Βαθμολογία

Κούγιας: «Μένει ο Τσιώλης, κλείνει το ράδιο»

Δηλώσεις έκανε μετά την λήξη της σημερινής (1/2) αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ ο ιδιοκτήτης των "βυσσινί" Αλέξης Κούγιας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ προέβη σε πολύ σημαντικές για την συνέχεια δηλώσεις λέγοντας ότι όσο θα είναι στο τιμόνι της ομάδας προπονητής θα είναι ο Σάκης Τσιώλης, ενώ από το πρωί της Πέμπτης (2/2) αναστέλεται η λειτουργία του ΑΕΛ Radio.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια:

«Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι αυτό που είδα σήμερα σαν ποδόσφαιρο από την ημέρα που ανέλαβα την ευθύνη αυτής της ομάδας ήταν ότι χειρότερο έχω δει ποτέ από ομάδα. Ποτέ δεν είδα τόσο άσχημο ποδόσφαιρο από ομάδα της οποίας είχα την ευθύνη. Ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας είναι αυτός που κάνει τις επιλογές του, αυτό το γνωρίζω πάνω από 50 χρόνια που ασχολούμαι και αποκλειστικός υπεύθυνος για το σημερινό είμαι εγώ.

Εγώ επέλεξα τους προπονητές, τους παίκτες, εγώ είμαι ο μόνος υπεύθυνος καθώς αυτή είναι η μοίρα των ιδιοκτητών από αυτόν της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τον πρόεδρο της πιο μικρής ομάδας που υπάρχει. Είμαι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερο σύστημα αξιών και επειδή για μένα η μπάλα είναι διασκέδαση δεν είναι επάγγελμα.

Θέλω να πω κάτι να το ακούσετε όλοι με προσοχή. Είτε η ΑΕΛ μείνει στην Super League, είτε δεν μείνει όσο εγώ θα είμαι ιδιοκτήτης ΔΕΝ θα υπάρξει αλλαγή προπονητή. Ο κ. Τσιώλης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, έχει κάνει λάθη, αλλά στην κρίσιμη στιγμή φαίνεται η ωριμότητα του ιδιοκτήτη και για τον λόγο αυτό η ΑΕΛ δεν θα αλλάξει προπονητή.

Σήμερα έχει γεμίσει το κινητό μου με προτάσεις για προπονητές, δική μου αντίληψη είναι ότι είναι πολύ καλός κόουτς, έχουμε καλούς παίκτες, αυτό που μπορεί να αλλάξει ανεξάρτητα του τι θα γίνει είναι ο ιδιοκτήτης. Υπάρχει μια ομάδα που δεν χρωστάει ούτε 1 ευρώ, πήρε πρώτη αδειοδότηση, έχει περιουσιακά στοιχεία 40 παίκτες, έχει εξαιρετικό προπονητικό κέντρο και φυσικά το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα.

Είμαι άνθρωπος που έχει δαπανήσει μια περιουσία, άνθρωπος που θέλει ανθρώπους ευτυχισμένους και φυσικά δεν θέλω σε καμία περίπτωση να είμαι σαν αυτούς του υποκόσμου με τους οποίους είσαι αναγκασμένος να συνυπάρξεις. Θα κάνω τα πάντα γιατί αυτή η ομάδα είναι κομμάτι της Super League, ομάδα που πρέπει να παίζει στην Ευρώπη με περήφανους οπαδούς. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που θέλω να το αποφύγω.

Η διοίκηση Καντώνια πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο και έφυγε υβριζόμενη για τα λάθη της, το ίδιο συνέβη και με τον κ. Πηλαδάκη. Επειδή είμαι απόλυτα υπερήφανος άνθρωπος, όποιος θέλει το καλοκαίρι να πάρει τις μετοχές και ΧΩΡΙΣ χρέος ας χτυπήσει την πόρτα αρκεί η πρόταση να είναι για το καλό και μόνο της ΑΕΛ.

Το παρών όμως λέει ότι όλοι εμείς ο προπονητής, οι παίκτες, οι γυμναστές όλοι μια γροθιά για την παραμονή, αρχής γενομένης από το Σάββατο και το παιχνίδι με την Κέρκυρα. Είμαι βέβαιος ότι η ΑΕΛ όχι μόνο θα σωθεί, αλλά θα τερματίσει και μεταξύ 8ης και 11ης θέσης. Να ξέρετε ότι από αύριο το πρωί ΚΛΕΙΝΕΙ το ΑΕΛ Radio και κάνω σάλπισμα νίκης σε όλη την οικογένεια της ΑΕΛ να στηρίξουν ότι ξεκινήσαμε το καλοκαίρι και καταφέραμε να φτιάξουμε μια καλή ομάδα για την φετινή μεταβατική περίοδο.

Από εκεί και πέρα όποιος μπορεί να κάνει τα όνειρα της ΑΕΛ πραγματικότητα είναι ευπρόσδεκτος. Ευχαριστώ όλους αυτούς που κατάλαβαν τι έχω στο μυαλό μου για την ΑΕΛ και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσω το μέλλον αυτής της ομάδας και αυτό θα κάνω. Να είστε βέβαιοι ότι όσο θα είμαι εγώ επικεφαλής θα συνεχιστεί το πολεμικό έργο. Μην νομίζει κανείς ότι η σημερινή εικόνα ακυρώνει όλη την προσπάθεια. Η πραγματική ΑΕΛ θα είναι το Σάββατο.

Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ μου αρέσει η νοοτροπία τους, όμως σήμερα εμείς τους κάναμε να φαίνονται έτσι με τα δικά μας λάθη, με πρώτα τα δικά μου. Έχω κάνει λάθη, αλλά λάθη κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτε. Όταν ανέλαβα τον Ιούλιο του 2015 και πήρα τις μετοχές της ομάδας δεν είχαμε ούτε ένα παίκτη. Πήραμε το πρωτάθλημα, ανεβήκαμε κατηγορία και μπορέσαμε να φτιάξουμε ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες.

Να ξέρετε στην Λάρισα έχουμε ένα σαράκι. Και λέω έχουμε γιατί νοιώθω και εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Ποτέ δεν είδα το ποτήρι μισογεμάτο, πάντα ήταν μισοάδειο. Πάντα κοιτάμε ΜΟΝΟ τα αρνητικά και ΠΟΤΕ τα θετικά. Αυτό δυστυχώς είναι και η νοοτροπία του Έλληνα και της Ελλάδος».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ