην αρχική λύση της Κρήτης».