Βαθμολογία

Με μικρή πλειοψηφία εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΣΛ

* Έντονες αντιπαραθέσεις και υψηλοί τόνοι σε φόντο προεκλογικό * Σφοδρή κριτική σε Γρηγορίου από Μπουχλαριώτη-Γκούμα

Με μικρή πλειοψηφία ήτοι 34 ναι, 27 όχι και 3 «παρών» εγκρίθηκε ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΣΛ στη χθεσινή τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία διεξήχθη σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, με συχνές και έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ του προέδρου κ. Γρηγορίου και των διοικητικών κ. Γκούμα-Μπουχλαριώτη. Η συμμετοχή αυτή τη φορά ήταν πολύ μεγάλη καθώς το «παρών» έδωσαν 73 σωματεία (από τα 86 που ζήτησαν πληρεξούσιο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή Γ.Σ. διεξήχθη χωρίς την εκλογή προέδρου και γραμματέα όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, δεν κρατήθηκαν πρακτικά, ενώ ακόμα και στον οικονομικό απολογισμό, η έγκρισή του (ομόφωνα) έγινε χωρίς να αναγνωσθεί η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής (έγινε μια προσπάθεια να αναγνωστεί αλλά η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί και οι περισσότεροι παράγοντες είχαν αποχωρήσει). Το «παρών» έδωσαν οι 12 από τους 15 διοικητικούς δηλαδή απουσίαζαν οι κ. Κορακίδης, Λεωνιδάκης και Κυριτσάκας, ενώ λίγο μετά την έναρξη της Γ.Σ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος» προσήλθε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας.
Τα σωματεία που υπερψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό ήταν τα Αετόλοφος, Αρμένιο, Ζάππειο, Ανθούπολη, Γαλήνη, Απόλλων Λάρ., Ν. Πολιτεία, Α.Σ. Βορειοηπειρωτών, Βλαχογιάννι, Έλαφος, Ηρακλής Λάρ., Ελάτεια, Ιπποκράτης, Δένδρα, Δρυμός, Κιλελέρ, Συκούριο, Λαρισαϊκός, Χαλκιάδες, Αιγάνη, ΠΟΕ, Πελασγιώτιδα, Ανάβρα, Τύρναβος, Φαλανιακός, Πλατανούλια, Μαρμαρίνη, Δωτιέας Αγιάς, Ολύμπικ, Χαραυγή, Πανιώνιος, Ατρόμητοι/Θύελλα, Βαμβακού και Καλαρρύτες.
Τον διοικητικό απολογισμό καταψήφισαν οι Αγ. Θωμάς, Μελισσοχώρι, Αγ. Ανάργυροι, Αχιλλέας Φ., Δαμασιακός, Δευκαλίων, Δήμητρα Γιάνν., Μυραϊκός, Οικονόμος, Χειμάδι, Δασοχώρι, Ακαδ. Φαρσάλων, Αμπελιά, Ροδιακός, Κοιλάδα, Ομορφοχώρι, Βαλανίδα, Νεάπολη, Ελευθεροχώρι, Διογένης, Γλαύκη, Μύτικας, Τοξότης, Κουλούρι, Δολιχιακός, Συκέα και Αμυγδαλέα. «Παρών» ψήφισαν οι Χάλκη, Βούναινα και Μεσοχώρι, ενώ αποχώρησαν και δεν ψήφισαν εννέα σωματεία.
Η ουσία είναι ότι αυτό που συντελέστηκε χθες στη Γ.Σ. της ΕΠΣΛ, και το οποίο καταδίκασαν στο σύνολό τους οι παριστάμενοι παράγοντες, προϊδεάζει για το τι πρόκειται να επακολουθήσει έως το τέλος της φετινής περιόδου, όπου τα σωματεία θα κληθούν να εκλέξουν νέα διοίκηση, καθώς ήδη τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα είναι φανερά.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Γρηγορίου δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους διοικητικούς κ. Μπουχλαριώτη και Γκούμα για τους χειρισμούς του, οι οποίοι έκαναν λόγο για μη τήρηση του καταστατικού, για συνεδριάσεις αλά καρτ από το Δ.Σ. (δεν τηρούνταν το 15νθήμερο), για πλαστές εκθέσεις παρατηρητών διαιτησίας, για παράνομη ΕΔ/ΕΠΣΛ, για τη μη έγκριση των προκηρύξεων των φετινών πρωταθλημάτων από το Δ.Σ., για «μπούλινγκ» κατά παραγόντων, για προσωποκεντρική διοίκηση με τις αποφάσεις να έρχονται ειλημμένες στα συμβούλια απλά προς επικύρωση, ενώ αναφορά έκαναν και για το μέλος της Επιτροπής Τύπου κ. Τηλιό σχετικά με τις αμοιβές που λαμβάνει, εάν καταβάλλονται νόμιμα και σε ποιον κωδικό δικαιολογούνται. Παράλληλα έγινε λόγος και για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί από τον κ. Γκούμα, αλλά και την αγωγή του κ. Μπουχλαριώτη σχετικά με την επιστολή του ΣΔΠΛ και την αντικατάστασή του από τη θέση του προέδρου της ΕΔ/ΕΠΣΛ.
Ο κ. Γρηγορίου χαρακτήρισε τα περισσότερα ψευδή τονίζοντας ότι τα λένε τώρα και όχι πριν, γιατί θέλουν να κάνουν προεκλογικό σόου, επισήμανε ότι το Δ.Σ. συνεδρίαζε όποτε υπήρχαν σοβαρά θέματα, ενώ για τα υπόλοιπα ενεργούσε η Εκτελεστική Επιτροπή, είπε ότι είναι πρωτοφανές στα χρονικά της ΕΠΣΛ αυτό που συμβαίνει με τις μηνυτήριες αναφορές οι οποίες το μόνο που βλάπτουν είναι το κύρος της ΕΠΣΛ, χαρακτήρισε αισχρό το να ρίχνουν κάποιοι μομφή σε έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει το ποδόσφαιρο επί 35 έτη, ενώ για τις προσωπικές του φιλοδοξίες και την ΕΠΟ τόνισε ότι είναι προς όφελος του Λαρισινού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά και της ΑΕΛ η εκπροσώπηση της ΕΠΣΛ στην Ομοσπονδία. Παράλληλα υπερασπίστηκε τη νομιμότητα της ΕΔ/ΕΠΣΛ και είπε χαρακτηριστικά ότι όσο κάποιοι ήταν στα μέσα και στα έξω δε μιλούσαν, αλλά τώρα βλέπουν φαντάσματα.
Για παρατυπίες και στα οικονομικά έκαναν λόγο οι κ. Γκούμας και Μπουχλαριώτης, οι οποίοι ωστόσο εξέφρασαν την πεποίθηση ότι γρήγορα θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα και θα λάμψει η αλήθεια.

Του Άρη Γκουτρουμάνη
eleftheria.gr