Βαθμολογία

Από έναν βαθμό Χανιά και Σπάρτη

Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε την Τετάρτη (1/2) στο Μάλεμε μεταξύ του ΑΟ Χανιά και της Σπάρτης στο πλαίσιο της εξ αναβολής 9ης αγωνιστικής (2-2). Οι «κυανόλευκοι» έψαχναν την 4η νίκη τους στα 5 τελευταία παιχνίδια για να συνεχίσουν την πορεία πρωταθλητισμού, όμως ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Κισσαμικού, ο Άρης Λώττας ήταν αυτός που τους στέρησε τους πανηγυρισμούς και χάρισε στην ομάδα της Λακωνίας τον πολύτιμο πόντο.

Οι γηπεδούχοι με φόρα από το αήτττο σερί τεσσάρων αγωνιστικών προηγήθηκαν πολύ νωρίς στο ματς. Συγκεκριμένα, ο Σταματής ήταν αυτός που έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα των Χανίων με σουτ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν λογικό να αιφνιδιαστούν, όμως ισορρόπησαν και στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία που δημιούργησαν, έφεραν το ματς στα ίσα με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Ηλιόπουλο. Ο επιθετικός των «κυανέρυθρων» εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της άμυνας των «κυανόλευκων» και με σουτ νίκησε τον Αθανασίου.

Ο ΑΟΧ, ο οποίος είχε τη δυναμική συμπαράσταση των οπαδών του, δεν το έβαλε κάτω και πήρε ξανά το προβάδισμα στο 37'. Σκόρερ ξανά ο Σταματής, αυτή τη φορά με ψαλίδι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Αποστολόπουλου, που είχε κερδίσει ο τελευταίος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σωτήρης Αντωνίου επεδίωξε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή με τους Λώττα, Αναστασόπουλο. Η Σπάρτη είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν κατάφερνε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 54', πάντως, οι Ντούμος, Σταματής έφυγαν στην αντεπίθεση, αλλά ο πρώτος δεν πάσαρε στον αμαρκάριστο συμπαίκτη του, με αποτέλεσμα να χαθεί ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο ΑΟΧ δεν «καθάρισε» το ματς, η απάντηση της Σπάρτης ήρθε στο 80' με ένα σουτ του Λώττα. Μάλιστα, στο 87' ο Καρτσαμπάς δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και έχασε την ευκαιρία για την ανατροπή.

Ο νεοαποκτηθείς μέσος της Σπάρτης στον πανηγυρισμό του έδειξε τη φανέλα του, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, αφού ο σκόρερ φορούσε τα δύο τελευταία χρόνια τη φανέλα του Κισσαμικού. Σημειώνεται ότι οι οπαδοί του ΑΟΧ είχαν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό με αφορμή το γηπεδικό πρόβλημα και ανέφεραν: «Δήμαρχε, η ομάδα του Δήμου σου είναι ο ΑΟΧ. Ανέλαβε τις ευθύνες σου».

Σκόρερ: 2', 37' Σταματής - 26' Ηλιόπουλος, 80' Λώττας.

ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Σάκης Παπαβασιλείου): Αθανασίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Βασιλείου, Ηρακλής, Φουρλάνος, Ντούμος (61' Γεωργακόπουλος), Αποστολόπουλος, Τσουκάνης, Βαρούχας (79' Βανκεβάι), Σταματής.

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Κραβαρίτης, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Κοτσαρίδης, Κατσίκης (46' Λώττας), Μπανούσης, Οικονομόπουλος (46' Αναστασόπουλος), Μουζακίτης, Ροβίθης (77' Καρτσαμπάς), Μπουντόπουλος, Ηλιόπουλος.

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας). Βοηθοί: Απτόσογλου, Κουντουρέλης (Αθηνών).